dissabte, 1 de novembre de 2008

Dos anys de tripartit2, dos anys de decadència!!!


Malgrat les valoracions que puguin fer en Zaragoza dient que Catalunya va bé( no s’ho creu ni ell), o en Ridao que qualifica el govern de ordenat i estable. ( suposo que es una broma) , perquè justament aquest govern si d’alguna cosa s’ha caracteritzat es per tot el contrari. I les valoracions que fa Dolors Camats per ICV dient que ells eviten les temptacions dretanes del tripartit, ara ja sè quin es el paper de ICV al govern, perquè a part d’ésser un apèndix del PSC no sabia ben bé quina aportació feia ICV al govern, ara ja ho sé ells vetllen perquè el govern no es dretanitzi, quin nivell!!!!
En les seves valoracions els socis del govern tripartit, no expliquen que en aquests dos anys de conxorxa tripartita, no han desencallat cap projecte pendent sobre la taula, com son el nou sistema de finançament, el traspàs de Rodalies, el nou model de gestió de l’aeroport del Prat, el Quart Cinturó i, tot això, a l’ombra d’una retallada de l’Estatut per part del Tribunal Constitucional (TC) que veurem com gestiona el govern de la Generalitat un cop es confirmi la segura retallada de l’estatut.
Recordem també que han estat dos anys marcats per la crisis de les infrastructures, amb col·lapses a l’aeroport del Prat, el talls del servei ferroviari de Rodalies per causa dels esvorancs de les obres del AVE, la sequera i la polèmica del aigua amb el transvasament de l’Ebre, altrament dit interconexio de ramals, i també les conseqüències de l’apagada de llum a l’estiu del 2007. Sense mencionar la tant famosa i mediàtica llei de les dependències, que després de tantes expectatives obertes , només s’ha jugat amb els sentiments de les persones afectades, perquè la realitat diu que més de 70.000 expedients pendent de resolució, romandran aturats i sense resposta.

No ha estat doncs certament un bon balanç de la primera meitat del govern tripartit, malgrat que ens vulguin fer creure tot el contrari, Catalunya d’ençà la constitució del primer tripartit ha entrat en una autèntica i real decadència.
Tots tres partits del govern saben que l’unic que els manté units es el poder, i per això s’aferren als càrrecs, son conscients que difícilment podran repetir experiència ja que molt probablement tres perdedors ja no tornaran a sumar, i mentre tant, mentre això no passi a Catalunya estem perdent el temps, i oportunitats d’afrontar reptes il·lusionants.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Convergència i el milió de votants que hi ha darrere comencen a fer figa després de 6 anys a l'oposició. Un desl problemes principals que teniu és que encara no heu superat el dol per la pèrdua del govern català ni de l'ajuntamaent de Tarragona. Només us faltava el Duran Lleida fent apologia de la sociovergència. El catalanisme convergent va morir amb els pactes amb el PP. La pròxima legislatura el PSC seguirà governant amb el tripartit o amb ERC, en el cas de l'Ajuntament de Tarragona.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Em sembla que barreges varies coses, primer no es el mateix el govern de Catalunya amb una victoria clara de CIU, i que per la conxorxa tripartita arraconen a CIU a l’oposició, que l’Ajuntament de Tarragona on la victòria indiscutible de Ballesteros el dona l’alcaldia.
Dius que el catalanisme de CIU es va acabar amb el pacte amb el PP, malgrat això, malgrat el desgast que per nosaltres va representar , vam ser capaços d’obtenir més d’un mil.lio de vots i vam tornar a ser la força política més votada. Ja veurem el catalanisme de ERC en mans del PSC quin desgast representa per ells, perquè ja et dic que tres perdedors ja no tornaran a sumar. ERC ha volgut ésser una mala còpia de CIU
N’estic segur que la victòria de CIU serà tan clara, que ningù podrà discutir-ho. I serà CIU qui triarà company de Govern o s’estimarà més governar en solitari, que es una altra posibilitat cada vegada mes factible.
L’Ajuntament de Tarragona, quan vulguis en parlem, però sí, es possible que a les properes eleccions segueixi d’alcalde en Ballesteros, entre d’altres coses perquè es molt difícil desbancar a un alcalde a les primeres de canvi, malgrat tot, donat que no està fent res per la ciutat, i que la gent ja comença a pensar que en Ballesteros es un bluf, no seria massa descabellat pensar que CIU pogués tornar al govern de la ciutat, donat que va ser amb els governs de CIU que Tarragona es va transformar, i que ara uns altres viuen de renda.
Si nosaltres som capaços de fer sortir a votar als que en altres eleccions ens havien votat i a les darreres municipals es van quedar a casa, CIU tornaria a guanyar, perquè si fas números en Ballesteros va guanyar no perquè li votessin massivament a ell, sino perquè van deixar de votar a CIU i es van quedar a casa 8000 vots.

Anònim ha dit...

Quim, sempre t'oblides que un sector de votants que confiava amb Nadal ho va fer en Ballesteros, que Nadal no va fer res pel seu successor i el desgast de CiU, agreujat per casos com Terres Cavades, el POUM o el Pàrquing Jaume I.
Però estigues tranquil home, que Winston Churchill deia: "L'èxit és aprendre a anar de fracàs en fracàs sense desesperar-se"

Salut!!

Kiko ha dit...

Hombre Quím., no es que Catalunya este bien o mal, pero ha fecha de hoy que país es el que va bien, otro tema seria, el por que va mal, pero esta Europa entera mal y entre otras cosas algo habrán echo bien digo, ya sabes que no soy defensor de nadie pero tan desastre viendo el panorama que hay en Europa y en el mundo, no vamos tan mal como queréis dar a entender.
Mal esta el mundo entero.
Salud.

Anònim ha dit...

Quim, un factor que no esmentes i que crec que va influir molt en la derrota de l'Aregio va ser contractar els creatius de Pierre Comunica. Els mateixos que van cobrar 53.000 euros per aquell plagi vergonyós de l'ajuntament de San Sebastián de los Reyes i que va recomanar la cap del gabinet del Nadal per enverinar i fer fracassar la campanya de l'Aregio. Com pots veure Quim, no totes les causes s'han de buscar en els electors que es van quedar a casa, l'enemic estava a dins de casa i que jo sàpiga ningú li ha passat comptes a aquesta malèfica persona.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Benach en Ballesteros només va aconseguir 2000 vots més que en les anteriors eleccions, I ICV va perdre més de 2000 vots, que el va deixar sense representació.
CIU va perdre 8000, on van anar a parar?, si haguessin anat a Ballesteros el PSC tindria 27 regidors. Per tant es van quedar a casa.
Anònim la culpa de la derrota la tenim nosaltres mateixos, per molts motius, per no haver fet el relleu quan s'havia de fer, per les picabaralles amb unió, per no haver fet una campanya atractiva, per no haver aconseguit que en Nadal i Aregio anessin de la ma, Per no tenir un candidat conegut o que transmetis confiança, enfì son moltes les causes, en tot cas vam perdre amb totes les de la llei, però segur que serem capaços d'adreçar el rumb i demostrar que Tarragona es va transformar amb Nadal i CIU. i que amb Ballesteros tornarà la foscor de la època d’en Recasens i dels govern socialistes que son grisos, tristos i aborrits.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Kiko, el govern de Catalunya, només entra en contradiccions entre els propis consellers, dona la sensació que es un govern de transició i temporal, i cap projecte els hi funciona.
i per acabar de arrodonir la gran estrella que havia d’ésser la llei de les dependències ha nascut estrellada i sense diners.
Ni tenen projecte de país ni tenen projectes socials, només van a salto de mata i a veure quant de temps aguanten.

Anònim ha dit...

Quim i què fareu a convergència per tenir un candidat conegut i que transmeti confiança? perquè xiquet, l'Aregio porta un any i mig desaparegut de l'escena política tarragonina. No va ni a buscar la nòmina a l'ajuntament. Els ciutadans coneixem més a l'Alejandro Fernández que al vostre candidat.

Anònim ha dit...

La decadencia va començar amb els borbonics al 1714, la indecencia amb els socialistes i "els sicilians".

Anònim ha dit...

La decadencia va començar amb els borbonics al 1714, la indecencia amb els socialistes i "els sicilians".

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Anònim, tots els partits polítics passen per moments bons i per moments dolents, i tots han tingut que passar per la travessia del desert, en la època de Recasens vam restar 10 anys a l’oposició i després vam governar de manera ininterrompuda durant 18 anys, i els socialistes es van passar 18 anys a l’oposició.
Espero i desitjo que CIU a Tarragona aixequi el cap aviat i puguem recuperar el govern de la ciutat ben aviat, perquè al pas que anem amb Ballesteros, que fa un any i mig que governa i encara tira de promeses però no de fets, tornarem a tenir la ciutat avorrida i fosca que vam tenir amb Recasens,. CIU ja va demostrar que va ésser capaç de transformar la ciutat, i espero i desitjo que els ciutadans ens tornin a dipositar la seva confiança de nou ben aviat. Per això hem de ésser capaços de liderar un projecte atractiu per la ciutat i que torni a il•lusionar als Tarragonins com vam fer en la època de Nadal

I pel que respecta a Catalunya, tenim una persona capaç de liderar el gran projecte que necessita el nostre país, ningú com L’Artur Mas esta millor preparat per dur a Catalunya al nivell que es mereix, i que ens durà amb pas ferm cap a la sobirania de Catalunya

Anònim ha dit...

Ja,ja,ja, Quim, quina gràcia, esmentes el Moisés del futur govern català, però no et refereixes en cap moment al nom del Moisès tarragoní. Deu ser que no tens molt clar que l'Aregio tingui la suficient capacitat de lideratge per a tornar a il·lusionar-nos. Et recordo que Moisès va estar vagant 40 anys pel desert i va morir als 120 anys sense poder trepitjar l'alcaldia. Jo també sóc dels que opino que el Sr. Vallvé era un millor candidat, pero els 'savis' van escollir viatjar nòmadament pel desert.