dilluns, 24 de setembre de 2007

Santa Tecla: mai plou a gust de tothomAvui es tanquen les festes de Santa Tecla, el correfoc i la tronada posaran punt i final a les nostres emblemàtiques festes. Les festes d’interès Nacional atorgades per la Generalitat de Catalunya l’any 1996.
Durant aquests anys la participació ciutadana ha estat exemplar, la gent col·lapsa la ciutat i el nostre seguici té veritables problemes per circular i perquè la cua no es trobi amb el cap en la tradicional processó del braç de Santa Tecla.
M’agradaria fer uns comentaris envers la festa d’enguany, que per primer cop el nostre alcalde Ballesteros ha tingut l’honor de presidir, ja fa uns anys els socialistes es van adonar del seu error de no desfilar amb les autoritats locals al seguici, i rectificaren i es van sumar amb els regidors del llavors equip de govern de CIU-PP. Prèviament amb l’Alcalde Recasens cap regidors socialista ni l’Alcalde anaven al seguici. Enguany dons, en Ballesteros desfilava juntament amb els seus companys de Consistori com a màxima autoritat a la processó de Santa Tecla.

Com cada any el temps ha estat bastant inestable, típic en aquestes dades avançat el mes de setembre, encara que al final ha plogut menys del que s’esperava i s’han pogut desenvolupar tots els actes previstos, malgrat que la cercavila de la vispera de Santa Tecla no estigués exempta de polèmica ja que es va suspendre oficialment, per després donar autorització per que es fes, quant la majoria d’entitats tenien coneixement de la seva suspensió, i d’altres de que no.
Es difícil fer entendre a la gent del carrer que si no plou ( encara que estigui nùvol) es suspengui una cercavila que tothom espera amb molta il.lusió, tant el públic assistent com les entitats que han estat treballant durant tants mesos per poder-se lluir aquests dies. I més tenint en compta que el dia anterior va sortir la desfilada dels gegants al principi enmig d’una intensa pluja.
A la Sandra Coloma( regidora de cultura) un consell, no es pot suspendre una cercavila 24 h abans perquè les previsions son de pluja, ja que al final la realitat va ésser que no va ploure, i la gent estava per tant esperant al carrer. Crec que s’ha de ser valent i esperar fins darrera hora per suspendre un acte, que es tant multitudinari i que amb la noticia de la suspensió, i després les dubtes de qui tenia que prendre la decisió final va portar a malentesos i mal humors, entre les pròpies entitats i grups de sonadors i el propi Ajuntament.. I al final una part de la cercavila no va sortir.

També vull fer esment que un any més les festes de Santa Tecla, que torno a dir son d’interès nacional, no existeixen per TV3, la televisió pública de Catalunya, no ha fet cap ressò dels seus actes, i que en canvi ens estant donat a totes hores els actes de les festes de la Mercè, amb el seu seguici, balls, concerts i castell de focs, que rés tenen d’envejar als nostres actes i que no han tingut cap ressò.

I un darrer comentari, La famosa descentralització de les festes no s’ ha vist per cap lloc, ja que fer concerts a Bonavista i Camp clar, no es cap novetat , ja es feien des de fa temps, i les arques municipals no deuen estar tant malament quant s’han pogut realitzar tots els actes de les festes que estaven programades per l’antic equip de govern i que per tant l’Ajuntament no ha tingut cap problema en fer front.

En tot cas l’èxit de les festes estant en la participació de la gent, i s’ha de felicitar als Tarragonins i Tarragonines que un cop més han sortit al carrer i han fet seves les festes de sa patrona, només queda dir VISCA SANTA TECLA i fins l’any que vé.

7 comentaris:

Javier Hurtado Mira ha dit...

Quim,

Allò que dius de TV3... doncs recordar-te que CiU va governar Catalunya (amb el suport fins i tot del PP, ejem ejem) i ara tot és culpa del tripartit. "No cuela". Com es diu en castellà... "de aquellos barros... estos lodos". Els fills de Pujol voten ara ERC; se´ls ha criat en el nacionalisme més ranci i tancat, idees provincianes i... odi a Espanya; ara... més radicals que els pares. Llàstima, la veritat. Durán el maño diu que Unió no és independentista -ni CiU- segons avui a l´entrevista a La Razón, però... Unió de Joves està a favor de una Catalunya independent i PP.CC. "lliures". Patètic i incongruent aquest partit-federació, etc.

El centralisme barceloní... també ho va practicar C i? U; per cert, qué em dius del Josep Antoni? jejeje.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Hurtis, quan manava CIU i també denunciàvem el centralisme de TV3. Ja he dit en el post que no es d'ara. sino que dic "un any més les festes de Santa Tecla, que torno a dir son d’interès nacional, no existeixen per TV3" No sic pas des de que està el tripartit. sino que em referia a com sempre TV3 passa de Tarragona
I sobre el que penso d'en Josep Anton Duran i lleida, dons llegeix l'anterior post meu i les respostes posteriors i ho sabràs.
i una darrera cosa, qui té les responsabilitat de gover actualment es el tripartit a Catalunya i el bipartit a Tarragona, per tant son ells els que estant supeditats a les crìtiques, que per això manen, quan estan a l'oposició no callen precisament...

Anònim ha dit...

Mentre fem la baixada de l'àguila, Santa Tecla seran les millors festes de tota Catalunya.

Visca Santa Tecla, Visca Tarragona i Visca Catalunya !!!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Bert, la baixada de l'àligava sorgir per iniciativa popular, i es un dels actes mes emblemàtics de les festes. Aquest any m'han dit que hi havia tanta gent que no s'hi podia accedir.

Anònim ha dit...

Es cert Quim, Tal i com passa a la Remullada cada any hi ha mes gent per l'efecte del boca boca y el recorregut/espai es el mateix... aixi que toca "apretujar-s" jejeje


Visca Sta Tecla !!!

Anònim ha dit...

LLastimosa la decisió de l'actual govern municipal PSC-ERC de suspendra abans de ploure l'acte de la cercavila, soc ja avi i no havia viscut mai una cosa així. Suspens pel equip de govern. El meu condol a la familia i amics del que ha estat regidor d'Urbanisme en Josep Lluís Navarro, però fer l'exposició del feretre al salò de sesions, no crec que el Sr. Navarro ho haguès volgut, era un cristià molt senzill.

Anònim ha dit...

Hola,
vaig anar diumenge a veure la processó i em va semblar tot molt macu. Malauradament no vaig poder anar a més actes de la festa major com la baixada de l'àliga que em van dir que és també molt bonic o algun concert que m'hagués fet gràcia, però espero poder-hi anar l'any que ve.
Realment sembla que les festes de Santa Tecla estan molt ben muntades.