dissabte, 5 de març de 2011

Artur Mas: "Amb menys diners hem de fer més i millor"!!!


Les mesures econòmiques que pensa aplicar el Govern de Catalunya, han aixecat ampolles especialment al sí grups politics de la oposició, que no fa ni dos mesos estaven al govern tripartit, que per altra banda els deixa en evidència per la seva nefasta gestió.
Sembla que parlar del dèficit provocat per l’anterior govern, i del mal gastament dels recursos sigui una heretgia, i ara en lloc d’assumir responsabilitats, despisten del seu fracàs i incompetència i comencen a parlar que el nou govern de CIU retallarà recursos socials i necessitats bàsiques en Sanitat i ensenyament!!. I res mes lluny de la realitat. Com sempre la pura demagògia, el amagar el cap sota l’ala i l’atac frontal contra CIU es la base de la seva política.

Ens trobem davant d’una situació econòmica molt difícil, fins aquí tothom ho reconeix, fruit en part per la crisi mundial, que no te la culpa ni el govern espanyol, ni l’anterior govern català, però fruit també, de la frivolitat en que van afrontar el problema tant govern espanyol com també el govern Montilla, que en lloc de aplicar mesures de contenció de la despesa i de racionalitzar els recursos, es van dedicar a gastar allò que no tenien, pensant que... després els que hi arribin ja s’ho trobaran!!. I en això estem, ara existeix un govern fort, competent, tocant de peus a terra, i intentant posar ordre entre tanta disbauxa, i mirant de reduir despesa en totes i cadascuna de les conselleries i aplicar mesures econòmiques de contenció i optimització dels recursos.

Les primeres mesures es van aplicar amb la reducció dels càrrecs de confiança i alts càrrecs, l’ aprimament de l’administració, eliminació de conselleries, eliminació de cotxes oficials i despeses de representació.
La segona mesura, la reducció del 15 % del pressupost de les conselleries, cada conselleria havia de aplicar les mesures de reducció econòmica per optimitzar els recursos sense deixar de atendre totes les necessitats, per tant aquesta reducció també era aplicable a Ensenyament i Sanitat.
L’optimització de recursos vol dir que per exemple en ensenyament no es malgasti la llum i la calefacció, això no vol dir que els alumnes passin fred a l’hivern com s’ha intentat manipular, sinó.. que quan s’acabin les classes a la Tarda, no es necessària mantenir les llums de les aules obertes ni la calefacció encesa si no ni ha ningú, com succeeix en quasi totes les escoles públiques de Catalunya!!, aquesta despesa es pot estalviar, i s’haurà d’aplicar,
No que a casa nostra intentem evitar tenir llums enceses si no calen, per gastar menys, però en canvi no ens falta la calefacció i quan marxem l’apaguem??. Doncs l’administració igual. Això que sembla tan normal, no passava ni passa a l’administració.
I en Sanitat, tres quarts del mateix.. No es pot permetre el mal us de la despesa de Sanitat, si volem una sanitat de qualitat, hem d’optimitzar els recursos econòmics, ni afectarà a la qualitat, ni a la cobertura sanitària.

Sempre que s’apliquen mesures econòmiques, poden semblar mesures que afecten als ciutadans, si això va acompanyat de una campanya mediàtica de rebombori en contra de les mesures i demagògica, pot semblar que el govern es insensible amb les necessitats reals dels ciutadans, i no es així, ja que per el govern de CIU el primer son les persones.
La valentia i el coratge d’un govern es demostra perquè davant d’unes eleccions municipals tan properes, podria mantenir-se a la expectativa, no fer res, i aplicar les mesures que poden semblar antipopulars desprès de les eleccions, però això no diria res a favor d’un govern, i agreujaria encara mes la situació actual, un govern seriós, fort i implicat amb el país es aquell que al detectar un problema greu de solvència econòmica intenta aplicar les mesures restrictives per resoldreu el mes aviat possible. I aquest es el govern de CIU encapçalat pel President Mas. I no dubteu que aquest Govern vetlla pel benestar dels seus ciutadans i pel progrés del país. Per això amb menys.. farem més i millor.

12 comentaris:

garmir ha dit...

Quim:
Escrius molt bé, una Passada, em sembla que tens que tonar a laPoitica Activa.
Edmon.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Eii gràcies pels elogis Edmon, pero no has comentat el post!!!
i sobre el tornar a la politica activa... home no està en les meves mans!!!. Però el cuquet de la politica sempre es porta dins.. i certament em faria ilusió tornar!!!.
gràcies pel teu comentari, pero... comentam el post please!!!

garmir ha dit...

Doncs....que estem davant situacions ....on la Politica mor, per donar pas a la gestió Publica en plan managment, quan el que es tracta esde quadrar xifees, és moment de técnics, a Italia son experts , em sembla que ens mana Merkel, doncs li hem de tornar els diners.

Anònim ha dit...

Quim, aquest post m'ha decepcionat en la mateixa mesura en la que em decepciona, cada dia més, el silenci de CiU. Un silenci que va en contra dels interessos de tots els catalans. Un silenci que comparteix amb el PP, PSC i C's.

Has parlat de la crisi econòmica mundial, com a únic responsable de les retallades socials que CiU haurà d'aplicar als catalans. Però com a bon convergent, has callat la greu crisi fiscal que patim tots els catalans en mans de l'administració de Madrid. En mans de tots aquells que volen que Catalunya es converteixi en la terra de la platja i xiringuitos. Ho dic perquè, malgrat la crisi econòmica mundial, amb els 22.000.000.000 d'euros anuals d'espoli que pateix Catalunya (l'espoli més gran del món) seriem la quarta potencia en PIB d'Europa, acabaríem amb les deutes en un sol any i sortiríem de la crisis de forma rotunda en 2 anys per començar un espectacular creixement econòmic. Però per als convergents mai toca parlar d'espoli ni de concert, si no estem en època de precampanya. Per als convergents, tan sols els interessa fer la feina mediocrement bé, que desprès no els retreguin res. I anar guanyant eleccions. Res d'aportar un canvi real a Catalunya, perquè els canvis de debò, neixen quan una societat s'informa i es mou (comença a moure’s, p.e. el diari ARA, les consultes sobiranistes del poble... però CiU segueix callant i plantejant-me tonteries com si Mas ha d’anar a votar o no).

La meva opinió és que CiU hauria de tenir mà ferma al retallar ajudes als ciutadans, però amb la mateixa duresa hauria de plantar cara i explicar als catalans perquè malgrat ser la regió més espoliada d’Espanya i vora la mitjana en serveis socials (i superant índex de pobresa, dèficit en infraestructures, inversió en sanitat o educació, manca de beques....), som nosaltres els que a sobre ens haurem de fer fotre en plena crisis per intentar estalviar allò que Madrid encara no ens pren. La sensiblitat de CiU envers els ciutadans de catalunya queda retratada quan CiU tindrà ma ferma per retallar despeses i fer una Catalunya més eficient per a les arques de Madrid, però no té capacitat per parlar clar i en català. La diferència rau en que parlar clar no farà morir a ningú de fam, mentre que reduir la administració, les despeses i els serveis socials, si.


Robert

Didac Domene Marcé ha dit...

Quim diguin el que diguin les males llengües m'encanta el post, en saps molt i poder jo no soc l'únic que pensa en que tindries que tornar el la política, Salutacions!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Edmon: està clar que ara es el moment de la gestió publica i de la gestió econòmica, hem de quadrar els números, perquè el que interessa ara es aixecar econòmicament al país, que ens l’han deixat molt malmès. segurament la Merkel, marcarà la situació econòmica de Europa, però ells han estat capaç de aixecar Alemanya, amb la rèmora que va ésser apexugar amb la ex república democràtica alemanya, i es van sortir prou bé.

Robert: lamento que el meu post t’hagi decepcionat, però.. no es que sigui bon convergent, soc simplement realista. Nosaltres hem promès que defensarem el concert econòmic i ho farem.
Parlar de independència de manera transversal, van ser uns altres qui ho van fer, i resulta que van treure 4 diputats, i ara nomes en seran 3, perquè ja s’han escindits, quina credibilitat pot tenir una força política que als dos mesos de les eleccions ja s’ha escindit??. Així voleu aconseguir la independència, si no sou capaços de posar-vos d’acord vosaltres que nomes sou 4!!.
Nosaltres hem denunciat l’espoli fiscal a la que ens té sotmès l’estat espanyol, per això sempre defensàvem que es fessin publiques les balances fiscals, i per això per impedir això volem defensar el concert econòmic.
I tranquil que arribarà el dia que parlarem de la independència , però quan toqui.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Didac, gràcies pel teu comentari, sempre es un plaer llegir el que em dius,
M’agrada que t’agradi el post. I.. sobre la meva tornada o no a la política, gràcies pels teus elogis, jejejejeje,es nota que ets molt amic meu i que m’aprecies molt, però et dic el mateix que li he dit al Edmón, jo no he deixat mai la política, segueixo sent militant actiu de CDC de Tarragona, i encara que ara no estigui en el primer pla de la política local, no vol dir que estigui retirat ni molt menys. Estic a la disposició del partit pel que faci falta i ho saben. El tornar o no a la política municipal no depèn de mi. Però estic segur que la llista que pugui fer la Victòria Forns, serà una llista guanyadora i que comptarà amb tot el meu suport i ajuda.

Carlos ha dit...

Cómo nuevo gobierno a cargo de la Generalitat creo que se le tiene que dar margen de maniobra al Gobierno Mas. Ese margen de maniobra se traduce en tiempo.

Cuando un nuevo gobierno se encuentra más deuda de la que esperaba, subvenciones dadas por amiguismo aleatorio y 7 años de inoperancia tripartita en el país no se le pueden exigir soluciones inmediatas... Mas no puede hacer como hizo Aznar, pese a que refloto la economía española en lo que se llamo el milagro español, y el día antes de elecciones decir que España va mal y al ser investido presidente decir la famosa frase de España va bien...

En fin, con tiempo y pese a que a veces la oposición piense más en su rédito político que en el bien del país la economía catalana reflotara.

Pese a que ello haga que Artur Mas se gane el apodo de "Houdini" ya que como el gran ilusionista tendrá que hacer magia para arreglar más con menos.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Carlos, gràcies pel teu comentari, agraeixo sincerament la teva aportació, i et puc assegurar que el nou govern de Catalunya treballa i treballarà amb il•lusió i empenta per treure el nostre país de la crisi econòmicament el mes ràpid que puguem, aixeca’l econòmicament i situant a Catalunya al lloc on li pertoca.
Fàcil no ho tenim, no ens han deixar la situació massa bé que diguem, però ja no ens lamentarem mes del que hem trobat, i treballarem amb força per deixar el país molt millor del que l’hem rebut i et puc assegurar que ens hi deixarem la pell

F. VIVES ha dit...

Felicitats, curt i "claret". f.

L'home del sac ha dit...

N'estic segur que faran més amb menys, els veig capaços, però retallar en sanitat i educació ho trobo inacceptable.
Per altra banda, sembla que s'obliden d'explicar quin és el principal motiu d'aquest gran problema, l'espoliació que patim per part dels nostres veïns. Ara és quan ho haurien d'explicar més i millor que mai perquè tothom se'n conscienciï.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

F.Vives. gràcies pel teu comentari, tens el bloc obert pel que vulguis comentar.
L’home del Sac, la situació econòmica es la que es, i l’ajust s’ha d’aplicar a totes les conselleries, i a Sanitat i ensenyament el que s’ha de fer es optimitzar els recursos, no afectarà ni en la qualitat ni en el servei, o al menys no hauria de afectar.
Respecte al tema de explicar la espoliació que patim per part de Espanya, nosaltres ja ho hem dit, i hem dit que estem cansats de que ens prenguin el pel i els diners, i que la nostra proposta passa pel pacte fiscal tipus concert econòmic. I aquest es el programa que majoritàriament va votar el poble de Catalunya a les urnes. I que nosaltres plantejarem