dissabte, 5 de juliol de 2008

S’ha de escoltar a la gent al carrer


Està clar que els partits polítics, o més aviat la classe política no connecta amb el poble. Cada cop hi ha més indiferència de la societat davant dels polítics, perquè existeix la sensació que un cop assoleixen el poder, se’n obliden de totes les promeses electorals, de tota la il·lusió que la gent havia dipositat en aquell projecte, i en canvi es dediquen a millorar el seu status personal i la dels seus amics i parents.
Al mateix temps, sembla que als diferents partits polítics existeix una mena de manca de lideratge, demostrat als diferents congressos que s’han anat realitzant fins ara, on ha quedat demostrada les divisions internes dels partits amb candidatures crítiques a les oficialistes que han donat molta guerra i que han demostrat que el que es detecta al carrer, també es tradueix a l’interior del partit, i que gairebé mai coincideix amb la postura oficial.

Existeix cada cop més una desafecció dels ciutadans envers els polítics, les institucions, i els governs, i això es deu en gran part perquè els problemes que afecten als ciutadans com son el dia a dia, la crisi econòmica que ens ofega , el no arribar a final de mes, el de poder tenir una feina estable, el poder pagar la hipoteca, el poder tenir un habitatge digne, la seguretat ciutadana, una pensió digna per poder viure, una sanitat de qualitat sense tenir que esperar molts mesos per ésser visitat per l’especialista, tot això que son temes que vertaderament preocupen als ciutadans a Catalunya, no s’acaben de resoldre mai. i ara resulta que el que preocupa a certa classe política mediàtica es preservar el castellà, perquè ara diuen que la llengua de l’estat està en perill d’extinció.
Amb el manifest per la” lengua comun” que s’està signant a l’estat amb el recolzament mediàtic de dos cadenes de televisió i no sé quantes emissores de ràdio, el que es vol aconseguir es que tots els ciutadans a Catalunya sàpiguen castellà, lengua común del estado ( cosa que ja succeeix), però no cal que sàpiguen el català, que es la llengua oficial de Catalunya, per tant l’únic que es vol es, que el castellà que ja es la llengua dominant a l’estat i a Catalunya, segueixi amb la seva expansió i domini.
Els creadors d’aquest manifest, està clar que no han passejat pels carrers de les ciutats catalanes, perquè si ho fessin se’n adonarien que la llengua que domina al carrer, al mercat, a les parades de bus, als cinemes, als mitjans de comunicació, a les botigues, es el Castellà, seguit del romanès i del àrab. Poc se sent el català actualment al carrer, per tant, bé farà en Colom en reorganitzar una altra crida per la llengua, perquè veritablement si alguna llengua està en perill d’extinció no es el castellà, precisament.

13 comentaris:

Oriol ha dit...

Quim, aquest manifest no té ni cap ni peus. Hi ha molta gnet que li dóna un recolzament públic sense haver estat a Catalunya els darrers 10 o 15 anys, simplement ho fan perquè es deuen pensar que la situació a Catalunya amb el castellà és com aquell reportatge que va emetre Telemadrid no fa gaire.

No em cansaré de repetir-ho, si no ens volen, que ens deixin marxar.

Anònim ha dit...

Oriol. serà aviat. La costra espanyolista no podrà assimilar-nos.

Una llengua, un poble, un pais, una nació.

Anònim ha dit...

I tú Quim a qui escoltes ??

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Jo,
jo escolto a molta gent, de fet em passo el dia escoltant, per questions de la meva feina tinc que escoltar i auscultar a molta gent.
I després per raó de càrrec local a CDC també em dedico a escoltar a molts militants. Si m’especifiques una mica més la pregunta, miraré de ésser més concret en la resposta.

Anònim ha dit...

També escoltes als que els han embarcats en barca nova (?) doncs segons al parer d'algú no han estat prou treballadors altruistes i abnegats.

Anònim ha dit...

El careto que has possat, haguès pogut donar l'alcadia a CiU quan va formar el PI.
No olvidem .

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Jo, sí també els he escoltat, i el parer dels altres, com tu dius, no té que ésser necessàriament el meu parer.
Feliu, en Colom va ésser un gran dirigent de la crida, i no tant de ERC, l'intent frustrat del PI el va fer recapacitar i ara milita a CDC, no deixa d’ésser un valor afegit que pot sumar. necessitem sumar i no restar.

Anònim ha dit...

Quim, posats, també podríeu sumar els deutes que va deixar a ERC. A Reus hi ha una sastreria del C/Monterols on encara deu 4 vestits de la darrera visita quan era secretari general d'ERC

Anònim ha dit...

El careto del fugitiu que has posat, va deixar 700 milions de deutes a ERC, que segons va informar l'actual president del parlament, van ser fruit d'una gestió dolenta i d'un malbaratament dels fons massa alegre

Oriol ha dit...

El PSOE s'ha adherit al manifiesto por la lengua común, després de mentir un altre cop i haver aprovat al seu congrès de fa 3 dies una proposta en contra de tal manifest.

Anònim ha dit...

Oriol, ens pots transcuira com i on ho ha dit.

El Alejandro Fernandez, també s'ha adderit, "total por tres horitas". Que cínic !!. Sembla alló de la noia verge de poble: "total per posar la puntetat"??.

Dani Juárez ha dit...

Hola Quim,

Com ja saps, espero veure't per les festes de L'Albada.

Una abraçada.

Anònim ha dit...

El tema de la llengua és una qüestió que em crema moltíssim. Considero més important preservar la llengua que no pas si formem part d'espanya o no... segurament perquè és algo que depén intrinsecament de nosaltres