diumenge, 21 de març de 2010

El tripartit i el Dragon-kahn


Dona la sensació que els ciutadans de Catalunya n’estan cansats del tripartit, la formula no ha quallat, perquè després de dues legislatures intentant vendre que seria un govern de esquerres i catalanista, el que hem tingut ha estat un govern de perfil molt baix, amb tres partits amb interessos dispars, sense vocació de cohesió, amb constant foc creuat entre els propis membres del govern, que quant alguna cosa no els hi surt bé ( i n’hi ha una pila), tot son retrets entre ells, desmarcant-se uns dels altres , i això es fa mes evident ara que s’acosten les eleccions i les enquestes no els hi son favorables, i que ens ha abocat a la misèria mes absoluta.
La tàctica de que tota la culpa era de CIU i dels 23 anys de governs de Pujol, potser sí que els hi va funcionar al principi, però després de 7 anys de govern tripartit, les responsabilitats ja no son de CIU, però segueixen sense reconèixer cap responsabilitat, i.. clar donat que la gestió del govern està molt malmesa, i bufen temps de canvi, ara tots corren per marcar perfil propi i reclamar uns èxits personals a costa dels altres.

Un dels principis bàsics de qualsevol govern es la solidaritat, un govern de coalició es basa en la fidelitat del pacte, i per tant de vegades toca cedir a uns i de vegades a uns altres, però tots els consellers han de compartir les decisions del govern en ple, i en aquesta legislatura han estat molts els exemples de desmarcada absoluta de certs consellers respecta de certs temes, inclòs votant al Parlament en contra del propi govern ( cas de la llei de educació per part de ICV).
Altres cops el govern tripartit s’ha convertit en foc creuat entre ICV i el PSC i en d’altres ocasions entre ERC i ICV, entre ERC i PSC, i entre ICV i ERC. Temes com la llei de successions, el 4 Cinturó, la MAT, les infrastructures, la gestió del aigua, i tants exemples que han posat al govern a punt del trencament.

Al començament de legislatura en Montilla va dir que no volia que el seu govern fos com el Dragon Kahn en que s’havia convertit el govern de Pasqual Maragall, i la veritat, vistos els resultats el seu govern ha estat la suma del Dragon Kahn i el Furius Bacus junts, es a dir de Vertigen!!!

Només un govern fort de CIU encapçalat per Artur Mas pot acabar amb tots aquests disbarats , mal rotllos i negligències del tripartit.

5 comentaris:

L'home del sac ha dit...

El conseller Maragall va estar molt encertat en dir que el govern no tenia projecte de país. La sensació que dóna és que no hi ha cap projecte en comú, més que aferrar-se a la poltrona i estar-hi el màxim de temps possible.

Albert ha dit...

És el que té que governi un tripartit, que és més difícil remar sempre en la mateixa direcció. La comparació que fas al final ho diu tot.

Adéu!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

L'Home del sac, el conseller Maragall va dir el que pensava molta gent,i encara que després ho volgués maquillar, va dir la veritat.
Albert ni reman en la mateixa direcció, ni tenen fidelitat,no es pot fer de govern i d'oposició a l'hora, si no t'agrada el que fan els teus socis plegues i ja està.

Josep-Empordà ha dit...

I encara sort, perqué de no ser un "dragon-kan", hauria sigut letal per Catalunya.

Be, el tripartit, de fet, no es va fer per governar, sino per saquejar els presupostos. Per possar els presupostos pùblics de Catalunya al servei d'uns desarrapats afamats que no tenian cap altre sortida personal que no fos aquesta. Em refereixo a IC-V i a ERC, que el P$C-P$OE ja en fa d'anys que saqueija presupostos, molts, més de 30.

Penseu que el tripartit, amb un pressupost el triple que els ùltims de CiU no ha fotut res i ha multiplicat per 4 el dèficit de la Generalitat.

Amb aixó ja esta tot dit.

Kiko ha dit...

M'agradaria saber si han pagat l'entrada i el més importat si han estat fent llargues cues com gairebé tot el món i si han pagat les entrades a càrrec de qui o que institució han girat la factura.