diumenge, 10 de maig de 2009

Comença el compte enrera per l’autodeterminació


Cada vegada estic mes convençut que pertànyer a l’estat espanyol no ens reporta cap avantatge ni benefici. A part de l’espoli fiscal que representa per Catalunya, pertànyer a un estat que no es ni serà mai un estat federal, i que el tema de les autonomies no el té assumit com un fet diferencial, sinó mes aviat com un fet folklòric i regional , a més a més, se’ns veu als catalans com uns insolidaris, que només demanem i demanem, malgrat que som els que més aportem a les arques de l’estat i en canvi rebem unes almoines, no tenim solucionat el tema del finançament ni tenim concert econòmic , i som menyspreats pels diferents governs que hi ha hagut a l’estat, i per acabar d'adobar-ho, tot el que representa el fet diferencial català està mal vist arreu de l’estat espanyol, ni entenen la manera de ésser nostre, ni ens volen entendre.

Queda clar dons que en matèria de concepció de l’estat tant el PP com el PSOE tenen la mateixa idea uniformadora, i que la dita de Calvo Sotelo "antes una España roja que una españa rota", en temps de la república encara té validesa en un estat espanyol que es venta de ésser democràtic, que troba normal el dret de l'autodeterminació de les repúbliques bàltiques, però en canvi no reconeix aquest mateix dret per les nacions històriques de Catalunya i Euskadi per posar dos exemples.

La iniciativa que arribarà al parlament català per demanar un referèndum per l’autodeterminació de Catalunya, es un primer pas seriós que surt de la societat civil, els mateixos deu mil que van anar a Brussel·les, i que pretenen mobilitzar als partits polítics catalans, que si volen sintonitzar amb la població han de moure peça.
Espanya ja no dona mes de sí, Catalunya ha de decidir que vol ser, hem de donar un pas al front i plantejar als ciutadans de Catalunya que decideixin lliurement el seu futur. Si el Parlament de Catalunya vota majoritàriament pel dret a decidir del nostre poble, i no ens deixen exercir aquest dret, llavors s’haurem de plantejar de manera unilateral prendre’ns aquest dret i exercir-ho.
No podem perdre mes temps.

La iniciativa crida a participar a tots els ciutadans amb dret de sufragi actiu per tal de sotmetre a la seva decisió la següent pregunta: 'Està vostè d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la UE?'. Ara, segons han recordat els promotors de la ILP, la pilota la té la Mesa del Parlament, pendents que la admeti a tràmit, que segons la llei té 14 dies per pronunciar-se. Ha començat doncs el compte enrera per l'autodeterminació.

20 comentaris:

Assumpta ha dit...

Ostres!! No puc estar més d'acord!!

Estic farta d'aquests veïns!!

A sobre que ens tracten malament, els criticats som nosaltres.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

el futur està a les nostres mans assumpta nomes cal que ens ho creguem i forcem als partits politics catalans a moure fitxa.

Adrià Izard ha dit...

M'encanta aquesta entrada.
Només dir-te que tens tota la rao i més.
Adéu Ecspanya

L'home del sac ha dit...

I la mesa del Parlament acceptarà aquesta proposta? Tinc entès que altres de similars les han rebutjat dient que el Parlament no tenia competències sobre aquestes matèries.
El que està clar és el que va dir el President Pujol, que ells des del segle XV que ens volen eliminar i és el nostre deure impedir-ho. No veig cap altra manera d'impedir-ho que separar-nos d'ells i deixar d'aguantar atacs com el d'en Mayor Oreja Menor Cerebro d'aquest cap de setmana. Amb atacs verbals com aquest no necessiten utilitzar la violència, amb una paraula deixen anar tant d'odi i maldat com qui posa una bomba.

Unknown ha dit...

Solo una simple pregunta.... esa pregunta tan maja del final, como se pretende hacer sin engañar a nadie, pues Catalunya no será miembro integrado de la UE desde el momento en que se independice por lo tanto se engaña al votante....

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Alejandro..... un cop Catalunya esdevingui un país sobirà demanarà la seva entrada a la UE. Tan fàcil com això.

GOS GÀNGUIL ha dit...

Salut Quim! Veritablement la única sortida que tenim per la nostra supervivència com a Nació és la independència.
Salut i Pàtria!

Josep (sl) ha dit...

Gràcies Alejandro. El Boadella Ho hauria plantejat amb l'amenaça de treure els tancs al carrer.

Hi ha una clàusula en del tractat de Viena ratificat per Espanya el 1978. que diu que si un Estat s'escindeix o cessa d'existir els estats successors poden i acollir-se als pactes dels que formen part. Això vol dir que Catalunya independent o seria membre immediat de la UE o sol·licitant l'ingrés i entraria sense passar per cap període previ d'adhesió.

L'home del sac ha dit...

Catalunya ja és membre de la UE, per tant ho hauria de continuar sent... I en cap cas, no veig que hi pogués haver cap problema ne formar-ne part, a no ser que el problema el possessin els espanyols, que en el fons només són un estat entre tants altres, i tampoc veig perquè n'haurien de posar. (Això últim és irònic, sabem lo malvats que són. Persones normals non en posarien ,però els espanyols de normals no en tenen res. Cada vegada penso més que tenen un cromosoma deformat o del revés o alguna cosa així. Potser no tots, però el Menor Cerebro en té dos o tres almenys de deformats.)

feliu ha dit...

Quim, pero voleu dir que ens interesarà qeudar-nos dins la UE?. Es l'europa dels Estats i naltros sereiem un "estat" tildat de separatista. A més crec que seriem contribuyents nets, es a dir totes els inconvnients i cap de les ventatges.

Josep (sl) ha dit...

Feliu, seríem Estat, és a dir un més a la taula amb veu i vot. Al dia d'avui ja som contribuents nets de la UE (gràcies al sistema que aplica l'Estat Espanyol de contribució; 180 € persona i any crec) i d'Espanya (2100-3300€ segons la font per persona i any). Prefereixo ser contribuent net sols un cop i per la menor quantia.

feliu ha dit...

Josep, llavors hem de marxar d'Espanya i de la UE, fer com Suïssa o altres països petits, que viuen molt bé. Fem com Andorra, pot-ser declaran-lis la guerra, ens rendim, ens fusionem i !ja età".
O bé podriem fer una Confederació Amb San Marí, Gibraltar, Principat d'Andorra, Principat de Catalunya, Luxemburg, Leihstenten, Monaco, I la Ciutat del Vaticà i alguna Illa inlgesa del Canal de la Maniga, ostres fins i tot tindriem exercit, vestit al estil de Miquel Angelo..

L'home del sac ha dit...

Feliu, estar dins de la UE té els seus avantatges per l'estabilitat sobretot econòmica que això comporta i poder accedir a tot el mercat europeu com a propi. També es poden tenir aquests avantatges des de fora, amb un pacte d'associació o similar, però crec que ja que ja en formem part, el millor és continuar-ne formant. Seríem un més i prou.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Feliu, no sé si ens convé estar a la UE, en tot cas ja ho decidiríem, el que si està clar, es que no ens convé gens ni mica estar a Espanya, i menys en la situació en la que estem, només ens volen per espoliar-nos, i a sobre mal vistos, quant abans fotem el camp millor.

Miquel ha dit...

Un compte enrere que es farà llarg, etern. Espero que els polítics utilitzin aquest temps per fer-lo jugar a favor seu, i que vagin mentalitzant a la societat catalana que el dia del judici final s'acosta. Que almeys aquest cop no ens agafin amb els pixats al ventre.

Eloi Menasanch ha dit...

heehe si si Quim... hi encara hi estem!!!

No de la Cossetània no en queda res. I de la Tarragona Dansa, doncs... jo en sóc membre partícep juntament amb altres companyes i companys d'edat variada però molt joves!

Salut!

Artur ha dit...

És una fal·làcia. Si aprovar un petit estatut va portar gairebé a la revolta de militars, a l'animadversió decimonònica en molts ciutadans d'altres "regions" i les campanyes d'apologia de la unitat van sortir de dins de l'ànima dels reaccionaris de dretes i d'esquerres, que en són molts, la independència és del tot impossible. Ni tan sols el federalisme. El futur que ells volen és el de la submissió i Catalunya es vagi diluint dins d'aquesta Espanya igualitària en tots els sentits. Ser espanyol vol dir ser iguals i pensar igual i sentir igual...

Higini ha dit...

Gràcies a les màquines de fer independentistes del PSOE, PP, Constitucional, Mundo, Cope... cada dia sóm més els que volem un Estat per a Catalunya.

Salut!

Josep (sl) ha dit...

Higini; tens Raó en Rodríguez ha substituït l'Aznar com a fabricant numero 1 d'independentistes.

jon ha dit...

Quim, m'han dit que vareu donar feina, per pena, a un tal Enric a l'antiga Audencia, ara sembla que "llepant" a ERC i PSC a conseguit plaça fixa, però el cas es que rep i parla amb la fent amb una "olor" de çervessa que fa caure d'esquena, a part que li petarà panxa.
Hi podeu fer res els de CiU. ?