diumenge, 28 d’agost de 2011

La independència no es pot obtenir per pacte, la independència l'han de proclamar els catalans." Heribert Barrera
La independència no es pot obtenir per pacte, la independència l'han de proclamar els catalans." Aquestes paraules van ser pronunciades per Heribert Barrera el 10 de juliol del 2010 en la multitudinària manifestació en defensa de la independència i del dret a decidir, participant de manera activa amb 93 anys d’edat.
Heribert Barrera ha mort aquest dissabte a Barcelona als 94 anys. Polític i científic, ha estat un dels dirigents més destacats d'Esquerra Republicana de Catalunya, partit al qual s'ha mantingut fidel fins als últims dies. La seva trajectòria sempre ha estat marcada per la reivindicació persistent de la independència de Catalunya.
La seva defensa de Catalunya el va portar a una polèmica el 2001, quan es va publicar el llibre 'Què pensa Heribert Barrera', el recull d'unes entrevistes que li va fer el periodista Enric Vila. Allà, Barrera parlava de la immigració com un perill per a la desaparició de Catalunya. "les onades migratòries son un pla per descatalanitzar Catalunya", "és evident que qualsevol persona que vulgui espanyolitzar Catalunya té interès que la immigració vingui cap aquí" Es referia l’interès del Franquisme per espanyolitzar Catalunya, Però el que no comptava el franquisme.. es que els fills o nets dels nouvinguts se sentirien part del país del que van néixer i per tant.. encara que fessin falta un parell de generacions.. el sentiment de país, de nació tornaria a reeixir!!! i ara estem en condicions de aconseguir que la majoria del país estigui d'acord amb la sobirania nacional, i la independència del país opressor.

Barrera no ha pogut veure complert el seu somni, però ha deixat una petjada, i un camí a seguir ,un testimoni que d’altres seguirem per veure algun dia complert el seu somni i el de molts patriotes catalans. El dret a decidir dels catalans cada cop esta mes a prop.

Ara en el moment del seu adéu, i de passar revista a la seva trajectòria, la majoria de líders polítics del país enalteixen la figura d’en Heribert Barrera, però com sempre surten els de ICV pixant fora de text i en boca del diputat Jaume Bosch diuen que lamenten la seva mort, però que en Barrera va barrar el pas a la esquerra al pactar govern amb CIU, que li va permetre esser escollit president del Parlament de Catalunya. Senyor Bosch, Barrera va afavorir amb el seu gest un govern catalanista que va ser el començament de la recuperació nacional del nostre poble. Ja hem conegut posteriorment que ha fet un govern tripartit de esquerres a Catalunya, amb ICV al poder... mes val que no ho recordem... ni que es torni a repetir pel bé de Catalunya. Que miserable el Sr Bosch i ICV !!!! han passat 32 anys.. i encara li retreu el dia de la seva mort.

En Barrera sempre deia que “no s’ha de cedir davant les injustícies” I tal com diu el President Mas “Si en aquests moments cedíssim al dolor de la injustícia amb què som tractats, i a les ofenses que com a poble rebem, si ens deixéssim dominar per la por, segur que ho tindríem mal parat perquè perdríem les nostres virtuts tradicionals de tenacitat, paciència i seny'. Descansi en pau Heribert Barrera, patriota i mestre de patriotes".


7 comentaris:

Anònim ha dit...

Genial article quim. Es alentador saber que hi ha peraonea que betllen per la rao i denunciar la manipulacio, ja vingui per part de diaris o partits politics populistes. Icv sol pixar fora de test i espero k amb el temps els passi factura. Catalunya te greus problemes i els.ha de solucionar. Tanmateix discrepo quan dius k ciu recupera el catalanisme. De moment ciu no ha fet cap pas per la transicio nacional ni sha ponuniat fermameny a favor del dret a decidir. De moment esperen el mmoment per a baixrse els pantalons a madrid.
Robert

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Robert, gràcies pel teu comentari. Els desitjos i els somnis de L'Heribert Barrera esdevindran una realitat.
I ja se que no et creus a CIU, no hi puc fer res per convèncer-te, però si ens donen amb la porta als nassos quan plantegem el concert econòmic, hauran desautoritzat al poble de Catalunya que va votar a favor d'això, i ens carregaran de raons per llavors anar mes enllà, fins i tot amb la ruptura amb Espanya!!!

Rosalia ha dit...

Podrem algun dia dir...aquest era el somni d''heribert Barrera? Ho veig lluny, però diuen q els somnis si els desitges amb fermesa....així q tots a sommiar amb allò q a aquest home el va fer gran.

Aida ha dit...

Amb dixeu ser pesimista. . .no crec que nosaltres veigem la independencia de Catalunya,ja m'agradaria ja. . . penso que tots hem de seguir lluitan per aconseguirla i sommiant que sigui posible. . . algun dia els nostres fills o nets l'aconseguiran !!!!! molt bon article, m'agradat i penso com la Rosalia, tots a sommiar!!!!

Anònim ha dit...

Perquè no has vist les declaracions d’en Xavier Monge de les CUP antic alcaldable de Barcelona. Investiga i veuràs l'immaduresa del personatge.

L'home del sac ha dit...

Doncs ara més que mai cal aprendre d'aquest home. Espanya una i altra vegada ens la clava fins al fons, i ho fa perquè sap que la nostra resposta serà una mica de soroll i res més...
Com va dir Alfonso Guerra abans de la manifestació del 10-J, aquests espanyols ja ens coneixen: "Harán ruido, pero no pasará nada".

Dr Purva Pius ha dit...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.