dissabte, 23 de juliol de 2011

I... encara protesten!!!Fa uns dies es van aprovar els pressupostos de la Generalitat de Catalunya, mes o menys tothom esperava i així han estat que fossin uns pressupostos de contenció de la despesa i restrictius tenint en compta la situació de crisi econòmica que pateix el país, i l’enorme dèficit que ens va deixar d’herència l’anterior govern Tripartit, que es responsable de la situació actual.
Dóna la sensació per la teatralitat que li han posat els diputats de ICV, (tots ells amb el cartellet de stop a les retallades..) que ells no hi eren en aquella nefasta etapa tripartita, que ells.. no son responsables del gran dèficit creat per l’anterior govern, i la realitat, encara que sigui dura i a ells no els hi agradi, demostra que l’anterior govern tripartit va dilapidar tot el pressupost de la Generalitat i van crear un dèficit de 7500 millions de €, i... evidentment ICV hi era, i malgastava de la mateixa manera que ho feien els altres socis del govern tripartit.

Les mesures restrictives son doncs. conseqüència de la situació a la que ens van abocat ells, i.. en lloc de fer costat al govern per sortir el mes aviat possible de l’atzucac, va i encara tenen el cinisme de criticar les mesures, i no assumir la seva responsabilitat.
Quina solució donen els antics socis de govern per eixugar aquest dèficit que ells mateixos van crear???, ho pagaran ells???, perquè clar... dia si dia també van surtin factures creades pel govern anterior, sense consignar que s’han de pagar.. sense anar mes lluny hi ha un forat enorme de deute del nou Hospital de Sant Joan de mes de 40 milions de €, que exigeixen cobrar, perquè la feina esta feta, però els calers no hi son.
I mentre el pijo progre de l’Herrera i els seus, amb una frivolitat impressionant enganxat amb un cartellet amb unes estisores en contra de les retallades. Que pretén en Herrera?? Que no apliquem mesures de contenció??, que encara ens endeutem mes??, tal i com van fer ells??
La resposta del president Mas a Herrera ha estat contundent “Nosaltres ara podríem fer una cosa, que és seguir-nos endeutant d’una manera completament esbojarrada, i no passaria absolutament res, al revés, incrementaríem sous, contractaríem més gent, donaríem més serveis". "I on ens portaria això, senyor Herrera? On ens portaria? A la bancarrota? A la ruïna com a país? A la liquidació com a institució? A algunes coses que estem veient molt a prop nostre, que estan passant, que no ens les ha d’explicar ningú i no és en un altre continent, és a dintre de la Unió Europea, per part de països independents, per cert, que tenen poder polític?".

I certament el govern de Catalunya està aplicant unes mesures que no son gens populars, i ja s’encarreguen els agitadors professionals de carregar contra el govern i muntar protestes i manifestacions gairebé a diari, tal i com van fer prèviament a les eleccions municipals, Però la majoria silenciosa d’aquest país entén les mesures correctores aplicades pel govern i els hi dona suport.
El govern de Catalunya ha avisat que encara patirem un parell d’anys.. però tenim un govern seriós i rigorós que sap el que es fa, liderat pel president Mas, que sens dubta ens traurà de la crisi i aixecarà el país.

17 comentaris:

jordi pont ha dit...

Sembla clar que no es possible escombrar cap a casa i "quedar bé" alhora...

Sisquet ha dit...

En el que es pot estar d'acord, o no, és per on retallar...

Els temps son complicats per a qui toca governar, per el que cal fer...

Segons quines postures de l'oposició fàcil, podran fer fàstic.

Pau ha dit...

Aquests pallassos d'ICV-AEIOU son lamentables.

Aida ha dit...

Que vols que et contesti Quim, que em cansan aquesta gent , pues si i molt, no asumeixen les sevas responsabilitats i adamunt tenen la santa barra de criricar tot el que se intenta fer per redreçar la situacio. . .ara tambe et dire que per molta gent per on es retalla no s'enten. . son temps dificils per qui goberna . . tindrem que tenir paciencia i poc a poc intentar fer pedagogia. . costara

Anònim ha dit...

Per punts:

1- M'ha agradat el post, felicitats Quim! :P

2- Estic d'acord amb la pujada de fums d'ICV i la seva demagogia barata. No entenc als votants d'ICV, tenint el país els problemes que té votar ICV sembla llençar un vot.

3- No crec que ni CiU ni Mas ens treguin de la crisis, bàsicament perqué no venia en el seu programa electoral. Crec que la tasca de CiU al parlament serà la d'acompanyar en el sentiment la davallada nacional, social i econòmica a tots els ciutadans de Catalunya, que a aquestes alçades han demostrat sobradament el que podíen demostrar. Per sobre de les estadístiques o moviments socials però amparats en el vot CiU, ho promet tot per a Espanya i ja sabeu el que això significa.

Rob!

Ramon Vilaltella i Bosch ha dit...

Quim enhorabona pel teu bloc!

Crec que cada dia que pasa l'actitut d'ICV-EUiA i dels seus dirigents és més infantil i està cada cop més fora de lloc. Ho trobo una falta de respecte, de consciència de país, de diginitat i de classe irrompre al mig del Parlament amb cartellets enlloc de promuore el diàleg, l'intercanvi d'idees i el consens. Però està clar que aquesta és la manera de fer dels xupiguays i megacontents dels verds i ecosocialistes que mentre el país s'està ensorrant econòmicament per culpa de la mala gestió del PSC, ERC i ells mateixos, continuen en contra de la contenció de la despesa i a favor d'incrementar el deute i dèficit que ells vand eixar i portar el país a la bancarrota.

Altrament, ni CiU ni el president Mas tenen la bareta màgica per sortir de la crisi. No la té ningú. Però almenys, CiU, el president Mas i el seu govern són seriosos i valents perquè han decidit reestructurar i agilitzar l'administració reduint càrrecs polítics, càrrecs de confiança, personal eventual i organismes i estructures innecessàries o doblades, reduir i contenir la despes, i sí, retallar un 10% el pressupost per pal·liar part del dèficit. Mentre el tripartit incrementava gastos, càrrecs i organismes deixant el país en bancarrota i mirant cap a una altra banda, CiU ja alertava que no es podia continuar així i que s'hauria de fer añguna cosa si volíem sobreviure, i en arribar al govern ho ha fet!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Jordi, gràcies per el teu cometari, ja va dir l’altre dia l’Artur Mas, que no l’aplaudeixen pe carrer, ni ho busca. Tenim però un govern que governa, i que te de buscar solucions a la situació econòmica de bancarrota actual. I.. a fe de deu que ho aconseguirem.

Sisquet. Gràcies per llegir-me, et puc assegurar que el govern ha retallat allà on podia retallar mes, es a dir en reducció de despeses comuns. Eliminació de càrrecs de confiança, reducció dels sous dels polítics, reducció de conselleries, però.. no n’hi ha prou, el deute es immensa, i s’ha eixugar deute i fer front als pagaments. Crec que al final, tanta demagogia com s’està fent envers la sanitat i l’ensenyament.. es veurà que ningú es quedarà sense ser atès, ni es quedarà sense fer cap prova necessària, ni cap nen a Catalunya es quedarà sense escola.

Pau. Coincideixo amb tu, son uns pallassos i uns impresentables, i de una frivolitat immensa el numeret que van muntar al Parlament. Però bé, mai un partit polític hagués pogut aspirar amb la minsa representació que tenia a estar 7 anys als govern... i mira així ens va anar...

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Aida,Benvinguda al meu bloc, gràcies pel teu comentari, malgrat les campanyes d’intoxicació que es va fer previ a les municipals, amb el desgast que podria representar per el partit del govern CIU va ésser la força mes votada als municipis de Catalunya. Hem de tenir paciència, els resultats arribaran, i els ciutadans sabran valorar la feina feta per aquest govern, no tinguis cap dubta.

Robert. Les teves opinions sempre les valoro en mesura de la nostra amistat, no tenim perquè estar d’acord en la manera d’arribar al nostre objectiu comú, que es la sobirania de Catalunya. Tranquil, Robert, cada cop la tenim mes a prop, però... els problemes actuals dels ciutadans son poder arribar a finals de mes, tenir un plat a taula per menjar, tenir feina, i tenir les necessitats cobertes.. i saps?? Això que sembla tan lògic i normal.. moltes famílies a Catalunya no ho tenen, i.. estem treballant per arreglar primer aquesta situació econòmica, i després.. ja treballarem per tal d’aconseguir la nostra sobirania nacional com a poble.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Ramón!!! Chapeau pel teu comentari, simplement excepcional i magnífic. al llegir-ho m’he adonat que es molt millor la teva reflexió que el meu post sencer,.. així que he estat a punt de treure l’article i penjar el teu comentari. Només dir-te que estic d’acord fil per randa de tot el que dius.
Millor i mes clar no es pot dir. Gràcies Ramón.
PD. Tenim un gran govern, i un gran president, i segur que Catalunya amb aquest govern sortirà endavant!!!.

Didac Domene ha dit...

Quim! molt bon post! jeje quins pallasos xd tu sempre molt encertat en tots els teus posts ;) una forta abraçada i espero el seguent! jeje

Jandro ha dit...

Bueno, yo con mi libertad de hablar español y sin que nadie se lo tome como una falta de respeto... cuando vote a CiU sabía que votaba, así que me parece bien ese tipo de medidas...no entrare a comentar donde están mis diferencias :) buen post Quim!

Rosalia ha dit...

Molt encertat com sempre Quim. En aquest país calen polítics valents. Quan es governa i més en aquests moments, s'han d'aplicar les mesures que calguin pel bé del país. N'estem farts de polítics que només governen en clau de partit. I com bé dius, la majoria silenciosa aprova les mesures correctores. Bon estiu:-)))

Albert Blay ha dit...

Des del meu punt de vista és evident que s'ha de retallar, i no crec que ningú ho negui, ni els d'ICV. Tot i això, ens hem de fixar en què estan retallant... educació i salut??!!! Això és el que no es pot permetre... est`pa molt bé que vulguin retallar, però trobo que primer haurien de començar a mirar d'on retallar i, després, fer-ho.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Didac, moltes gràcies pel teu comentari, i per llegir el meu bloc. Una abraçada!!
Jandro: A ningú li agrada prendre mesures antipopulars, però... el que importa es el país i les persones.. i ho ens posem a treballar i atreure el país de la crisis, o.. anem a la bancarrota.
Rosalia. Moltes gràcies pel teu comentari i per llegir el meu bloc. Bon estiu també tu. Un petó!!!.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Albert... no es que es retalli en salut i ensenyament... s’està retallant en tot, perquè el dèficit que hi ha es esparverant!!!.
El govern el primer que va fer va ser tal i com ha dit en Ramon Vilaltella en el seu comentari. “reestructurar i agilitzar l'administració reduint càrrecs polítics, càrrecs de confiança, personal eventual i organismes i estructures innecessàries o doblades, reduir i contenir la despessa, i sí, retallar un 10% el pressupost general per pal•liar part del dèficit. Mentre el tripartit incrementava gastos, càrrecs i organismes deixant el país en bancarrota i mirant cap a una altra banda, CiU ja alertava que no es podia continuar així i que s'hauria de fer alguna cosa si volíem sobreviure, i en arribar al govern ho ha fet!”
Albert, no hem retallat nomes en Salut i ensenyament... el 10 % s’ aplicat en general a tot arreu, perquè a pesar de les mesures de contenció de la despesa, no era suficient. No val la demagògia barata de dir que s’està retallant en Salut i ensenyament... s’aplica a tot arreu. I es evident que això es molt antipopular, però serà efectiu. I a mes.. si algú es queda sense ser visitat d’urgències, sense que li facin una prova necessària, sense que l’operin.. o.. algun nen es queda sense escolaritzar.. que ho denuncií al jutjat.. perquè ja et dic que això no passarà, perquè tant la sanitat com l’ensenyament esta garantit per a tots els ciutadans de Catalunya.

L'home del sac ha dit...

Quina gent...
El que cal retallar però, és l'espoliació fiscal, no sanitat i educació!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

L'home del sac en aixó estem saps?? deseguida que puguem plantejarem el pacte fiscal.. que el teniem al nostre programa electoral i es el que la ciutadania va votar!!!.
Una abraçada