diumenge, 2 de desembre de 2007

Els ciutadans de Catalunya diuen PROU:


Malgrat els intents de les televisions públiques, TV3 , Canal 33 i Canal 3/24 de restar importància a la manifestació convocada per la plataforma pel dret a decidir, La manifestació, va ésser un èxit de convocatòria.
Les televisions no van modificar la seva programació , i no van fer cap tall per donar informació en directe. Després els socialistes manifesten que TV3 es més plural que abans i fins i tot es queixen que en Montilla gairebé no surt per TV3, potser no surt perquè no sap que dir ni com dir-ho, ja que tampoc té rés a dir als ciutadans que no sigui criticar a CIU i a L’Artur Mas.
Després als programes tertúlies, com a matins de TV3 ja s’encarreguen els seus tertulians de lloar al govern tripartit, i posar a la sola del betum a CIU, i on només es reflexen missatges que siguin favorables al govern, i ben pocs que el critiquin. Després amb els resultats de l’enquesta que fan de la pregunta del dia, si es favorable al govern si passen estona remarcant el resultat, i en cas contrari diuen el resultat i no fan cap comentari més al respecta. Això es la pluralitat d’en Josep Cuní i de TV3.
Però tornant a la manifestació d’ahir,, els ciutadans de Catalunya han dit prou, van dir prou a la presa de pel que representa les infrastructures a Catalunya, han dit prou a les falses promeses i enganys, han dit prou a aquesta farsa de govern tripartit que tenim, han dit prou a tantes coses, que fins i tot s’han sentit crits d’independència, perquè cada vegada més els ciutadans d’aquest país manifesten el seu dret a decidir, a decidir quina mena de país volem, com el volem gestionar i qui ens ha de manar, perquè el que està clar es que tal com ho tenim ara no ens agrada gens i només nosaltres el podrem fer canviar.
Alguna reflexió haurà de fer el govern de Catalunya, perquè evidentment 700.000 mil persones emprenyades ahir volen dir alguna cosa, malgrat que ho intentin maquillar, i tornin a dir que CIU té molta cara, perquè va governar 23 anys, aquest missatge ja està acabat sr Iceta, perquè vostès tenen la responsabilitat de governar aquest país des de fa 4 anys, i governen espanya des de fa també 4 i no han fet rés per Catalunya, i els ciutadans diuen prou.
Potser que reflexionin també, perquè en una convocatòria que era oberta a tothom, van assistir i agraïm la seva assistència personalitats vinculats al PSC com Pasqual Maragall, Jaume Sobrequés, i Xavier Rubert de Ventós, com a més coneguts, aquests membres històrics del PSC també van afegir-se a la manifestació que deia PROU.
Això es el resultat d’haver començat les coses malament, perquè malament comença qui no respecta la voluntat electoral, i es castiga al guanyador netament i amb diferència de les eleccions, i se’l deixa a l’oposició.
Això es el desengany de molta gent ( més d’un milió de vots) on no es va respectar i se’ls va menysprear, per fer president a un perdedor, on inclòs els que l’han fet president s’avergonyeixen cada dia del que han fet, però que per les seves ànsies d’arraconar a la forca majoritària de Catalunya estan disposats a tot. Inclòs de vendre el seu país per una cadira, renunciant als seus principis.
A Catalunya alguna cosa està canviant, no pot ser que ens prenguin el pel, no pot ser que els vots dels ciutadans no serveixin per a rés, no aconseguiran acallar la nostra veu.
Ahir els ciutadans de Catalunya van dir PROU.


10 comentaris:

Javier Hurtado Mira ha dit...

Quim,

El que fa falta és liberalitzar els transports com diu la UE i diguem els liberals.

Visca UK i el transport privat!

Per cert, cada cop us veig més juntets a CiU i ERC, Ànims, a veure si conseguiu que els joves que vau formar en el nacionalisme més radical... votin ara a una CiU més radical.

ERC... doncs hi ha de tot; a CiU... també. T´ha agradat la candidatura de Durán? Sigues sincer, please.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Hurtis, sempre soc sincer, lo que no sempre es politicament correcte.
Ja que tothom sempre tanca files per defensar als seus candidats.
Ja n'he parlat més d'un cop del que considero de les relacions entre CDC i UDC. Aixì que no ho repetiré.(pots tirar enrera i llegir blocs meus que en parlo).
La candidatura d'en Duran, a mi personalment no m'ha agradat,perque jo hagués posat a algù de CDC, però reconec que es un gran orador i un home d'Estat.I treballaré perquè un cop més CIU obtingui un gran resultat i puguem ser decisius, perquè serà l'unica manera que Catalunya avançi, mentre els catalans no puguem exercir el nostre dret a l'autodeterminació.

El Petit ha dit...

Vaig anar a la manifestació amb l'alcalde de Riudoms i la cúpula de CDC de Riudoms, si bé es cert que de Riudoms érem, a molt estirar, 7 o 8. Era un àmbit festiu i reinvidicatiu, mai he anat a una manifestació i m'ho vaig passar bé. No sé si va servir de gran cosa la "mani" però ens vam fer escoltar, érem mes de 200.000 persones ( tota la plaça Catalunya estava a rebentar, al carrer Fontanella pràcticament et podies mantenir dret sense mantenir l'equilibri, i tota la Via Laeitana fins al capdavall plena de gom a gom). Només volem decidir les infrastructures que es fan aquí i gestionar-les nosaltres o si voleem que es privatitzin per fer-les més competitives.

Salut

Artur ha dit...

En un estat del que depenen les nostres infraestructures, la immigració, els impostos, etc... quan els ciutadans se senten estafats han de sortir al carrer.

L'Hurtis, amb tots els respectes, veu separatismes per tot arreu. Bé, que Convergència sigui ara més "radical", ve donat per la deixadesa dels administradors de l'estat central en deixar en l'oblit les nostres necessitats. Els únics "culpables" del suposat "separatisme" (paraula que feia molt de temps que no sentia) són els que han fet de Catalunya un abocador d'incompetents i incompetències.

Ahir la gent, les famílies, es van manifestar pacíficament, sense cremar res, sense trencar res, podies veure famílies sencers, en fi, tot un model de serenitat.

D'acord amb Hurtis pel que fa a la liberalització, i no només del transport. L'exemple ens el dóna el nostre president: sacralitza l'escola pública i porta els seus fills a la privada.

Anònim ha dit...

Quim,
ahir vaig mirar com tractaven els mitjans de comunicació digital la manifestació i el resultat va sortir totalment previsible. Però un dels què va indignar més, va ser El País que tenia una notícia petiteta a la portada rebaixant els assistents a 125.000. Jo crec que aquesta tendència a obviar tot el que no et va bé (segur que a la Moncloa estan molt preocupats per la mani de dissabte) no és intel·ligent. Ja sabem tots que no es pot seguir tirant d'una corda que està a punt de trencar-se. Seria més intel·ligent, per la seva banda, reconèixer que hi ha un greu problema de desafecció (tal com s'ha posat de moda ara dir la sensació que tenen els catalans davant dels espanyols)i que cal posar-hi remei a curt termini (balances fiscals, infrastructures, ...) o millor anar preparant els papers de la independència de Catalunya (o tornaran a posar els cànons al mig de les places per frenar els catalans?).

Cesc ha dit...

És curiós. No era per protestar contra el desgavell de rodalies, en principi? I de retruc per les infraestructures? Doncs com és que les consignes eren "boti boti boti espanyol qui no boti" i es xiulava cada vegada que es passava devant una bandera espanyola?

"quina mena de país volem, com el volem gestionar i qui ens ha de manar, perquè el que està clar es que tal com ho tenim ara no ens agrada gens i només nosaltres el podrem fer canviar." Quim, ens mana qui ens ha de manar. Estem en un sistema parlamentari, no presidencialista. A mi em fot tenir un govern d'esquerres però és del tot legitim. Respecte això de gestionar doncs mira, les comunitats autònomes ténen un abast competencial prou ampli i suficient com per a que no tot sigui culpa de Madrit.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Cesc, en cap moment he dit que no sigui legítim el govern que tenim, sé perfectament que es un sistema parlamentari i no presidencialista, però aquest sistema no ha respectat al partit guanyador de les eleccions, i per tant alguna cosa no funciona quant succeix això, quant succeix que qui guanya no governa, perquè llavors, perquè la gent acudeix a votar, si després es fa el que vol?.
Això no es respectar la decisió popular, i potser s'haurà de canviar el sistema electoral.
I la gent cridava el que volia, perquè precisament ja estant farts de tota aquesta farsa.

Anònim ha dit...

Quim,
després del contingut profundament irrespectuós de l'article del senyor (per dir-li d'alguna manera!) Joan Ferran: http://joan-ferran.blogspot.com/ i comprovar que no permet cap comentari, et demano que ho incloguis en el proper post.
Com és possible que dominant com dominen tots els mitjans de comunicació, encara es queixin de la pluralitat de TV3 i altres? És realment indignant i propi de règims que ja pensàvem superats. L'únic bo del tema és que això només és una cortina de fum per amagar l'èxit de la manifestació i com diria algú: cómo duele!!!!!!!.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Mº teresa mirare de llegir-ho encara que ja et dic que masses ganes de llegir-lo no en tinc, aquest home no em fa cap tipus de gràcia i més aviat em fa posar de mala llet.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

mira Teresa, et prometo que ho he intentat, però amb aquest personatge no puc. Només llegir el titol, ja n'he tingut prou.
Crec que no es mereix, ni que li dediqui cap article, en tot cas TURUTUT QUI GEMEGA JA HA REBUT