dijous, 20 d’agost de 2009

L’espasa de damocles del constitucional


Donada les continues mogudes polítiques vers una possible retallada de l’estatut, els partits polítics van prenent posicions de cara a una resposta contundent, i es la societat civil mitjançant entitats civicoculturals les que estan promovent una manifestació preventiva abans de la resolució del tribunal. Es convenient o no manifestar-se abans que es conegui la resolució definitiva?.
Cada vegada dona mes la sensació que el tribunal constitucional, constituït per jutges designats pel PSOE i pel PP, té ja clara la sentència que donarà respecte a l’estatut, tot indica que es una sentència clarament restrictiva i que deixarà l’estatut totalment descafeïnat, es tracta ara de buscar per part d’ells la data mes idònia per deixar caure la sentència.

Des de Madrid han insinuat que l’anunci de les manifestacions en contra del tribunal constitucional son maneres de voler pressionar al tribunal, quant son els propis representants del govern ZP i del principal partit de l’oposició qui pressionen cada dia a un tribunal constitucional cada cop mes devaluat, i que devalua a la pròpia institució que representen. Fa molt de temps que el TC ha quedat en entredit per l’ús partidista que fan tant el PSOE com el PP de la citada institució,
La sentència doncs del tribunal constitucional pot provocar una gran frustració en una gran part de la ciutadania de Catalunya. I per tant la resposta de la societat haurà de ser contundent, implacable, amb un ampli consens de les forces polítiques catalanes en defensa de les seves institucions i el seu estatut.
La força de Catalunya doncs s’ha de basar en unir a tot un país en defensa del seu autogovern, i allà ens trobaran a la gent de CIU, però... que farà el President de Catalunya i el seu partit?, serà capaç Montilla d’encapçalar la resposta de Catalunya contra els qui volen retallar els nostres drets?, el PSC haurà de triar un altre cop entre Catalunya i el PSOE, i cada cop que ha tingut que triar ja sabem que ha triat. ERC per la seva banda haurà de mantenir-se ferma en la seva actitud de no deixar passar una renúncia del govern en la defensa de l’estatut.
Molt em temo que la suposada unitat de totes les forces polítiques catalanes quedaran un altre cop en entredit, i com sempre ens voldran donar la culpa a nosaltres si no arriba aquesta unitat d’acció. Quina pantomima s’inventarà aquest cop el President Montilla?.
Amb la resolució del tribunal constitucional, quedarà una cosa clara l’estatut quedarà finiquitat, per tant els nostres objectius hauran de ésser uns altres, tot quedarà obert, la porta de les reivindicacions sobiranistes resta doncs mes oberta que mai. Obrim la porta per sortir d’un estat que ha fet de l’espoli el seu modus vivendi.

14 comentaris:

feliu ha dit...

Quim potser hi ha una espasa de Damocles, però també hi havia un nus "Gordià" que impedia passar, Alendra el Gran, no es va entretenir en deslligar-lo, hi ho va tallar d'un cop d'espasa.

jo ha dit...

Tal com han anat les coses, finançament, terminis incomplerts, enganys, ets. el millor fora, que sortis com més retallar millor, llavors no seria aceptat pels catalans (dic catalans) i tornariem a exigir el del 30 de setembre, pero aquesta vegada, sense demanr permís, es comuncia i prou! i si el volen, denunciar-los a la Comunitat per agressió als Dret Humans (tothom té dret a una patria i no esta robligat a pertenexia a cap grup etc.) posar la bandera al mastil ( això es molt importan) i fer formar el Mossos, tot posant alguna guijeta informativa a les entrades a Catalunya, nomès per informar que entren en un pais diferent.
Ah! i ni un duro de trasvàs d'impostos o rendes.

L'home del sac ha dit...

Que ens destrossin aquest estatutet mediocre és el millor que ens pot passar. Si fan una manifestació per defensar-lo que no comptin amb mi. Si es vol anar més endavant o almenys reivindicar l'estatut aprovat pel Parlament, ja serà una altra cosa.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Aquest estatut retallat no servirà per a res. Crec que ha arrivat el moment de ser valents, recuperar l'estatut del 30 de setembre, o anant pensant com sortim definitivament de Espanya

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Si la Constitució espanyola no reconeix aquest estatut, i per tant es declara part de l'estatut anticonstitucional, Aquesta constitució i aquest estat no ens interesa, no podem perdre mes temps pertanyent a un lloc en el que no ens sentim a gust

Miquel ha dit...

Desligitimar la veu i el dret a decidir del poble de Catalunya per part d'Espanya no és cap novetat. Aviam si d'una vegada per totes el punt d'inflexió que representarà la sentència del TC sobre l'Estatut aporta canvis importants en la relació amb els paràsits de Madrid.

civisliberum ha dit...

La pregunta clau es ¿Es superior el TC amb membres triats per partits politics a la voluntat majorment refrendada dels catalans?. La mateixa Constitució es va fer contra “los principios fundamentales del Movimiento” la teòrica constitució franquista, però que al haver estat refrendada per el poble, s’obvia que anava “contra” los principios fundamentales del Movimiento.
Per altra banda, des de l’anomenada “brunete mediatica” mesetaria clamen dia si i dia també contra l’Estatut, ¿Això no es pressió?

Josep-Empordà ha dit...

En López Tena ho diu clarament, una sentencia contraria del Tribunal Constitucional seria inconstitucional...i ens diu que CiU en el congrés de l'any passat va incloure la creació d'un estat pròpi com un dels objectius a assolir.

Més enllá de la xarrameca dels de sempre, CiU té molt espantats als d'allá, que no fan cas a la xarrameca però si a la lletra petita.

Anem bé, estic convençut de que CiU ens donará moltes sorpreses quant faci fora al tripartit. Sorbreses positives, és clar.

Adrià Izard ha dit...

Els del Constitucional no tenen cap dret a desfer allò que el poble de Catalunya va aprovar amb referèndum. TC vol dir Titelles i Cabrons i això és el que són. Deu desgraciats no tenen cap dret d'esgarrar la voluntat de tot un poble.

feliu ha dit...

Mireu nois, si Espanya manté una espasa de Damocles al damunt delsnostres caps (estatut) es senzillament perque volem, dient tots prou , ni ha prou.
Si a aquestes altures h han encara països que sotmeten a part de seu territori per la espasa o per lleis injustes, cal apelar al Dret Hmans i tirar en demant. Si ha de desapeixer, fem-ho, pero fem-ho amb diginitat. Pujol sempre ha dit, que l'unic que no es pot fer es perdre la dignitat ni fer el ridicul.
Salut.

garmir ha dit...

Per el damunt del Constitucional està el referendum amb l'opinió favorable dels ciutadans catalans.

Josep (sl) ha dit...

El Tc és inconstitucional com defensa en López Tena. Amb l'article 155de la CE. No és pot modificar l'Estatut sense l'aprovació de la població regida per l'estatut. Si és fes així podríem recórrer a la llei de consultes populars per frenar la retallada votant en contra de la modificació. El resultat seria tornar a l'últim estatut vigent l'actual de 2006. I a partir d'allí començar el full de ruta per sortir d'Espanya.

feliu ha dit...

Els dret no es demanan, s'exerxeixent.

Anònim ha dit...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!