dimarts, 2 de març de 2010

Tripartit tocat i enfonsat!.


Quant mes temps passa mes mort i finiquitat sembla el tripartit, en el seu afany per desmarcar-se de la seva nefasta gestió al front del desgovern de Catalunya, tots els partits que formen part de la conxorxa tripartita, ara volen fugir com ànima esperitada i li pengen el mort als altres.
Al PSC per boca d’en Montilla, Zaragoza i Iceta no es cansen de repetir que volen governar sols, sense lligadures d’altres partits, menyspreant així el recolzament que han rebut per part de ERC i ICV, per aplicar segons diuen el seu propi programa ( un programa que recordem només va obtenir 38 diputats. Quants diputats mes vol obtenir per governar sols, si la majoria absoluta està en 68 ?, 30 diputats mes??. No sé però a mi no em surten els números.
Iniciativa que sap que romandrà un partit pràcticament residual, ignora els continus menyspreus del PSC, i només contesta als menyspreus que provenen de ERC , i es l’únic que vol i segueix defensant el tripartit, perquè d’altra manera mai hagués ni somiat tenir presència en cap govern a Catalunya.
I ERC, que per dues vegades podia haver sumat una majoria nacionalista, i tenir un president catalanista, i per dues vegades va preferir el pacte dels perdedors, i donar la presidència a un partit espanyolista, ara va i renega del pacte amb ICV, ja per boca d’en Puigcercós primer, i del conseller Huguet després reclamen fer a les properes eleccions un pacte CIU-PSC-ERC.

Sembla ser doncs que tots reneguen del pacte de Govern que van signar, però al mateix temps cap d’ells està disposat a trencar-ho, i seguiran aixì fins a final de legislatura perquè això els manté asseguts a les cadires a les que estan ben aferrats. Sabedors que les enquestes no els hi son favorables, tots busquen poder tenir les esquenes ben cobertes en cas de que el tripartit no sumi, per poder segui mantenint-se a la cadira. Cara al públic reneguen dels altres però portes endins tenen el compromís de tornar a reeditar un tercer tripartit si les sumes aritmètiques els hi tornen a sortir.

Sembla que els de ERC tenen molt poca memòria aquesta formula que ara proposen en Puigcercós i en Huguet ja la va proposar a les eleccions del 2003 el Sr Carod i el resultat va ser la creació del primer tripartit, després al 2007 van dir que si CIU guanyava per mes de 10 diputats no repetirien tripartit, i ja sabem que va passar, CIU va guanyar de 11 diputats al PSC i malgrat tot van tenir els pebrots de fer president a Montilla.

Nosaltres proposem una altra formula, nosaltres proposem que els ciutadans de Catalunya atorguin una gran majoria al voltant de CIU i d’Artur Mas, nosaltres proposem un govern en solitari de CIU, perquè aquest país necessita d’una força política capaç de fer-lo sortir de l’estat de fallida en que ens trobem i de situar doncs Catalunya al lloc que li pertoca,

9 comentaris:

L'home del sac ha dit...

No dubto que CiU ho farà infinitament millor... però malauradament aquest país tampoc té ni les eines ni els diners per tirar endavant tal i com ens mereixem i ens pertoca... i no veig que CiU ho vulgui arreglar això. Més aviat vol gestionar el que tenim i prou.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gràcies Home del sac per seguir el meu bloc i deixar les teves opinions que sempre son benvingudes.
no dubtis que CIU, no només ho farà infinitament millor que el tripartit, sinó que a mes a mes serà capaç d’il•lusionar de nou a la ciutadania i que ens durà a recuperar la dignitat perduda, i ha plantejar seriosament el dret a decidir del nostre poble

Josep-Empordà ha dit...

Que si sumen, malgrat el que diguin, tornaran a fer el tripartit... cap dubte.

Que si hi haguessin altres sumes com P$C-P$OE amb suport del PP (pacte a la basca) els P$OEmontillistes el preferirien... tampoc en tinc cap dubte.

Que l'enemic a batre per tothom és CiU...mai ho he dubtat, és més, evitar que CiU governi estic convençut de que és una raó d'estat.

Que si malgrat tot, no se'n surten i no tenen cap opció per evitar que CiU governi, tots s'acostaran a CiU amb un cinisme repugnant per veure qué en poden treure...tigas-ho per segur.

Però no diguem blat fins que sigui al sac i ben lligat, perqué son capaços de qualsevol tupinada.

Sobre si CiU ho fará millor...cap dubte. L'ùltim presupost de CiU fou de 16.000 milions d'€ i prou que se'n sortien, ara ja van pels 36.000 milions, sobre tot gràcies al "pacte de Majestic" amb el PP. Imagineu-vos el que pot arribar a fer CiU governant amb un presupost de 36.000 milions d'€ una vegada feta la neteja de tots els endollats per saquejar els presupostos pùblics del tripartit.

Perqué una cosa és certa, el tripartit no s'ha fet per governar, sino per saquejar els presupostos.

Miquel ha dit...

Per a mi el pitjor del tripartit és que, més enllà de les idees polítiques que defensen, han demostrat que són un grup humà esgotat, sense cap capacitat de lideratge ni de reacció. Arribats a aquest punt el millor que pot passar es que hi hagi un canvi total al capdavant del govern.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Josep_Empordà, gràcies per seguirme, malgrat que m'agradaria escriure mes seguit, de vegades no m'es posible fer-ho, i tal com dius no ens podem confiar,encara no tenim res guanyat, hem de treballar encara molt per aconseguir guanyar plenament les eleccions i veure a l'Artur President de Catalunya, perque vertaderament s'ho mereix, i amb ell Catalunya retrobarà la il·lusió, i tal com diu l'eslogan de precampanya començar il·lusiona.

Miquel gràcies pel teu comentari, estic d'acord que es necessari un canvi al govern de Catalunya, i en això estem, espero que sigui posible ben aviat.

civisliberum ha dit...

Es probable que guanyi CiU força be, pero no cal refiarse tant de la victoria. Es te que lluitar fins el dia abans de les eleccions, vot per vot. Res es guanyat fins que estigui al sac i ben lligat.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Civisliberum, no donem res per fet, hem de treballar molt, vot per vot, perquè fins que no s'escrutin tots els vots el dia de les eleccions no sabrem qui es el guanyador, i jo espero i desitjo que sigui CIU amb una amplia majoria, però ja et dic les enquestes no guanyen les eleccions,per tant no val refiar-se, perquè llavors ens podriem portar un bon ensurt.

Josep (sl) ha dit...

Quim hi ha Mentides, grans Mentides i estadístiques. No obstant les estadístiques marquen tendències.

L'Home de Sac, pot estar tranquil. Crec què si una cosa ha demostrat ha estat capacitat per fer coses, engegant projectes sense diners ni mitjans. Ni un gobierno amigo a Madrid o la Plaça de Sant Jaume.


Dubto molt que el PSC es plantegin arribar als 68. Tots menys els d'Iniciativa a pesar que diguin que el tripartit no és prou d'esquerres o no els deixa fer polítiques prou d'esquerres. simplement no té alternativa per a governar, si no amb el PSC-PSOE. No volen vendre el tripartit perquè és una suma que resta. El tot és menys que la suma de les parts. Sobretot en el cas d'Esquerra on el tripartit i la aposta per ell els ha costat una escissió. I al PSC-PSOE apostar obertament a governar amb Esquerra pot fer que UPYD obtingui representació. Però clar res fa indicar que Esquerra vulgui no reeditar el tripartit. Ells ja esbandeixen la típica trampa del: I vosaltres més. exigir a CiU que fagi en el camp nacional coses difícilment assumibles per CiU, però alhora impossibles per al PSC-PSOE.
En tot cas la qüestió és si el PSC-PSOE reté una majoria o no una majoria per a mantenir el poder. Si ells sumessin amb PP o ja els aniria prou bé. Com a possibilitat que al País basc ha estat factible.

Jo crec que CiU podria aspirar a governar en minoria però hauria d'arribar a 60, perquè és un contra 3. Crec que cada vot comptarà i se'l haurà d'anar a buscar sigui per convicció o amb el nas tapat. Així que no sabrem fins al recompte com queda tot plegat.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Josep estic totalment d'acord amb tu,comparteixo el 100% del teu comentari. Gràcies