dissabte, 1 de setembre de 2007

Qué hem fet malament


En el seu Post en Gerard Castells http://gerardcastells.blogspot.com/llença un repte, a veure si érem capaços de fer, i es tractava de fer un post explicant 3 coses que els nostres partits hagin fet malament, per de alguna manera fer autocrítica i intentar treure una mica de la crispació que darrerament s’ha vist en la vida política Tarragonina i en la blocosfera.

I jo personalment l’agafo el guà, i em llanço amb aquest post a explicar tres coses que nosaltres CIU haguéssim fet malament, i consti que no em costa gens reconèixer, perquè molt sovint al nostre partit en fem d’autocrítica i valorem les coses que fem bé , i les que fem malament.

En Gerard llança el següent repte: “Així que des d'aquí faig arribar una proposta: hem d'escriure un post on diem tres coses que creiem que el nostre partit hagi fet malament en els últims tres anys. Només poso tres condicions:1. Ha de ser una cosa actual, no s'hi val en parlar de coses de fa més de tres anys. Perquè perd la gràcia.2. Han de ser coses en l'àmbit local o català. Madrid i les seves seus centrals queden molt lluny.3. Han de ser coses que s'hagin fet realment malament. La fórmula "defectes que es converteixen en virtuts" no seran vàlids. Allò de: el nostre problema ha estat voler el millor per Catalunya, hem pecat d'innocents, sempre hem pensat en Tarragona, no seran vàlids.

Molt bé aquí van les tres coses que crec que nosaltres CIU no hem fet bé :

1.- No hem donat a Tarragona en l’anterior legislatura suficient informació a la Ciutadania del POUM, que malgrat ésser un bon pla, s’ha girat en contra nostra i ha donat la sensació de poca transparència.

2:- Des de CIU a Tarragona no vam saber afrontar la substitució d’en Joan Miquel Nadal a l’alcaldia i la nostra confrontació interna per la seva substitució amb Unió i el conflicte Aregio-Vallvé, va fer impossible aquest canvi i al final va provocar la pèrdua de les eleccions a Tarragona..

3.- A nivell de Catalunya vam fer malament lo d’anar al notari pel tema del PP, perquè pensant en recuperar votants de ERC cap a CIU, vam perdre els que a les eleccions al parlament de Catalunya ens votaven des de el PP.. i a la fì d’ERC tampoc ens van venir tants com pensàvem.

Crec que he sigut el primer de la blogosfera en contestar el repte d’en Gerard, a veure els altres que feu perquè estic esperant els vostres articles

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Està clar que si Joan Aregio hagués estat alcalde, per exemple, a partir de 2005, ara els resultats electorals haguéssin estat uns altres. Ara s'obre una etapa on CiU ha de mirar de fer una oposició constructiva, i mirar una millor estratègia de coordinació entre els actors de la federació (CDC i Unió) perquè no es tornin a donar aquests problemes.

És trist saber que CiU ha perdut a Tarragona no pel projecte de ciutat, que era bo, sinó per picabaralles o determinades actuacions que no han estat enteses pels ciutadans.

Unknown ha dit...

Discrepo en lo de que el POUM sigui un bon pla, pel que he anat llegint a la premsa.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Alexrevecat: tens raó, però no es l’única causa de la derrota.
Està clar que les relacions internes de CIU han de ésser això internes, i no transcendir als mitjans de comunicació les possibles discrepàncies que puguin haver a la coalició. De tota manera si d'alguna cosa ha servir la derrota es per donar-nos compta que l'enemic polític no érem nosaltres sinó els socialistes i que ha tret tot el rendiment que ha pogut de les nostres discrepàncies. A veure si aprenem d'una vegada la lliçó.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Tondo Rotondo no he vist cap comentari en contra del POUM del entesos en la matèria siguin arquitectes, urbanistes o ingeniers. Sembla que tots els tècnics coincideixen en dir que es un bon pla. però es evident que tot es millorable

El Capità Tarragona ha dit...

Hola Quim!

Jo també he contestat al Gerard al meu bloc!

Salut!

Anònim ha dit...

Quim, el Vallvé quin carnet ensenya?

EL de: aregio no serà alcalde si no ho soóc jo abans?

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Home anònim, la discussió Aregio-Vallvé ja fa un anys que està tancada. No sé quin carnet ensenya en Vallvé, suposo que el de Unió democràtica

Anònim ha dit...

Espero i desitjo que com a president local de CDC a Tarragona aconsegueixis tendir ponts més estables amb Unió, una relació que s'ha de basar en la confiança i la lleialtat per damunt de tot, i que en aquests 4 anys us empesqueu algun mecanisme intern que no permeti que la premsa filtri les divergències que poden sorgir entre CDC i UDC, això passa per parlar abans d'enviar notes de premsa. D'altra banda, també s'hauria de posar pals a les rodes a una oposició constructiva, però amb persones de la vàlua de Joan Aregio, demostrada quan ha estat tinent d'alcalde de Tarragona i president de la Diputació, no en tinc cap dubte que serà així. Tinc confiança en què fareu bona feina, i crec que els resultats els percebrem tots plegats ben aviat quan el Sr. Ballesteros i el PSC comencin a trontollar, no en tinc cap dubte, perquè la "política del fer volar coloms" que practiquen els acabarà jugant en contra i CiU ha d'estar preparada per quan li torni a tocar governar un cop els ciutadans se'n cansin.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Tens tota la raó Alexrevecat:
Sense voler treure mèrit als socialistes que han guanyat bé a Tarragona, però ja està, ja han guanyat, ja els hem felicitat, i ara ens tocarà demostrar que el seu projecte només es fum.
Mira l’oposició després d’haver estat 18 anys al govern, serà una etapa molt dura, entre d’altres coses perquè els socialistes son experts en treure molt de rendiment als mitjans de comunicació de qualsevol cosa per petita i simple que sigui. I evidentment estant a l’oposició passes molt mes desapercebut, perquè qui copsa les portades son els membres del govern i el seu alcalde al capdavant, i en Ballesteros es expert en titulars i en fotos fotogèniques. Per tant durant 4 anys ens estaran bombardejant mediàticament dia si i dia també als mitjans de comunicació.
De totes maneres, crec que això ha estat com un globus que s’ha inflat i que ara ja no li queda més remei de desinflar-se a poc a poc. I si som capaços d’estar units CIU pot desenvolupar una bona tasca des de l’oposició per demostrar que qui veritablement ha transformat la ciutat ha estat CIU, i espero i desitjo que aquests 4 anys de Ballesteros siguin només un parèntesi i que el proper alcalde sigui en Joan Aregio.

Anònim ha dit...

Josep-Tgn
Quim tens un carrec fotut, els carrecs de partit ho son, crec que tot el que dius tens rao, esta clar que el Aregio tenia que haber estat alcalde (hereu, clos) abans de acabar el mandat, jo afegiria una cosa que li ha mancat a ciu, humiltat i sobre tot reciclar els noms de udc... ja se que no podeu fer res pero...

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Josep Tgn:
Dins de la confecció de les llistes de CIU, Unió escull per assemblea les persones que aniran als llocs que els hi pertoca a UDC, i en això CDC, i els seus caps de llista no poden fer rés, en tot cas tindrien dret a veto si alguna persona no fos recomanable, de la mateixa manera que el té UDC respecte als de CDC. Però habitualment s’accepta els noms que aporta cada partit, jo no recordo que mai s’hagi exercit el dret a veto.

Anònim ha dit...

El POUM en un bon pla, la prova és que no és criticat com a diseny de ciutat, el que pasa es que a algú li ha interessat confondre a la gent amb una erronea hipotessis de gestió, que es una altre cara del POUM,el POUM no parla de obligacions urbanístiques, ni que ningú a de ser obligatoriament expropiat (llegiu les fitxes del POUM) el propi regidor Navarro va dir-li a un vei del carrer Armnayà, afectat fa més de 20 anys d'expropiació d'un pati, que "un Pla general es un full de ruta que no s'ha de complir al cent per cent". Perqué el Sr. Navarro no diu al mateix als veins del c/ Francolí, Rep. Argentina o Cases Barates?, dons perqué políticament no li enteresa. Cal un dabat obert, sincer i sobre tot ben informat.

Waipu Joan ha dit...

crec que en Nadal no us va deixar que voléssiu sols. Crec que això va beneficiar en Ballesteros.

Anònim ha dit...

Josep-tgn, mai se ha fet el "veto" pero el Vallve... es que ja li tocava una retirada... no per l´edat si no per els anys, la politica hauria de esser 8 anys al mateix carrer com a molt, regido, diputat, alcalde el que sigui, reclica recicla recicla!!!
ull a tots els partits igual pero estiras amb mi que unio de democratic...!!!!

Marc Arza ha dit...

Jo em quedo amb el difunt projecte del TRAMCAMP.

Salut,
Marc
www.catalunyafastforward.blogspot.com