dimecres, 26 de setembre de 2007

La darrera farsa del tripartit:el túnel 9 del metro


Segons ha informat El Mundo, els operaris de la línia 9 del Metro de Barcelona treballen dia i nit des de fa dues setmanes per tapar i "amagar" un gegantí forat provocat per una tuneladora, perquè el conseller de PTOP, Joaquim Nadal, i l'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, puguin fer-se la foto oficial amb tots els mitjans de comunicació.
El dimarts, dia 11, un error de cálcul va provocar l'esfondrament del mur quan els socialistes s'anaven a fer la foto oficial al macropou d'Onze de Setembre, situat a l'encreuament dels carrers de Josep Soldevilla i de Rigués d'Horta del barri de Sant Andreu de la capital catalana. Després de comprovar que no s'havien provocat danys personals, els responsables de l'obra més cara de la Generalitat de Catalunya -uns 3.000 milions d'euros- van ordenar col·locar una gran tela verda per a tapar el cap de la màquina, de 120 metres de longitud i un pes superior a les 2.000 tones. Dirigents del PTOP van decidir reconstruir el mur per al qual s'ha llogat maquinària específica. Es tracta d'una enorme grua que va recollir les roques i un artilugi que maquilla la paret perquè quan la tuneladora travessi el mur ningú a les seves cases pugui adonar-se, mirant la televisió, que aquesta paret ha estat reconstruïda en dues setmanes. MaquillatgeEls treballadors van haver de retirar primer totes les roques que van caure al sòl i netejar el forat. Després, van començar a emplenar el buit, que té uns 15 metres d'altura. Ahir mateix continuaven les tasques de reconstrucció i maquillatge encara que estaven pràcticament finalitzades. Des que es va produir l'accident -que s'ha intentat ocultar costi el que costi, reforçant fins i tot la vigilància de l'obra- els treballadors han centrat tots els seus esforços a tapar qualsevol rastre del succeït.

Tot plegat una farsa que ha costat un munt de milions d’euros a tots els catalans.
Cap mitjà de premsa escrita català ni evidentment cap televisió ha parlat d’aquest afer, i ha tingut que ésser el diario el mundo qui ho destapés. Això demostra fins a quin punt estem supeditats a les ordres que els socialistes donen als mitjans de comunicació que un cop més queda demostrat que no son plurals, sinó que estan dirigits per govern català.

El diputat de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya, Josep Rull, ha qualificat de “frivolitat absoluta” el fet de “dedicar setmanes de treball dels operaris i diner públic a aquesta absurda reconstrucció, més si tenim en compte el retards tan importants que pateix Catalunya en obra pública, i més encara, els retards que pateix aquesta obra en concret”.
El diputat nacionalista ha recordat que “la Línia 9 de metro és el màxim exponent de la ineficàcia del Tripartit, acumulant ja 4 anys de retards” i ha destacat, que “provocar encara més retards treballant per una foto i voler celebrar un acte festiu al voltant de tanta ineficàcia, és un fet vergonyós”.
Segons Rull, “si al Tripartit li queda un mínim de dignitat institucional, no festejarà el cúmul de despropòsits que envolten aquesta obra” i ha afirmat que “aquestes actituds donen arguments a la desconfiança dels ciutadans i ciutadanes envers el seu Govern”.

Davant d’aquesta situació, Josep Rull ha anunciat que CiU demanarà la “compareixença del Conseller de PTOP, Joaquim Nadal, per a que doni explicacions a la Cambra catalana” i presentarà una bateria de preguntes, per tal d’aclarir “quin cost total ha suposat la reconstrucció del mur caigut per a fer la foto; quant temps s’ha mantingut inactiva la tuneladora per aquest fet i quin cost ha suposat aquesta inacció; i quin ha estat el cost de l’acte al que s’ha convocat els mitjans de comunicació, en cas que el Tripartit decideixi tirar endavant la seva celebració”.

Aquest conseller es el mateix que va patir l’enfonsament del túnel del Carmel, i que li volia donar la culpa a CIU (com sempre), al final ,de les responsabilitats del Carmel “nunca más se supo”, i es el mateix Joaquim Nadal que va dir que en temps de CIU també van succeir desgràcies semblants, i quan se li va preguntar quines eren, va dir... bé bueno les nevades!!! O sigui CIU també tenia la culpa que nevés!!!.
A veure si aquest cop compareix al Parlament de Catalunya i quina explicació ens fa de la darrera farsa del tripartit.

9 comentaris:

Josep (sl) ha dit...

l'obra més ambiciosa de la generalitat que no és seva perquè se va iniciar en l'etapa de govern de CiU. Quim que se'n ha fet del 4t cinturo, Bracons i les altres obres publiques que s'havien de fer i què estan pendent de fa temps?
Fa temps que vec el seu estat d'execució a la premsa.

Anònim ha dit...

Tens tota la raó. Però es que el mateix tripartit ja és una farsa. Sembla un acudit de l'Eugeni: el saben aquell que diu que hi ha un independentista, un socialista i un ecologista......


David Morgades

Anònim ha dit...

Sen com és en Montilla i el ZP del mateix partit, no entenc com pot "advertir" que no tolerarà cap demora en l'aplicació de l'estatut, es que en preveu alguna?, això a més d'una traició política entre dos socialistes seria una traició a Catalunya per part del President Montilla, que com es veu no para d'enganyar-nos, cosa que deu ser defecte de fàbrica del socialisme.

Cesc ha dit...

Un convergent llegint El Mundo?? Déu meu!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Cesc haig de tenir informació dels dos bandols per poder enterarme de la realitat!!!.
Es trist però es aixì.

Cesc ha dit...

No és trist :P

El Capità Tarragona ha dit...

és la política socialista, la política de la fotografia.

És igual quant costi tot plegat si la foto és bonica.

Tot plegat un trist engany...

Anònim ha dit...

Quim:

Recordes l´eslògan als cartells del PSC durant les el.leccions, amb la foto del Montilla i aquella frase ... "ningú defensarà millor Catalunya (o els catalans)?

No ha calgut molt temps perquè les misèries del PSC (i dels seus socis de tripartit) quedin al descobert.

Ànims i endavant Quim!

Òscar B.

El Capità Tarragona ha dit...

El lema era: NINGÚ NO FARA MÉS PELS CATALANS.

Un lema que inclou una paraula tan negativa com un NO.

Campanya pèssima.