dilluns, 8 de juny de 2009

Malgrat el que digui Montilla el canvi a Catalunya està a tocar.


En la seva indecent aparició a TV3 la nit electoral, 5 minuts abans de les 10 de la nit, hora en que s’havia de fer-se públic les primeres dades oficials de les eleccions, en Montilla va aparèixer davant dels catalans en qualitat de secretari general del PSC, però parlant com a president de Catalunya, i el primer que va dir va ser que CIU havia fracassat en el seu intent, i que les esquerres seguien sent majoritàries a Catalunya. No va dir però que el PSC va perdre 200.000 vots, i que el conjunt del tripartit havia perdut més de 300.000 vots. Ni tampoc que el PP havia guanyat a l’estat Espanyol i el PSOE per tant havia perdut.
I certament, el PSC havia guanyat a Catalunya les eleccions al Parlament Europeu, però els números no son exactament com ens va voler fer entendre en Montilla. Les tres formacions del Govern tripartit català han sofert un desgast electoral en aquests comicis europeus, que s'ha traduït en una pèrdua conjunta d'uns 300.000 vots. Especialment notable ha estat el descens del PSC, que ha perdut set punts percentuals respecte a les eleccions europees de 2004. De la seva banda, ERC ha passat d'un 11,8% a un 9,21%, i ICV-EUiA, ha descendit del 7,17% al 6%. El PSC ha passat de 907.121 vots a 701.775; ERC, de 249.757 a 180.210, i ICV, de 151.871 a 119.089.
Convergència i Unió en canvi ha pujat cinc punts respecte a les eleccions de 2004, una dada que afegit als set punts que ha perdut el PSC dóna una recuperació de 12 punts respecte al PSC. Aquests son els números els miri com els miri en Montilla, L’única força política que puja amb força ha estat CIU, que a més a més aconsegueix guanyar clarament a Les Circumscripcions de Lleida i Girona, i ésser segona força política a Tarragona i Barcelona.
Aquesta es la realitat el tripartit retrocedeix, i CIU puja. I tal com diu en Artur Mas "avui s'han sembrat les primeres llavors pel canvi a Catalunya”. “I això demostra que, si la nostra formació política treballa de valent, com aquest cop, anirem aconseguint convèncer cada vegada a més gent, com hem aconseguit aquest cop”, ho ha dit evidentment pensant en les eleccions de la tardor de l’any que ve al Parlament de Catalunya.

Es preocupant però el gran percentatge de la abstenció, que augmenta elecció rera elecció i que en aquestes europees ha estat escandalós. Els socialistes per boca de l’inefable Zaragoza creador de la campanya socialista basada en la por als altres, i en els bons i els dolents, diu que no entén el perquè d’aquesta abstenció quant ells han basat la campanya en explicar les seves propostes per Europa. Si ????. Us ben asseguro que jo aquestes propostes no les he vist en lloc, només he vist la seva campanya calcada al “ells tornen”,i bombardejat això sí de vídeos dels dolents Aznar, Berlusconi i Bush, però de propostes per part d'ells cap ni una.
Només CIU de la mà de Ramón Tremosa ha fet una campanya en positiu i explicant les nostres propostes en Tremosa, flamant eurodiputat enfortit pel gran suport popular rebut, durà a Europa propostes series i sobiranistes, ha dit que “intentarem estar a l'alçada defensant els interessos de Catalunya els pròxims cinc anys”, ha volgut felicitar a tots els eurodiputats catalans que han aconseguit un seient a l'eurocambra en aquestes eleccions i els ha estès la mà a treballar conjuntament “en la defensa dels interessos de Catalunya. I estic segur que no ens decebrà. Perquè CIU sempre defensarà els interessos de Catalunya allà on estigui representada.

I tal com deia al començament, malgrat el que digui Montilla, el canvi a Catalunya està a tocar. Entre tots ho podem fer possible!!!6 comentaris:

L'home del sac ha dit...

És veritat que el canvi es comença a palpar...
Tot i això i la millora en els resultats, el 22% dels vots que vau treure, donada la situació actual no són cap meravella... No puc entendre com els sociates poden guanyar amb tanta diferència...
El que em fa por és que el canvi que proposeu, al final de tot, serà més peix al cove i anar pactant quatre duros a canvi de no fer soroll...

font ha dit...

I que canvierem amb un estatut i un finançament de "pixerri".
En quan surti la sentencia de l'Estatut. Cal fer al pla "aventino"

Josep-Empordà ha dit...

No podem vendre la pell de lòs avants de caçar-lo. Malgrat haver patit un fort descens, el tripartit sumat, ha tret més de 50% dels vots i si els PSOEmontillistes son capaços de mobilitzar al seu electorat, guanyan. Ara per ara, l'ùnic avantatge és que a les eleccions al Parlament, històricament sempre el votant socialista s'ha abstingut, però...i si ara no ho fa?.

Més que mai ens cal pedalejar i cercar la unitat de TOTS els catalanistes. No és hora d'experiments...o correm el serios perill de tenir tripartit 3.0. I no voldria ser un plasta, però...

Miquel ha dit...

Acabo de veure el vídeo del discurset d'en Montilla..Hauríem de comprovar amb un polígraf si de debò es creu el que diu quan esmenta que el PSC ha sigut l'únic partit que ha fet campanya amb la voluntat de parlar sobre Europa. Penós.

Adrià Izard ha dit...

El video del Montilla és penós i indigne d'un president de la Generalitat. De fet, en un país seriós hauria de comportar una disculpa mínim.
Respecte a les eleccions. Són el principi de la fi socialista, el principi de la recuperació de Catalunya.

Josep (sl) ha dit...

Si hagués hagut un polígraf en el discurs s'hauria cremat.