dimecres, 5 de novembre de 2008

President Obama


Amb l’elecció de Barack Husein Obama, els americans han triat el primer president negre de USA. Un jove i emprenedor candidat, fins ara senador per Il·linois, que ha captivat a la societat americana i també al mon sencer. Els americans tenien ganes de canvi, després de la nefasta gestió de Bush en la presidència americana, se’n va el pitjor president que mai ha tingut America, Obama entra desprès d’haver arrasat a les eleccions i amb amplia majoria a les cambres dels diputats i al senat. Ha estat la victòria mes amplia d’un candidat demòcrata des de la època de Jimmy Carter ja fa més de trenta anys.
Obama amb el seu discurs populista i una campanya electoral perfectament dissenyada i executada amb el seu lema “ Canvi”, i si que podem ( yes we can),que a cada míting la gent corejava insistentment fins la sacietat, s’ha fet amb el suport majoritari de la societat americana. Ha estat capaç també de mobilitzar a la gent jove, que des de feia anys no estaven gens involucrats amb els processos electorals. Ha estat la convocatòria electoral amb la més alta participació ciutadana dels darrers 50 anys.
Obama ara té tres reptes importants que marcaran el començament de la seva presidència, afrontar la crisi econòmica en que està immers el país, la retirada de les tropes de Iraq, i la reforma de la sanitat que ha promès que serà publica i per a tothom.
Obama ha generat molta il·lusió no només a Amèrica sinó a tot el mon, una nova era comença, esperem que li deixin afrontar les reformes que ha promès, i que les relacions internacionals oblidin la crispació que USA generava actualment.
El poble americà ha estat capaç de superar els seus fantasmes i ha fet gala de la seva maduresa i ha triat a un jove afroamericà com a president del seu país, s’ha fet justícia després de tants anys de lluites racials a USA,
President Barack Obama, “yes we can”

9 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Potser en McCain no és tant dolent, però feia falta un canvi radical després d'una presidència tant nefasta, tant pels EUA com per la resta del món...

Anònim ha dit...

Ostres doncs aquí tindriem que vanvà fins i tot la monaquia.

Anònim ha dit...

Quim, no t'equivoquis, la politica vers Espanya, no camviarà gaire, el EEUU no té amics, té aliats i aquí els espanyolitos sempre han estat antinorteamericans i massa amics del Fidel, Chaves, Evos, i altres dirigent antinorteamericans.

Fins que això no canviï, només ens voldran per votar a Bruseles i ser uns hispans de merda.

Preocupem-se del nostre Barac particular i a veura si treiem un finançament i estatut com está aprobat.

Per cert va sortir els Consellers que vas votar?.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Jo, dels consellers que vaig votar alguns van sortir d'altres no.
Però aquest es el joc de la democràcia, les majories guanyen.
I d'obama només he fet menció de la seva gran victòria a USA i de la gran campanya i lideratge que ha exercit. Respecte a les relacions amb Espanya, estic d'acord amb el que dius.

Anònim ha dit...

Quim, a veure si fem una col·lecta entre tots els militants i enviem a l'Aregio a un seminari de cap de setmana amb l'assessor de l'Obama, a veure si li fan agafar una mica de trempera

Anònim ha dit...

Quim hi una cosa que es diu la coacció i tupinada, llavors guanya la mediocritat, fron la llibertat, sense llibertat no hi ha democracia, una cosa es primer que l'altre. L'home primer vol ser lliure i despres decidir pe si sol.

En quan a l'Obama, té un gran problema, agafa el pais em el pìtjor moment. i ell es mitg blanc, que farà perqué no l'acusin de ser mitg negre?.

Anònim ha dit...

Carles, no crec que tu fossis del que donès res. A més l'Aregio, té un handicap, no es guapo, no es fill d'immigrants, no es sectari, no es homo, ni està a favor del matrimoni homo ni de les lesbis, no es negra, ni mentider, es una persona honrada, seria, coherent, templada (massa), instruida, (advocat), i que la seua meta no es viura de la política. Vaja com el Quim que ha fet una feina i trona al seu ofici, quan ho heu vist això a un socialista??:

Kiko ha dit...

La verdad es que el pueblo Americano, a cambiado el chip y creo que lo cambio para bien y que ya esta fuera de tantos complejos con la gente de color y ahora solo resta esperar y darle el añito de confianza para ver los resultados.
Salud.

Cesc ha dit...

Harry Truman també va sortir de la presidència amb els índex de popularitat tant baixos com els de Bush i la història l'ha deixat al seu lloc.

A Europa anem de moderns i critiquem que EUA és un país racista. Us imagineu un gitano a la Moncloa? EUA és la societat més madura que hi ha al món.