dijous, 24 de juliol de 2008

Si avui es fessin eleccions, CiU seria el partit més votat

No ho diem nosaltres, ho diuen els sondejos fets pel CEO (centre d’estudis d’opinió), encarregats pel govern de Catalunya. Si es fessin eleccions ara ,Guanyaria de nou CIU. Això només fa que confirmar el que fa uns dies ja es va filtrar en un sondeig publicat pel periòdico de Catalunya ( que precisament molt proconvergent no és), que si es fessin eleccions catalanes, guanyaria de nou CIU, i aquest cop el tripartit no arribaria a sumar majoria.

Ja sé que es tracten de sondejos, i que encara queda molt de temps per les eleccions, i que l’únic sondeig vàlid es el del dia de les eleccions amb els vots escrutats, però es una satisfacció poder constatar, el que venim dient, que es palpa en l’ambient que aquest govern no funciona ni amb rodes, que si la primera aventura del tripartit va ésser un bluf, aquesta segona aventura ja té tots els tints d’ésser una obra dramàtica, perquè, el que es detecta es l’afany dels consellers d’aferrar-se a la cadira, encara que tot trontolli, i de fet, tot el govern està trontollant, es qüestió de temps que caigui com un castell de cartes.

No sé com podrà afrontar en Montilla ( amb el seu català acadèmic), una resolució restrictiva del tribunal constitucional vers l’estatut de Catalunya,
Ni si aguantarà el pols que manté amb el PSOE en el tema del finançament, que hores d’ara ja sabem que Zapatero tornarà a incomplir les dates establertes, tal com preveu l’estatut. El 9 d’agost no hi haurà acord en matèria de finançament.
Seran capaços els socialistes catalans de votar en contra dels pressupostos del PSOE? tal i com han anunciat, en la defensa de Catalunya primer?, això suposaria la dimissió d’en Corbacho i de la Chacón del Govern de l’estat. A que es difícil de creure?.... No ho faran,!!!
Com sempre els socialistes catalans s’abaixaran els pantalons davant del PSOE, i per tant la situació d’en Montilla encara estarà més debilitada, del que ja ho està actualment. Serà capaç ERC de mantenir-se forta en els seus plantejaments?, si es així doneu per suposat que els pressupostos de l’estat no s’aprovaran, i...... com quedaran les relacions entre els socis del govern català?
A Catalunya la desfeta del tripartit està a tocar, es qüestió de temps.
I com diu aquella dita, el temps dona i treu raons.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

I esperet amb els tres anys que en queden.

No obstan ull els de CiU, no s'hau de fiar del cap dels trispartits, menys dels Saura.

A Madrid que hi vagi el Castells tot solet i sil vol amb el Manelic, que els tractaran molt bé.
El govern son ells i nomès d'ells es la responsabilitat de fer complir les lleis del pais (estatut i finançament). Si no en ssaben que donin pas a un alte. No sil val el : "Ho veus no es pot més" o el "si tu hi eres".
Si s'han volgut apuntar el tenir un estatut, ara que el facin cumplir al govern "amic". Fets i no paraules.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Estic d'acord amb tu feliu.
Ells estan al Govern, ells van aprovar també un estatut i per tant ells ho han fe fer cumplir.
De totes maneres no veig jo als socialistes catalans votant en contra dels presupostos de l'estat.
Ens faran creure que han millorat una mica el finançament i votaran a favor .
Ja veurem que farà ERC en aquesta comedia

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

El PSC no és una crosta és un mal són. A veure si despartem ja.

David.

Anònim ha dit...

Vamos a estar al lado de la gente y no se van a recortar las ayudas sociales, como quiere la derecha (ZP dixit).

El govern a retallat el 50% del pressupost a la llei de la dependencia. O sigui que ZP es de "derechas".

Anònim ha dit...

Ostres Quim, si la quantitat de mentides i falses noticies les estiguès fent el PP o CiU, la que estaria caient seria massa, quin poble tenim !. Quin medis de comunicació més venguts.

Anònim ha dit...

jo no em trobo representat perfectament per cap partit en concret, però he de dir que si ara hi hagues eleccions, votaria CIU

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Arnau, tens tota la raó.
Els mitjans de comunicació estant al servei del PSC-PSOE.(Bé no tots, però la majoria).

Assur, me’n alegra que actualment pensis així, espero doncs que quant arribi el moment, puguis seguir pensant el mateix que ara, i ens donis la teva confiança i el teu vot.
Aprofito per dir-te que mai es tard per implicar-te políticament pel teu país, i et puc assegurar que a Tarragona. Els joves de la JNC son molt actius i molt bona gent, crec que si volguessis venir, series molt ben rebut.

Anònim ha dit...

em considero masa jove per posicionar-me encara ... i també trobo que en certa manera es complicar-se la vida ...

Anònim ha dit...

Ho tindràs dificil Quim, la premsa no està per vosaltres, una mostra, aquets dies s'ha fet publica la dimissió del ya ex-alcalde de la Torre, un personatge nefast pel poble, endeutament monstruòs, apujades d'impostos i quotes urbanístiques escandaloses, enxufisme i nepotisme a tort i a dret, contractes (d'aigua) suspesos judicialment, mala gestió, expulsió de regidors propis (nomès li queden 3), vaja un desgovern total, i saps... la premsa tarragonina encara lloa i felicita al Jimenez (PSC) per la seva responsabilitat, en lloc d'encoratjar i donar la benvinguda al nou equip de govern que redreçi els desgavell, però clar el nou equip, l'encapçala un de CiU.
I no diguem dels anuncis reiteratius del que faran (no se sap quan) els del PSC a Tarragona, que si parkings, enderroc del H. del Sol, que si la via, que si la Brigada ràpida (abans yo hi era sense nom), que si l'auditori, que si el museu, que si el camp, etc. i fum. fum. fum, però groc, groc, groc-