dimarts, 9 de març de 2010

Sr Montilla, Sr Ridao, Sr Saura, se’n recordeu del 2001??


A l’inefable president de Catalunya José Montilla, i a l’home de la trista figura, que deambula com ànima en pena sr Saura, se’ls hauria de dir allò de... qui te boca s’equivoca, se’n recordeu de les nevades del 2001 el que deien llavors???. Deu ni do com canvien les coses, però sort que les hemeroteques serveixen per recordar i de tant en tant serveixen també per fer treure els colors a mes d’un. El tripartit aleshores a l’oposició va crucificar a CIU per les nevades del desembre del 2001 demanant dimissions en bloc del govern.
Ara, les tornes han canviat el tripartit està al govern i es podrien aplicar ells mateixos exactament el que van dir fa 9 anys

El primer secretari del PSC, José Montilla va assegurar el 15 de desembre del 2001 que el caos viscut el divendres a Catalunya "posa de manifest una greu manca de previsió per part del Govern de la Generalitat". Sabeu el que diu ara que es president?, ara evidentment no diu el mateix no, ara diu que la situació ha estat excepcional i demana confiança a la ciutadania. (al 2001 es veu que no devia ser una situació excepcional, la culpa de que nevés era de CIU)


El portaveu d'ERC, Joan Ridao, va criticar també el 16 de desembre del 2001 que la Generalitat no fos autosuficient i que hagués de recórrer a l'Exèrcit i l'Administració central. En la seva opinió, el temporal va posar de relleu "la imprevisió del Govern de la Generalitat" al mateix temps que va criticar "els clamorosos errors" en el subministrament elèctric per part de Fecsa-Endesa i que la Generalitat no l'hagi sancionat ja. En Ridao avui en canvi ha estat mut, li recordo que l’exèrcit també ha tingut que intervenir aquests dies, el govern ha actuat amb imprevisió i fecsa endesa segueixen fallan en el subministrament elèctric igual.

El conseller d'Interior, Joan Saura, considerava "escandalosa i inacceptable" la situació creada després de les nevades del 2001, quan governava CiU. En unes declaracions que recollia l'Avui, Saura lamentava que "el govern sembla incapaç de prendre precaucions en una situació que, com aquesta, estava anunciada amb prou antelació".Saura considerava que els problemes derivats d'aquella nevada "evidencien la descomposició del Govern català, que és incapaç de prendre mesures i deixa que empreses com Fecsa Endesa o les concessionàries d'autopistes continuïn gestionant les infraestructures de forma caótica

Doncs bé estem al 2010 han passat 9 anys, el tripartit governa Catalunya des de fa 7 anys, i no sembla que els que criticaven llavors la situació hagin fet res per millorar-la. Les nevades de l’altre dia Sr Saura s’havien previst amb mes de 72 h d’antelació, això evidencia la descomposició del govern català , que es incapaç de prendre mesures, Sr Saura?? ". Sabeu que diu en Saura ara?? El conseller afirma que "la resposta del Govern ha estat molt superior" a la de CiU el 2001

Sr Montilla, Sr Saura sou uns bocamolls i com diu una altra dita per la boca mor el peix, i vosaltres heu quedat ben retratats, faríeu bé en demanar disculpes a la ciutadania per la vostra total incompetència. Ni sabíeu llavors de que parlàveu, ni sabeu ara com gestionar una situació de crisi per les inclemències meteorològiques.

7 comentaris:

Adrià Izard ha dit...

Si aquesta colla (Saura i Boada bàsicament)fos una mica conseqüent, ells ara haurien de dimitir, ni que sigui per ètica política" (ja que els hi agrada tan i per no dir una cosa més grossa). La seva gestió, i la d'en Saura ha estat PENOSA i INDIGNE. Som un país de fireta!

L'home del sac ha dit...

Tens tota la raó, però si us plau, no feu com feien ells.
Jo crec que aquest cop no n'hi ha per tant. Tot i els avisos, ningú es pensava que la cosa acabés sent tant greu. El país no està preparat per això, i és normal, perquè és un fet més que extraordinari... em penso que el govern poc hi podia fer i que el que podien fer ja ho devien fer.

Jorge Rovira ha dit...

Hay que reconocer alguna de las ventajas en este asunto...

Desde el punto de vista arquitectónico, nada más fascinante que una ciudad transformada, sumergida en el caos. Y el Caos en estado más puro. La transformación de una ciudad en un paisaje desolador, en el que el hombre se ve sometido a las inclemencias y caprichos de los dioses (en el sentido más antropológico de la cuestión) es un espectáculo único. Los coches (máximo de la independencia y aislamiento del humano de las fuerzas naturales) descarrilados, los niños o guerreando con bolas de nieve, o berreando por intentar volver a casa en una ciudad que no reconocían como la suya, el transporte público colapsado, etc etc...
Un pequeño Apocalipsis, que tiene un innegable atractivo a ser contemplado.

Ahora bien, con un gobierno más competente, con una ciudadanía más organizada y colaboradora, sin el catastrofismo y alarmismo mediterráneo que tanto nos caracteriza; todo esto no hubiese sido posible.
Así que, aunque sólo sea estéticamente, algo hay que agradecer.

Josep (sl) ha dit...

Home del Sac, se'ns dubte era previsible. Tens raó en què no som Finesos i no estem preparats per un temporal d'aquestes característiques.

Però això no excusa el Govern, ni exclou que la responsabilitat a les autoritats. No pots evitar les nevades. Però has de gestionar uns mitjans què com que aquest fet no és corrent no tens per minimitzar les complicacions.

Sobre la resta, compara les Reaccions de Govern i oposició el 2001 i 2010 i les què hi haurà per part dels que ara són en el Govern quan Convergència estarà al Govern.
I com El tripartit s'escuda en el 2001 per ocultar el seu ridícul.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Adrià aquesta colla d’ineptes que ens governen no coneixen la paraula dignitat, perquè si la coneixeran faria temps que haurien dimitit.

L’home del sac, nosaltres no farem com van fer ells, perquè tenim clar que tant al 2001 com ara les tempestes de neu com aquestes a Catalunya son excepcionals, i no es poden saber les conseqüències, però per tant tots els arguments que estan donant actualment com a govern, no son el mateixos que pensaven quant estaven a la oposició, que van ser dues situacions similars i en canvi es van dedicar a crucificar a CIU i van demanar les dimissions de pràcticament tot el govern. Nosaltres no ho farem, però tenim memòria i hem recordat tot el que van dir.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Jorge: gràcies per la teva aportació al meu bloc, sigues benvingut.
No sé l’aspecte arquitectònic que pot tenir tot això, però el Sr Hereu, durant uns dies ha tingut les pistes de ski a la pròpia ciutat de Barcelona, llàstima que això li hagi produït un caos circulatori, i un colapse total de la ciutat.

Josep: completament d’acord amb tu, situacions similars reaccions completament dispars dels mateixos protagonistes quant estaven a la oposició que ara que estan al govern, i al final resultarà que ni els hi podrem recordar el que deien. Menys mal que les hemeroteques no les poden tancar i esborrar tot el que van dir. Perquè sinó semblaria que ens ho inventem nosaltres per fer la punyeta.

Josep-Empordà ha dit...

Home del sac: I un bé negre!.

A Palafrugell, TOTHOM!! sabia que nevaria...feia 4 dies que ho anunciaben. El que no sabiam era que ens deixarian abandonats de la má de Déu.

Avui, quatre dies després de la nevada...una nevadeta més aviat normaleta, uns 30 cm. de neu, encara és l'hora que veiem una màquina llevaneus...o un camió amb sal. Els carrers els han netejar els pagesos i les empreses constructores amb la seua maquinària, avui encara hi ha carreteres tallades, i amb el fred que fa, cada mica d'aigua que hi ha pel carrer, és pur gel perqué per aquí ningú s'ha dignat, no ja de venir a escampar sal, sino ni tant sols, de portar-ne un parell de camions perqué ens espabilessim nosaltres, la qual cosa fa que caminar pels carrers sigui una cosa d'alt risc....avui, quatre dies després de la tempesta.

El dimars, a l'hospital comarcal de Palamós, per fer funcionar els generadors elèctrics i la calefacció hagueren de demanar a la comfraria de pescadors que els prestessin el gas-oil dels vaixells de pesca amarrats pel temporal, perqué ningú era capaç de fer-hi arribar un camió cisterna amb combustible, tot aixó amb un caos que ja et pots imaginar.

Evidentment que no som Finlandia i no estem tant preparats com ells, però que una nevada de 30 cm. de neu amb vents de 45-50 km./h. provoqui molesties, ho trobo del tot normal, ara, el caos i el colapse total que hem viscut aquí a les comarques gironines, és del tot inaceptable i injustificable, i més amb els advertiments previs que varen fer els meteoròlegs.