dimecres, 12 d’agost de 2009

CIU cap el sobiranisme i la centralitat.


Sembla que darrerament els líders dels partits que formen el tripartit, davant de les enquestes i els números que tenen a la ma, on constaten dia si dia també que hores d’ara el tripartit no sumaria ni de bon tros, i veient la inexorable caiguda lliure de ERC, la baixada sostinguda de ICV, i l’encallament del psc-PSOE que ni puja ni baixa, acompanyat de la espectacular pujada de CIU, ara, sembla que estant esmerçant tots els seus esforços en intentar desacreditar a CIU, i al seu líder i futur president de Catalunya Artur Mas, utilitzant tota la artilleria mediàtica dels mitjans de comunicació al seu abast.
Una vegada més els líders del tripartit en lloc de explicar tasca de govern, com que no tenen res a explicar apunten el seu punt de mira com sempre cap a CIU i l’Artur Mas.
Per un cantó l’inefable portaveu José Zaragoza, torna de nou a atacar a CIU dient que pactarem amb el PP, quant oblida que qui ha pactat amb el PP han sigut ells al país basc i s’han quedat tan amples. Però segueixen repetint una vegada i un altra la cançó de que CIU i PP pactaran. ( Sr Zaragoza, ja cansa!!!)
ICV per boca del dimisionari Joan Saura diu que el tripartit 3 serà un fet si sumen, perquè es la única manera de barrar el pas a la dreta ( més aviat es la única manera que el seu partit completament residual pugui tenir cota de poder)
Per altra banda des de els sectors de ERC llancen missatges un altre cop sobre una suposada equidistància de ERC, Puigcercós diu que el compromís del pacte tripartit es per aquesta legislatura, que la propera està tot obert. Clar depèn dels resultats pero si sumen repetiran pacte, i si no sumen es cobreix les esquenes i correran a buscar l' aixopluc de CIU. Mentre, va demanant i exigint a CIU coses per poder arribar a un pacte, que ni en broma han exigit ni exigiran mai a Montilla,
Diu Puigcercós que per pactar amb CIU, CIU ha de manifestar-se clarament a favor de la independència.
Dia si i dia també els periodistes insisteixen en preguntar a Mas si està a favor de la independència, o no, i Mas ha respost ja varies vegades, que en un referèndum per la independència votaria Sí.
Perquè no li fan la mateixa pregunta a José Montilla?(ell diria clarament que NO), i li ensenyen la resposta als líders de ERC, que suposadament son independentistes i estan donant suport a un president clarament espanyolista!!.

Cada cop està mes clar que a Catalunya només hi han dos opcions: o el tripartit o CIU, es a dir o Montilla o Mas, tots els vots que no vagin a parar a CIU, seran pel tripartit. Si el tripartit suma tornaran a pactar, ja ho han fet dues vegades i si poden ho faran una tercera.


CIU de la mà de Artur Mas, capitalitzarà el procés de recuperació econòmica de Catalunya, treballarà per aconseguir una societat mes justa, socialment equilibrada, políticament forta a Europa i buscarà consolidar la consciència nacional del nostre poble, per poder plantejar sense cap tipus de limitacions el dret a decidir de Catalunya.
CIU des de la centralitat política que mai ha abandonat, treballarà doncs de manera clara per la sobirania nacional de Catalunya.


10 comentaris:

Tarragona La Bonica ha dit...

Ara es demostra qui esta fent bè les coses i qui no...Frederic

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Ara ens diuen que hem tingut reunions secretes amb el PP, perquè no expliquen que cadascú es reuneix amb qui vol i que CIU s’ha reunit i reunirà amb el PP, amb Montilla, amb el ZP, amb ERC i amb qui façi falta, de la mateixa manera que el Montilla s’ha reunit secretament amb la Alicia Sanchez Camacho, que volien pactar un govern a la Vasca,? perquè en Monti no està segur de sumar amb els seus actuals socis??
No seran ells qui volen pactar amb el PP?.

Anònim ha dit...

Interesat el teu comentari. És una especie de salsa rosa de la política. Yo te ajunto porque ese un dia me gustó. Pero yo no quiero nada porque no me diste un beso el otro dia. Salsa rosa o pati de col.legi.

És una opció, no cal dir-ho. Pero molta gent , com jo, creu que ja n'hi ha prou d'aquest tipus de baralles.

Busquem solucions, Quim, prou de baralles dialèctiques , prou, home!!!! No ho dic per tu, ni molt menys, ho dic per a tots els que creiem , ya por los pelos, en la política. Prou.

No creus?

Vilanova ha dit...

En resum, que ERC és sobiranista i pacta amb en Montilla que no ho és, i que Mas és sobiranista i pactarà amb el PP, que no ho és. Moraleja: el conte de la soberania només val per guanyar vots, després se'n obliden i pacten amb qui els dóna la menjadora.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Anònim tens raó, entre tots sembla un salsa rosa, i costarà treure la desafecció que els ciutadans tenen dels polítics.

Vilanova: estic segur que CIU guanyarà les properes eleccions catalanes, encara que ho hem de treballar molt. I crec sincerament que el tripartit no sumarà, i si el tripartit no suma, es poden donar moltes sumes així es pot donar CIU-ERC. CIU-PSC, CIU-PP o govern en minoria de CIU amb suports puntuals amb tots.
Però el que segur que no hi haurà sera un pacte estable amb el PP

Josep-Empordà ha dit...

Aquesta cançoneta de que CiU pactará el que sigui amb el PP ja cansa.

CiU mai ha fet un pacte de govern. a Catalunya, amb ningú, el que ho digui, menteix, i sino, que faci una llista de consellers del PP a la Generalitat governada per Convergència.

Aquesta cançoneta normalment, ho vé de Nicaragüa o de Calabria. Ja ho diu la dita: "sempre serás enmascarát per una paella bruta".

Andreu ha dit...

Quim, es això, es això. O Artur Mas o la espanya incompetent, amenaçant,intolerant, amb mes que tics totalitaris,de Montilla i els seus sicaris.

Mirem la gestió economica, i social, durant la crisi. França i Alemanya tornen a tenir creixements del PIB positius. Rigor, ordre, racionalitat, competència als poders. Spain, un decreixement del 4% en un any del PIB, 1,5 milions m´s d'aturats, i segueix enfonsant-se. I el ZP amigo i capo de Montilla era el que deia que no hi hauria crisi, nomes un alentiment (desacceleracio). PERDRE UN 4% DEL PIB en 12 mesos es una crisi mes fonda que a Europa....i aquests incompetents, trilers i sense p. idea de com gestionar una col.lectivitat som els que patim.

Mas ja va demostrar que sap govenar bé Catalunya quan fou conseller en cap. I MOntilla i el tripartit han demostrat la seva total incompetència per gestionar res, menys el seu patrimoni particular.

Cordialment,
Andreu

civisliberum ha dit...

De fet podrien cambiar els dons cantons de la Plaça de Sant Jaume de Barcelona d'inquilins, de passar a ser de diferent color han pasat a tenir el mateix. En el canto de sota ERC ja es va desmarcar i no es al govern del ajuntament.
A Tarragona no se com podra anar, a Lleida un camvi es dificil, pero a Girona hi podria ser.
Tots creiam que al tenir el mateix color politic a Catalunya i Madrid les coses anierien molt be, pero ja s'ha vist i aixo a la llarga es paga.

garmir ha dit...

Hola:
El que es ben cert és que vot que no vagi a CIU, suma trispartit.
Edmón.

garmir ha dit...

Al final la CIU social guanyarà.