diumenge, 30 de setembre de 2007

Mas es proclama sobiranista


El president de CiU, Artur Mas, va assegurar el pasat dimarts a Els Matins de TV3 que “a CDC tothom és sobiranista, jo em declaro sobiranista com a nacionalista i català”, en referència a la crisi interna que CiU ha viscut des que Mas va anunciar que l’objectiu de CDC és la refundació del catalanisme. Per altra banda Mas i Duran van segellar la reconciliació, finalitzant així les especulacions sobre una hipotètica ruptura de la federació. Amb aquest acord, Mas ha posat sobre la taula que “ha de servir perquè les aigües tornin a baixar tranquil·les”. En declaracions al programa, el líder de CDC ha afegit que “CiU porta trenta anys convivint i això porta problemes, però que ara els hem canalitzat”. Segons Mas la culpa del que ha passat “és dels dirigents de CiU” i tot i reconèixer que dins de CDC tots són sobiranistes, entén que “s’hi pot arribar a ritmes diferents” i ha advertit, malgrat tot, que "per a tot plantejament de plenitud nacional cal tenir sempre en compte la realitat del país". Per això, el dirigent de CDC ha explicitat que “no he demanat mai l’adhesió al 100 per cent d’Unió al projecte de Convergència, però sí el respecte”, ja que “sense respecte no podem construir res”, creu Artur Mas.

Per la seva banda, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha posat en marxa la maquinària electoral de CiU per als pròxims comicis generals, constituint per a dilluns que ve el comitè electoral de la federació i avançant la seva proclamació oficial com a candidat al 10 de novembre.

La conferència que té previst donar Mas el proper 20 de novembre, on explicarà el projecte de la casa gran del nacionalisme, segueix doncs el seu curs i ben aviat podrem conèixer aquest engrescador projecte que d’alguna manera vol aglutinar a tots els sectors nacionalistes que ara estaven orfes d’un projecte vertaderament integrador. Per tant CIU no pot quedar al marge i potser sigui el moment de la fusió definitiva dintre d’aquest projecte. Amb la refundació del catalanisme.

Les bases de CDC, que majoritàriament son sobiranistes estant molt satisfetes amb aquest pas endavant que el líder de CIU ha fet i la seva proclamació oberta per el sobiranisme.
D’alguna manera posa de manifest que ja no hi ha marxa enrera i que des de la força que representa un partit nacionalista fort, la sobirania de Catalunya tindrà data de inici.

Després de la trista imatge donada pel president de Catalunya en el darrer debat de política general i les declaracions d’en Montilla dient que “no estic supeditat ni al PSOE ni al meu partit, amb el permís dels meus companys”, ( ho diu ell que es membre de l’executiva federal del PSOE), Ara més que mai necessitem un lideratge que ens tregui d’aquesta situació soporífera a que ens té sotmès el tripartit amb la complicitat dels mitjans de comunicació que treballen a les ordres del tripartit i del PSOE., L’Artur Mas es dons la persona que ha de liderar aquest projecte i de posar a Catalunya al lloc que li correspon, dintre del mon de les nacions lliures.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Quim, quin espectacle, els d'ERC tocant a someten per l'independencia, Carod va arribar a dir que per demà mateix ( abans d'air), els de ICV, s'empasen la conexió amb França, el tunel de Bracons, El muntanyans de la Torre,etc i a riure que son 4 dies i mentre el Montilla fent ( o sent) el distret que no s'entera i mostran una falta de projecte de país i d'ambició en la gestió i ja veuràs com tragarà la retallada de Madrid.

El Capità Tarragona ha dit...

Parlant clar.

Aquest podria ser el titular del que va dir Mas.

Tinc moltes ganes d'assistir el 20N al palau de congressos de Barcelona i conèixer concretament el projecte de refundició del catalanisme que, de ben segur, serà un model a seguir.

Bon post Quim

Salutacions

Javier Hurtado Mira ha dit...

Quim,

M´ha agradat la teva frase "dintre del món de les nacions lliures"; ja deia jo que volies estar dintre d´una nació lliure com Espanya...

pEpE ha dit...

Hola Quim!

He tornat!

Una puntualització... Jo sóc Josep... No josep Mª!

Una abraçada

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Hurtis jejeje, agafa la frase com vulguis, però el sentit que jo li volia donar no era precisament el que tu dius...i crec que s'entén perfectament el que vull dir, en tot cas puntualitzo, Catalunya com a nació dintre del mon de les nacions lliures. Perque no quedi cap dubte.
Josep disculpa ara mateix ho arreglo i et trec lo de Josep Mº

Caoità jo també tinc ganes que arribi el dia 20 de Novembre.

Anònim ha dit...

Us heu adonat que els d'ERC sempre exigeixen sempre què algu de CiU diu alguna cosa en l'eix nacional i parla de conscens en temes nacionals.
Salta algú des de ERC possant condició "sine qua non" per pactar alguna cosa amb CiU exigint, tensar la corda, sabent que CiU sempre esta dispossat a arribar més enllà què els seus socis.
En canvi quan pacten amb el PSC estan dispossats a acceptar coses què si les planteges CiU serien rebutjades per tèbies.

Pep

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Pep, ja fa temps que ens hem adonat d'això, i la prova la tens en la famosa proposta per l'autodeterminació que va fer ERC al parlament, que quan va veure que CIU estava disposada a votar afirmativament, va posar una coletilla contra CIU per fer votar a CIU que no, i quan CIU va presentar una similar a la d'ells però sense la coletilla, doncs van votar en contra.

Josep (sl) ha dit...

Ja Tens raó Quim, ara recordo què la "coletilla" era fer què CiU és baixes els pantalons, reconeixent què l'estatut era un bunyol.
Tampoc crec què ells haguessin pogut millorar el text i és més crec què hagués estat més retallat.
I a més. A aquell estatut pactat. Primer hi van donar el sí, llavors la abstenció i finalment un no crític.
I amb el tripartit 2 van acceptar i van dir què desenvoluparien.

Lo pitjor es que tenim un estatut Bunyol massa escorat a l'esquerra i massa intervencionista, i que a sobre sobrelegisla.
Clar què això no és gràcies a CiU, si no a pessar de CiU.

Anònim ha dit...

Hola Quim es la 1era vegada que ‘escric al teu post però es que estic molt indignada, em sembla molt injust que alguns blocaires posin dintre del mateix sac a tots els nacionalistes i ens tractin tant malament, estaria bo que els hi recordéssim que en el cas de CIU sempre ha intentat donar estabilitat al govern Espanyol que tacava ,(entre altres coses perquè tenien els “ cales “ ) i ningú es va queixar ,sembla que nosaltres sempre hem de donar i l’altre part no, no es just i penso que no ens ho mereixem.

Artur ha dit...

Quim,

Crec que no totes les bases de Convergència tenen la sobirania com a eix del seu substracte ideològic. Penso, tal com diu ben bé el Francesc-Marc Àlvaro, que CiU es nodreix de molta gent diferent i que és precisament aquesta certa "indefinició" en el mot "independentisme-sobiranisme" que permet un cabdal important de vots, perquè CiU representa el sentiment català. Probablement Convergència més que Unió.

Sobiranisme, entès com a facultat o capacitat de decisió, sí que és de general acceptació, però també és ben cert que som molts els que pensem que els tres segles de centralisme carpetovetònic fan inviable, impossible i inabastable l'horitzó independent. Tan inabastable que la pròpia consulta acaba sent "territori prohibit". Tan impossible que un partit de la selecció catalana és boicotejat per l'estat espanyol. Tan inviable com que alguns membres de l'exèrcit van "parlar" amenaçadorament quan es debatia el nostre estatut.

Som el país sense estat d¡Europa amb més ciutadans sobiranistes, on més es parla una llengua pròpia i paradoxalment la nostra llengua no és una llengua del parlament europeu i el nostre país és un país sense estat, on l'Estat que ens mana no té país i se'l vol inventar.

Som utòpicament sobiranistes però pràcticament només podem fer que defensar-nos mínimament: plataforma per la llengua, activitats, Òmnium Cultural....

Finalment: per President tenim un funcionari contractat, que no sap escriure la llengua del país on mana, que va ser ministre de l'energia, que diu que la identitat és un tema recurrent innecessari i que cal "resoldre" els problemes dels ciutadans: Sàpiga el Sr Montilla que el principal problema dels ciutadans de Catalunya és ell!!!