diumenge, 16 de gener de 2011

"Cap freda, cor calent, puny ferm i peus a terra", Artur Mas President de CatalunyaAquestes paraules del president de Catalunya Artur Mas, volen reflectir la manera d’actuar del nou govern de Catalunya, unes paraules que te inscrites en un timó que L’Artur té al seu despatx a la Generalitat. D’alguna manera es un símbol que representa que el president de Catalunya es el timoner que ens durà a tots a bon port.
Aquest simbolisme, ha estat però també motiu de critiques ferotges per part dels partits de la oposició, inclòs han arribat a dir que Mas havia convertit el despatx de presidència en una espècie de discurs de premsa rosa estil “salvame”. Home... comparar unes paraules del president que volen estimular l’autoestima dels catalans amb un estil frívol del govern, em fa riure, perquè mirant enrere pots trobar moltes actuacions frívoles que ha tingut el tripartit en el seu pas pel govern com la de la corona de espines d’en Carod i Maragall a Jerusalem per posar un exemple.
Això nomes reflexa que els partits de la oposició, que abans havien estat al govern, encara no son conscients del rebuig que han rebut dels ciutadans, estan completament desorientats. No han entès el missatge que la ciutadania els va dir, i en lloc de reflexionar perquè electoralment han rebut una patacada perdent una pila de diputats i de vots, en lloc de analitzar les causes i prendre les mesures pertinents per rectificar, es dediquen al de sempre es a dir a seguir criticant a CIU.


L’endemà mateix de la presa de possessió de l’Artur ja li deien que havia incomplert una promesa electoral, sense tenir en compta que el Parlament i ells mateixos estaven de Vacances per les festes nadalenques.
L’Artur encara no nomena al nou govern que ja surten les primeres critiques, que si un es socialista, si l’altra es una jutgessa del tribunal superior de justícia que es va oposar a les consultes d’Arenys, que si aquest que si l’altre. I resulta que mires els currículums dels consellers i el que veus es que al menys tots son persones de molt de prestigi, amb currículums exemplars i com a mini’m amb coneixements sobrats per la tasca encomanada. Un metge a Sanitat, un economista a economia, una mestre a ensenyament, una jurista a justícia... i així anem seguint, no tots son militants de CIU, i n’hi ha un que de tots es coneguda la seva militància socialista, perquè ja va dir en Mas que al seu govern hi cabien els millors fossin don fossin, la prova es que 4 son independents. Si tots haguessin sigut de CIU també ho haguessin criticat
Quin mèrits tenien els anteriors amb el tripartit?, que tenien el carnet del partit??, perquè de currículums res de res... La diferència doncs amb els anteriors governs està clara. Ara el nou govern s’ha de posar a treballar, deixar que facin una auditoria per conèixer la situació real de la Generalitat, i amb un pressupost auster i amb menys diners, tal i com va dir el president han de fer més i millor. I segur que es deixaran la pell i es trencaran l’anima per aconseguir-ho. Treballarem per una Catalunya millor sens dubte.


També em vull referir-me a les critiques rebudes des de Tarragona a que no n’hi ha cap representant de Tarragona al nou govern, motiu també de una campanya furibunda per part dels socialistes i peperos. I vull dir que no sabia que havia una quota territorial al govern, el mèrit d’anar al govern es per ser de Tarragona?, o perquè ets bo en la matèria i vols anar?.No tot s’acaba en una conselleria, ni tots estaven disposats a acceptar marxar a Barcelona, n’hi ha que prefereixen seguir treballen des de l’àmbit territorial, que no pas amb una conselleria que obliga a tenir una perspectiva global.
Quant hi havien socialistes de Tarragona al Govern o de ERC de que va servir? En Ballesteros alcalde de Tarragona ara ha exigit que la Llei de les vegueries s’amagui en un calaix, i no s’apliqui mai. Perquè no ho va dir quant calia , quan es va aprovar i manaven els seus i havien representants de les terres de Tarragona al govern?
La gent de CIU de les nostres comarques volen defensar les nostres terres des de la mateixa terra que trepitgen, no cal que tinguin una conselleria, i els bons restaran a Tarragona amb càrrecs institucionals de rellevància que es com millor poden defensar els drets i les propostes sorgides de les nostres terres, i ho faran amb el tarannà que sempre ens ha caracteritzat, amb el tarannà de CIU, la força hegemònica de Catalunya que ha estat capaç de guanyar a totes les comarques del país.

17 comentaris:

Didac Domene Marcé ha dit...

M'agrada molt el post Quim, es nota que estas a la ''onda'' jeje endavant quim que ho estas fent molt be ;-)

alexrevecat ha dit...

Jo ahir em vaig "emocionar" quan vaig veure les contundents declaracions del president de la Generalitat, Artur Mas, avisant a PSOE i PP que Catalunya no pujarà al carro de la involució autonòmica que propugnen Zapatero i els populars a través de l'advertiment que va fer l'expresident José María Aznar. Ja feia molts anys que un President de Catalunya no plantava cara contundentment als dos principals partits espanyols, PSOE i PP, amb una qüestió tant important. I és que amb l'excusa de la crisi econòmica, tant el govern espanyol com el PP s'estan empescant obrir un procés d'uniformització, homogeinització... que recorda a quan el PSOE va voler impulsar amb Felipe González la llei d'harmonització del procés autonòmic, la LOHAPA. Per això crec que ara tenim un President amb cara i ulls, que defensa els interessos de Catalunya i no els de cap partit espanyol, i que s'acabarà notant aquesta diferència.

Manel Ferrer ha dit...

He de reconeixer que les paraules em semblen molt series i a l'hora m'inspiren confiança i d'alguna manera m' haguren un bon futur per Catalunya en aquests anys que estigui Mas a la presidència de Catalunya.
D'altra banda, també dir, que espero que el que diu Mas, no quedi nomes en les paraules, sinó que també s'apliqui a la practic, sino aquesta frase quedara sobre paper mullat, no creieu?
Pero com a tots, sel's hi ha de donar una oportunitat per actuar. Per exemple a Montilla Catalunya li va donar la opció i ell la va desperdiciar pertant fora, esperem la reacció de Mas...

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Didac gràcies pel teu comentari m’ha fet molta il•lusió, una forta abraçada.

Alex: Ha arribat el moment de deixar de fer pedagogia a Espanya, perquè no ha servit per a res, i anar de debò amb reivindicacions i amb fermesa, els hem de demostrar que som un govern fort que no recula davant les amenaces del govern espanyol, i que estem disposats a arribar on sigui en la defensa dels interessos de Catalunya.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Manel : gràcies pel teu comentari, ja saps que sempre ets benvingut al meu bloc. Mira ara les paraules del Mas de moment només son paraules si, però es tota una declaració de intencions, perquè tot plegat no fa ni un mes que es President amb vacances de Nadal incloses, però aquestes paraules es transformaran en fets, estic segur que seran un fets que faran aixecar el país i la moral del tots els catalans i quan sigui el moment de passar comptes aquestes seran tan positives, que els ciutadans tornaran a dipositar la seva confiança en un president i en un partit que no haurà decebut les expectatives creades.

garmir ha dit...

De Reus Estarà de Scretaria deFamilia a Educació que depèn de Riagau, la Brillant Meritxell Ruiz Isern de UDC.
Edmon.

Mohamed El Amrani ha dit...

Jo crec que la política, moltes vegades és sinònima a una benda als ulls que moltes vegades no ens deixa veure més enllà de la veritat. Dona igual qui governi... dona igual el partit; Només importa que qui ho fagi pensi en el bé comú. I que amb el temps, l'únic color que ens diferencï sigui el que pinti el nostra esforç i constancia per avançar col·lectivament cap a una Catalunya més forta, unida i sobretot... solidaria! Per què les accions del polític d'avui, seràn les repercusions que patirem els joves d'avui.

Què vull dir amb tot això? Doncs que si volem el bé... deixem-nos de baralles tontes entre partits i posem-nos tots a treballar,... tant vermells com blaus.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Mohamed: Gràcies per el teu comentari, i mira tot i que estic d’acord en el que dius, et vull dir que CIU ha donat sobrades mostres de solidaritat i altruisme, estant a la oposició vam actuar amb esperit conciliador i es van aprovar varies lleis gràcies al suport de CIU.
Artur Mas va prometre un govern dels millors fossin del color polític que fossin, es podrà discutir si aquestos que ha triat son els millors o no, però podria fer un govern de gent de CIU únicament, i ha estès la mà a gent independent i fins i tot a un socialista, per tant es un govern plural perquè estan representats no nomes militants de CIU, sinó altres àmbits de la societat. Aquesta mà estesa la ha fet a tots els partits que es vulguin sumar a treballar per millorar el país, que vulguin col•laborar ja es una cosa que no està en les nostres mans sinó dels altres partits.
Una abraçada

Cristina Coy ha dit...

Sempre hem de tenir en compte la opinió pública,pero no la que, com en aquest cas, intenta destruir en lloc de ser fonamentada i constructiva. Al cap i a la fi les accions que porti a terme CiU d'aqui en endavant estaràn enfocades cap a una millora de Catalunya, general, no pas del partit en concret i haurien de col·laborar tots en lloc de buscar la mínima excusa per a criticar el partit que, al cap i a la fi, ha guanyat les eleccions democràticament en detriment de tota la resta d'opcions polítiques. Si el poble de Catalunya ha decidit això (amb uns resultats no precisament ajustats, tot s'ha de dir..) estaria més que bé que se li donessin facilitats i no problemes al govern vigent. De totes formes, com diu la dita castellana " a palabra necias, oidos sordos", en el moment en el que estiguin disposats a ajudar se'ls rebrà amb els braços oberts, mentrestant a concentrarnos en fer be la feina, i demostrar al poble de Catalunya el que nosaltres ja sabem, que som els indicats per portar el pais al lloc que li pertany i fer-ho amb eficàcia, confiança i treball diari.

Ramon Vilaltella i Bosch ha dit...

Molt bon article Quim, enhorabona!
Bé, jo sempre estic cansat de que sigui perquè sigui la resta de formacions polítiques, tant d'esquerres com de dretes, només sapiguen criticar a CiU. És que ho trobo molt fort, perquè fem el que fem, i diguem el que diguem, sempre ens acaben criticant i això es deu a la falta de recursos polítics i a la falta d'ètica de la resta de partits i polítics.
Almenys estic content perquè CiU i l'Artur han tingut el reconeixement que es mereixien de la ciutadania.

Anònim ha dit...

DESCONCERT? VOLS DIR?,,,,,LA GENIAL CAMPANYA PUBLICITARIA QUE ACABAN D'ENXAGAR ELS "SOCIATES", AMB LA SRA TURA FENT DE "CATALANA INDIGNADA",ES UN SIGNE DE DESCONCERT?.JO CREC QUE SABEN MOLT BE LO QUE CAL FER,SALVAR LA MAMELLA DE LA DIPUTACIO.
JUGANT AMB BCN.

Cristian Monforte ha dit...

Bon article Quim! Se'ns cap mena de dubte, Artur mas ha fet un gran govern, i com ja se sap, els millors equips, solen ser els més criticats pels seus "adversaris" que no entenen de regles, de paraules, ni de morals. Esperem doncs que Catalunya torni a ser el que va ser, i fem possible una Catalunya, millor! : )

L'home del sac ha dit...

Ho voldreu amagar, però amb la tia aquesta a Justícia us han colat un golàs! Pot ser molt bona jurista, però una persona que va fer el que va fer amb les consultes populars i que ha estat treballant defensant l'estat en contra de Catalunya, no és digna d'ocupar una conselleria de la Generalitat.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb en Quim en que sempre hi ha la part més mediàtica de la política que consisteix en desprestigiar al adversari i qualsevol cosa serveix. No tan sols passa a Catalunya, als EEUU Sarah Palin anava proclamant que Obama era un terrorista just abans de que guanyés les eleccions. Potser hi ha un gran públic estúpid que se les creu aquestes coses, i poden esgarrapar un 10% més o menys de vots, però en una democràcia jo vull creure que el poble mai és estúpid i sempre elegeix correctament.

Respecte CiU.... Jo sincerament crec que ho té xungo si vol aconseguir alguna cosa en els pròxims 4 anys. Una lliçó de poder espanyol que haurem d’empassar-nos els catalans. Tant de bo m'equivoqui.


robert

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Cristina Gràcies pel comentari, mira es normal que la oposició critiqui la tasca de govern, però quan sigui demostrable que el govern ho està fent malament, no que no es pot fer es que als dos dies de prendre possessió ja estiguin dient que s’estan incomplint promeses electorals. En aquest cas no ens han donat ni els 100 dies de gràcia que sempre se’ls concedeix a tot nou govern. Però ells faran!!!. Si aquesta es la tàctica de tots contra CIU, pos ja s’ho trobaran, nosaltres seguirem treballant amb rigor per una Catalunya millor, i el que es vulgui sumar ens trobarà la ma estesa.

Ramon: gràcies sempre es un plaer comptar amb els teus comentaris, i mira saps, sempre l’enemic a batre es CIU, perquè es qui sempre guanya, per tant els altres han de atacar sempre faci el que faci CIU,per intentar desacreditar des de el primer dia, a veure si aixì algun dia els hi sona la flauta.

Anònim m’agradaria dir-te pel teu nom, però potser tens raó en el que dius, els sociates han de fer un viratge a Barcelona, per evitar la gran patacada, i potser la Tura es hi para el cop, o es volen desfer d’ella ves a saber.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Cristian!!!! Benvingut de nou al meu bloc, esperava els teus comentaris amb impaciència i amb il•lusió i tens tota la raó en el teu comentari els nostres adversaris no entenen de regles, de paraules ni de morals, però saps? Amb nosaltres han picat pedra, perquè aquest govern que es el govern dels millors demostrarà al poble de Catalunya que hi creu en el que diu i farà el que ha promès fer, i els resultats es veuran ben aviat,

Home del Sac: quan la Pilar Fernández Bozal faci des de el govern alguna cosa que atentes contra els interessos de Catalunya, vens aquí i ens ho expliques i ho denuncies, però de moment encara no ha fer res malament com a consellera de justícia, criticar-la perquè va aplicar la llei espanyola com a jutgessa del tribunal superior de justícia, es com a mini’m un insult a la intel•ligència dels catalans, podràs pensar que es mes o menys idònia, pel càrrec, però l’haurem de jutjar per la seva tasca com a consellera.


Robert, jejejejeje, ja trobava a faltar el teu comentari, i mira m’ha sorprès perquè per primera vegada em dones la raó. I et vull dir, estigues tranquil, no defraudarem al poble de Catalunya, no farem ni un pas enrere, i ara que sembla que des de l’estat es vol replantejar l’estat autonòmic, a Catalunya no li tocaran un pel, es més els hi exigirem molt més del que ara tenim,perquè no tenim prou i volem ser lliures i sobirans.

Anònim ha dit...

Algú em pot explicar què significa "Cap freda"? D'això se'n diu pensar en espanyol ("cabeza", femení) en lloc de "cap" (masculí).