dissabte, 9 de maig de 2009

Diuen que l’alternança es sana per la democràcia.


No entenc gaire perquè quan es vol defensar actuacions polítiques que es passen pel folre el resultat donat a les urnes, sempre n’hi ha que surten dient allò de que l’alternança es sana per la democràcia, quan el que veritablement els importava era treure del poder als partits nacionalistes hegemònics als seus respectius governs autònoms.
Així es va fer a Catalunya i ara s’ha repetit al país Basc. Aquesta situació anòmala, poc ètica però legal, ha donat uns pactes de govern amb forces polítiques que els seus respectius programes electorals estan a les antípodes, i quin únic punt en comú era assolir el poder arraconant a l’oposició a la força política nacionalista guanyadora.
En qualsevol país democràtic, amb sistema parlamentari com el nostre, sempre la força política guanyadora es l’encarregada de formar govern, en cap lloc els perdedors sumen forces per treure del poder al guanyador, i menys encara si son d’ideologies polítiques antagòniques com poden ser PSOE i PP com en el cas d’Euskadi.
No entenc perquè volen justificar aquests pactes dient que es sa per la democràcia l’alternança, perquè, després de 23 anys de CIU a Catalunya i Gairebé 30 de PNB a Euskadi convenia un canvi, si la gent seguia votant a CIU i a PNB?.
Perquè no apliquen aquesta mateixa alternança a tots els Ajuntaments que des de l’any 1979 estan governats pel psc-PSOE de manera ininterrompuda?, que no fora bo per la democràcia que en aquestos ajuntaments es donés també una alternança??.

De fet, després de 6 anys de govern Tripartit, l’únic que s’ha aconseguit ha sigut crear una sensació de inestabilitat política permanent, amb lluites internes per assolir quotes de poder entre els partits que formen el pacte, i amb una supeditació total al PSOE, que fa que les sensacions que es tenen ,es que CIU ha aconseguit des de la oposició mantenir-se forta i amb una tendència a l’alça important que farà possible que el tripartit no torni a sumar.
Per altra banda el pacte contranatura a Euskadi portarà al govern espanyol a quedar-se en minoria, donarà inestabilitat política a Euskadi i a Madrid, i farà encara mes fort al PNB, de cara a unes properes eleccions a Euskadi.

Indiscutiblement l’alternança ens ha fet mes forts, L’Artur Mas a Catalunya guanyarà per tercera vegada consecutiva, i ho farà de forma tan clara i contundent, que ningú li podrà discutir aquest cop la presidència, i això els tres partits que formen el govern ho saben i per això li tenen por, i per això donada la seva incompetència de governar, l’únic que fan es atacar a CIU i al seu líder. Perquè ataquen de nou a CIU dient que pactarà amb el PP?, si està vist i demostrat que el PSOE es capaç de pactar sense cap tipus d’escrúpols amb el PP. A Euskadi no devia servir allò del “si tu no vas ellos vuelven", perquè ... “ara, ja els tenen”.

3 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Com ja he comentat en un altre bloc, en el cas d'Euskadi no és tant estranya aquesta unió, ja que crec que hi ha una cosa que és molt més important que les ideologies, i és la pàtria. Per defensar la pàtria és normal unir-se tots, sigui quina sigui la seva ideologia. I això és el que passa al País Basc, que més que dretes o esquerres hi ha dues pàtries: la basca i l'espanyola, la genuïna i la importada.
Aquí a Catalunya malauradament això sembla que no s'entèn. Quan ens unirem tots els catalans per dir prou? Quants insults i humiliacions més haurem d'aguantar?

Assumpta ha dit...

Això d'Euskadi no té nom. Un pacte creat única i exclusivament per fer fora al Partit Nacionalsta Vasc, un pacte "anti..."

Ja veurem com se les empesquen per sortir endavant.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Tard o d’hora es passaran comptes, i ara aquest cop sí els ciutadans ja saben que a Catalunya o Tripartit o CIU, no n’hi ha volta de fulla, qualsevol vot a psc-PSOE, ERC, o ICV aniran a parar al mateix sarró tripartit, i tots aquests pactes que s’han fet anti CIU a nivell de Generalitat, Diputacions, consells comarcals i Ajuntaments, aquesta falera de fer fora a CIU de tot arreu malgrat que fos la llista mes votada, els hi passarà factura.
Es evident que estem emprenyats, però clar que ho anirem dient i repetint les vegades que calgui, no es pot actuar com a mercenaris amb els vots dels ciutadans, i n’estic segur que això que ens ha passat a Catalunya ens farà ser mes forts si cal i la resposta a les urnes serà clara i contundent.
Mai més els perdedors assoliran un poder que no els hi correspongui.
Indiscutiblement Artur Mas serà el proper president de Catalunya perquè així ho hauran decidit els ciutadans de Catalunya, i perquè per tercera vegada consecutiva haurà guanyat legítimament les eleccions.