divendres, 28 de gener de 2011

Credibilitat, Rigor i eficàcia:


Un bon govern al meu parer ha de reunir una sèrie de característiques entre d’elles, la de tenir credibilitat, ha de ser rigorós amb la despesa pública i ha de ser eficaç. I crec sincerament que l’actual govern de Catalunya reuneix les tres condicions per poder arribar a ser un bon govern.
D’entrada perquè un govern tingui credibilitat, ha de saber connectar amb la gent, i aplicar les mesures que ha anunciat que aplicaria ja que tothom recorda les promeses electorals mes importants, així el nou govern ja s’ha anunciat que es tramitarà la retirada de la llei de successions, s’eliminarà els 80km a Barcelona aplicant la velocitat variable, es deixa en suspens la llei de vegueries, i se suprimirà la setmana blanca en ensenyament.

El Rigor es una de les altres característiques d’un bon govern, es va prometre també la supressió de alts càrrecs i càrrecs de confiança i s’ha fet, així com la reducció del número de conselleries i retall de la despesa pública , ja va dir el president Mas que aquest govern amb menys diners vol fer mes i millor.

També un govern guanya credibilitat i al mateix temps rigor quan es manté ferm en la presa de decisions que poden ser conflictives,però necessàries pel bon funcionament del país, No pot ser com passava abans que s’anunciïn unes mesures i a l’endemà totes les contraries. Un govern s’ha de mantenir fort i cohesionat, i segur de les seves decisions, així al conseller de interior Felip Puig no li ha tremolat el pols quant va autoritzar la intervenció dels mossos davant els okupes, i ha anunciat que ja s’acabà la impunitat per les ocupacions i l’alteració del ordre públic.
I tant el President Artur Mas, com el conseller de obres publiques han sortit avisant a RENFE que si no donen un bon servei a rodalies, el govern buscaria un nou operador.
Al mateix temps el govern ha donat sobrades mostres de saber per on trepitja avisant a Espanya, que ja s’ha acabat el menysprear a Catalunya i als catalans, que ens paguin el que ens deuen, i que tenim dret a un millor finançament, que plantejarem un pacte fiscal amb l’estat, semblant al concert econòmic basc,i que si des de Espanya es mantenen intransigents, estem disposats a liderar el camí de Catalunya cap a la sobirania nacional,perquè a les eleccions del proppassat 28 de novembre, el poble de Catalunya li va donar a l’Artur Mas la confiança per marcar el camí i el tempus per arribar al destí somiat.

Per tant la eficàcia d’un govern es demostra per la fermesa en la presa de decisions, i en els resultats finals, la eficàcia d’un govern es mesura a mig termini, i al final de la legislatura i comprovar si els objectius marcats s’han complert. Encara es aviat doncs per mesurar la eficàcia del nou govern, però
de moment anem per bon camí, ja que tenim un govern liderat per un president que crea confiança i credibilitat, que es rigorós i que estic segur que serà eficaç.
De moment el govern de Catalunya liderat pel president Mas, pinta bé,

15 comentaris:

Didac domene marcé ha dit...

Quiim tenim l'equip dels millors, anem molt be ;) M'agrada molt el post.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

coi didac que ràpid en comentar gràcies, jo també crec que tenim el govern dels millors i ho demostrarem , segur que ho demostrarem. de moment m'agrada el que estan fent!!!. Que segueixin aixì!!!

Anònim ha dit...

A mi també m'agrada molt el post. Crec que aquest govern serà molt millor per Catalunya. Lluitarà més per ella a Madrid i ens portarà a la independencia. Bon post Quim
:D

Anònim ha dit...

El post esta molt be Quim, i crec que catalunya es mereix aixo, i ho necesitava...
Visca Catalunya!!!

Alex.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Al primer anonim que m'has dit que eres el Marc Baraut, gràcies pel teu comentari i benvingut al meu bloc, sempre agraire les teves aportacions.
Alex thanx per el teu comentari també, i coincideixo amb tu catalunya es mereixia un bon govern i ara el té, i estic molt content

Francesc Alòs Colomer ha dit...

un canvi de 360º!
anem bé!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

gràcies Cesc pel teu comentari, i tant!! un canvi de 360 º i mes tenint en compte que ara tenim un President i un govern, ja que feia 7 anys que no teniem govern, i 4 anys que no teniem president

Josep ha dit...

Sí, el nou govern està bé: fins ara no ha fet menys del que tots n'esperàvem.
Però ho tenia força fàcil: veníem d'una època de gestió lamentable i els ciutadans van donar suport a un Mas que no va prometre res de l'altre món, només acabar amb la disbauxa.
Una altra cosa serà quan la gent comenci a veure com els afecten les retallades necessàries. Llavors seran molt menys indulgents amb el govern: la gent sempre pensa que a qui i han de retallar és al veí...

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Josep ,estic d’acord amb tu, però si les mesures que s’adoptin encara que puguin ser impopulars, es tradueix en resultats i per tant demostren eficàcia, estic segur que la gent ho sabrà valorar.
Un bon govern s’ha de caracteritzar per aconseguir el benestar dels ciutadans i de millorar el que s’han trobat, i estic de segur que al final d’aquests 4 anys de legislatura, ens trobarem una Catalunya millor, tal i com vam prometre.

Anònim ha dit...

Credibilitat, rigor i eficàcia.


Hi estic d'acord, Quim, un govern fort ha de mostrar-se creible, rigurós i eficaç en tot moment. El patró del govern tots sabem que és una sola persona, i més enllà de ser una màscara al estil Laporta o Arnold Swacheneger tots sabem que és un lider clau. En funció de la seva actitud i les seves desicions Catalunya pot resurgir amb l'esperit d'un lleó ferotge, o s'empobrirà al ritme més ràpid que ens poguem imaginar. Mas no tan sols haurà de pendre desicions dificilíssimes, també haurà de suportar les burles dels seus adversaris, les fal·lacies i la rauxa que l'envolta recelosa. Les seves eines són les ments del seu govern i la seva paraula. De moment sembla que ha intentat dotar-se de les millors eines (un govern dels millors) i és habitual veure'l deixant-se aconsellar per en Jordi Pujol. Personalment crec que el lideratge d'Artur Mas ha de ser molt més potent i astut que el del president d'Espanya.

Catalunya necessitava la veu d'un poble o un gran lider. Els catalans hem optat per un gran lider. És la nostra última carta, tinguem confiança en que Artur Mas serà més gran encara que Jordi Pujol. Jo li dono el meu vot de confiança.

Robert

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Robert, gràcies per lesteves paraules, conforme anava llegint anava pensant ja hi som,primer em diu que esta d'acord i despres em posa a caldo, però aquest cop no ha estat així. Aquest cop em dius que em dones la raó i que confies i li dones un vot de confiança a L'Artur Mas,i crec sinceraent robert que no et decebrà. l'Artur serà un gran president per catalunya, es mes L'Artur es el president que necessita Catalunya.
No ho dubtis

Anònim ha dit...

La veritat es que si que és cert que aquest nou govern liderat per l'Artur Mas pinta molt però que molt bé. Esperem que a llarg termini es puguin anar complint tots els objectius fixats a la campanya electoral i que el poble de Catalunya vegi recompensat el seu vot de confiança a Convergència. Ja estan sortint a la llum les primeres característiques d'aquest nou executiu, que a més de ser totalment positives i esperançadores, no fan res més que mostrar que tot el que es va anunciar abans de les eleccions, és totalment cert.Esperem, per una altra banda, que les negociacions amb el govern central acabin satisfactòriament per a Catalunya i que s'acabi d'una vegada el desacarat espoli que porta sofrint Catalunya desde fa molt de temps. Fixant-nos en els fets duts a terme fins al moment, puc dir amb la boca ben plena d'orgull, que a Catalunya li espera un futur molt prometedor liderat amb molta eficàcia, per Convergència i Unió.

Cristina Coy.

Unknown ha dit...

Quim de moment tot sembla que es bo, espero que en tres anys, tot seguis aixi.. jo e donat la meva confiança a aquest govern

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Cristina: gràcies pel teu comentari, crec sincerament que si que tenim un gran govern i que la cosa pinta bé. tenim un gran president, i tenim elmgovern dels millors, ara tenim 4 anys per demostrar que també tenim un gran país i que el durem a on es mereix.

jandrito, gràcies per fer-nos confiança, et ben aseguro que no et decebrem, i dintre de 4 anys ens podràs donar de nou la teva confiança.

Miquel ha dit...

La pedra de toc del nou executiu arribarà quan ens topem amb el primer "no" d'Espanya d'aquesta legislatura. Fins llavors, màxima confiança en el President Mas i el seu equip de govern.
Salut!