dijous, 2 d’agost de 2007

El Camp de Tarragona:No sé com quedarà finalment la llei d’ordenació Territorial de Catalunya, però molt em temo que les comarques del Camp de Tarragona, deixaran d’ ésser de Tarragona.
Cada cop més sovint llegeixo als diaris:” les comarques del camp han tingut tal cosa”.
A TV3 quan parlen del temps diuen:” a les comarques del camp farà bó o mal temps”.
I els polítics del Tripartit es refereixen a: “les comarques del camp”, “el consorci del camp”, etc etc sense afegir DE TARRAGONA.
Perquè comarques del camp, de quin camp?.
Cada vegada està més introduït el terme camp i obvien Tarragona, es que a Catalunya només existeix un camp? i tothom ja sap a quin camp es refereixen?, perquè li treuen la capitalitat a aquest camp?,
Molt em temo, que això té de veure a que Tarragona perdrà la seva capitalitat i que serà compartida amb Reus i per això no li posen noms i cognoms al camp?, així quan això es faci públic ja ens haurem acostumats i no ens sobtarà.
Nosaltres des de CIU no tenim dubtes , les comarques del camp de Tarragona tenen com a capital a Tarragona. I nosaltres volem que segueixi essent així i defensarem la seva capitalitat on faci falta.
Que diria la gent si a partir d’ara parlessin també de les comarques del riu, o les comarques de la muntanya, o les de mar,?.
Seria important que la nostra primera autoritat l’alcalde Ballesteros, que tant li agrada sortir cada dia als mitjans de comunicació amb el seu somriure, i que ha estat capaç en temps record de desencallar els projectes que ens estaven aturant des de la Generalitat , sigui també capaç de defensar com deu mana la capitalitat única per Tarragona, que per altra part mai ha deixat de tenir i que per tradició, història, convicció i lideratge li pertoca seguir tenint i exercint
Per tant no els hi feu el joc, i parleu de “Les comarques del camp de Tarragona”. Que quedi clar!!!

22 comentaris:

Anònim ha dit...

Tinc un dubte Quim, CIU a Reus tambe pens que el camp es de Tarragona o no?

;)

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Bert, Ciu a Reus, té assumit que Tarragona es la capital del camp de Tarragona
I En tot cas Reus es la capital de Comarca del Baix camp.I treballaran per seguir sent el motor a la seva comarca.
De tota manera, el que pensin a Reus, no té perquè fer-nos canviar de opinió als de Tarragona i defensar el que creiem just. No es pot desvestir a un sant per vestir a un altre. I no es poden vestir a dos amb la mateixa roba, ja que quedarien tots dos despullats.
I el que està clar es , que els que no hem de tenir dubtes som els de Tarragona
Vinga bert una abraçada.

Jordi Molinera i Poblet ha dit...

Vist des de la periferia, el tema de la capitalitat de la nostra vegueria, sembla una discussió sobre "jo la tinc més gran", però vaja Tarragona té les seves coses i Reus d'altres.

En fi, només remarcar que jo sóc doblement independentista: dels Països Catalans respecte Espanya i França i del Baix Gaià respecte el Tarragonés.


xDDD

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Jordi, em sembla molt bé que defensis la separació del Baix Gaià del Tarragonés i creeu una comarca pròpia, però seguiríeu pertanyent a la vegueria del camp de Tarragona i la seva capital es :TARRAGONA, i no perquè la tingui més gran ( que la té), ni perquè sigui més bonica ( que ho es), sinó perquè li toca.

Carlos López Díaz ha dit...

Reus ja va guanyar la batalla del nom de la Universitat, quan algú es va treure de la màniga el nom de Rovira i Virgili. És clar, en quin lloc del món no es coneix l'obra d'aquest savi, traduït a tots els idiomes cultes, venerat a Oxford i Cambridge, del que Hermann Hesse va arribar a dir, en rebre el premi Nobel de Literatura: "En realitat, jo no el mereixo, hauria de ser per a Antoni Rovira i Virgili". Catalunya oberta a la cultura universal!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Tens raó CLD, en el seu moment Tarragona ja va claudicar amb el nom de La universitat, es l’unica capital catalana que no té el nom a la seva Universitat. Tothom sap ubicar La universitat de Barcelona, Universitat de Lleida, Universitat de Girona, i quant tocaria dir Universitat de Tarragona, doncs no, Rovira i Virgili. Ja la saben ubicar?
Que no ens pasi el mateix amb la vegueria. La vegueria del camp de Tarragona i la seva capital TARRAGONA.

Oriol ha dit...

Hola Quim,

durant la campanya electoral el Sr. Ballesteros deia que ell defensava la capitalitat de Tarragona davant de Reus, però tal i com dius, no estaria de més que es pronuncies sobre el tema, degut a que també m'han arribatr a les orelles que s'estaria estudiant l'opció d'una bicapitalitat entre Tarragona i Reus, la qual no hem fa gens de gràcia.

tenint en compte que a la Generalitat està el PSC, i a Reus i Tarragona també, la capitalitat de Tarragona es pot perdre en qualsevol moment, i és una cosa que hem d'evitar entre tots.

Cesc ha dit...

I per què no es torna a la província? Jo l'educació primaria la vaig haver de fer fora, per tant no em van explicar la situació de les comarques catalanes (tot i que per compte meu he intentat anar aprenent la seva situació). Hi ha molta gent que li passa el mateix, no pels mateixos motius que jo, però que no domina el tema de la comarca. En canvi parlar de les províncies ho entèn tothom. Mira que és fàcil dividir Catalunya en: Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. De fet sempre ha estat així.

Jo també seria partidari de que estudiés la meva carrera a la hipotètica Universitat de Tarragona, de fet, no tinc ni idea de qui va ser Rovira i Virgili i francament massa interès d'esbrinar-ho no en tinc. M'imagino que tot això anirà a més, de fet ja he vist unes quantes samarretes on hi posa "Reus is not Tarragona".

Per cert, el temps de TV3 també protagonitza més curiositats. Si vull veure el temps de Catalunya perquè sóc català, que hi pinta el temps de la Comunitat Valenciana? Si posa la Comunitat Valenciana i Ses Illes que també pos-hi l'Aragó o alguna autonomia més, no? A més, salta de les autonomies catalana, valenciana i balear a tota Europa. Doncs a mi m'interessa més el temps que farà a Madrid que no pas a Reykyavik.

Gerard Castells ha dit...

Hola Quim si defenses sense complexos el Camp de Tarragona què te sembla que el teu partit a les eleccions autonòmiques a Reus no hi posés la foto del cap de llista per la provincia de Tarragona, el Senyor Nadal Malé? Això també són subterfugis, o no?

Per cert lo de donar l'alcaldia al partit més votat com es conjga amb el que ha fet CiU de fer alcalde de Vielha a l'únic regidor del PP

Anònim ha dit...

Quim i pel que fa al nostre Diari, no té cap escrupol de dir a secas: "Camp i Ebre..." .
Jo estic amb tú, penso que darrera el nom de la vegueria s'hi amaga un inten de fer desapereixa el nom i la capitalitat de Tarragona. Jo proposo, que si ha d'haver un nom per la nostre vegueria que és digui "La Tarraconensis" nom de més de 2000 anys.

Marc ha dit...

Sisco, si l’hi posem aquest nom tenim tot el dret de reclamar la capitalitat de Catalunya sencera! (o casi tota, a la historia m’hi remeto).

Ara sense conyes, la capital ha estat sempre, és en l’actualitat i ha de continuar essent en tots els futurs possibles, Tarragona.

Els motius pel qual una persona defensa la seva ciutat no haurien de ser únicament aquest patriotisme, tarragoní o reusenc, del que tots en fem gala, que està molt be i és de llei, però qualsevol decisió ha d’estar recolzada per un estudi previ i per uns raonaments que secundin el resultat final del debat.

Tenint això clar, analitzeu la situació, sumeu historia, tradició, trajectoria i projecció i...
Taxan! Tarragona capital!

Es pot mirar de moltes maneres però sempre arribo a la mateixa conclusió.
El meu amor per Tarragona no hem deix viure!!

Salut!!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gerard:
Mira, no tinc cap ganes en entrar en polèmiques amb Reus. Tothom té dret a defensar el que consideri just. I no seria just treure la capitalitat de Tarragona, per fer una bicapitalitat. O.. es que a Catalunya hi hauran més d’una bicapitalitat?.
No acceptarem rés, que no sigui Tarragona capital.
Malgrat els intents del tripartit de difuminar i maquillar-ho i anant acostumant-nos a no dir el nom de Tarragona.
I... desconec lo dels cartells electorals de Reus, però es lògic que si el candidat per Reus era en Pellicer que el proporcionessin , ja que després aniria de cap de llista per les municipals, no intentis veure coses rares on no n’hi ha. El mateix pesava a les Terres del Ebre amb en Sancho.
Lo de Vielha, no tenia ni idea, però vols que et recordi els pactes que ha fet ERC republicana?, a part de tripartits, també han fet pactes amb el PP i us heu quedat tant amples, dieu que es per el bé del poble. I fins i tot us ho arribeu a creure....

Anònim ha dit...

No m'hi havia fixat, que diguin "al camp hi farà bo". Una mica ridícul, sí.

M'has fet pensar en una cosa que em fa molta ràbia: quan diuen "cues a Santa Coloma", com si només n'hi hagués una.

Salut

Jordi Molinera i Poblet ha dit...

Quim, no comparis pactes de la pasada legislatura d'Esquerra a pobles com Aitona (on per cert, després de 4 anys amb CiU rajant d'ERC per pactar amb el PP, l'endemà de les eleccions CiU pacta amb el Pper desbancar Esquerra) o Alella, amb una capital de comarca (i país) com és Vielha o fa 4 dies, la mateixo Tarragona...

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Jordi, Tots els pactes son justificables segons el color amb que es mira i qui els defensa, per tant es una discussió inùtil, però tot el que ens criticaveu a nosaltres ho esteu fent ara vosaltres. i només li recordava a gerard que hi han poblacions on ERC ha pactat amb el PP, i evidentment us heu quedta tan amples!!!.
i.... una cosa, si allà on podeu ens feu fora perque feu tripartit, amb quina altra força politica podem pactar si no ens deixeu cap altra alternativa?

pEpE ha dit...

Crec que quan diuen "al camp hi farà bo" no és per menysprear tarragona ni molt menys, sinò que és per abreviar, crec que és la única vegueria que duu el nom de camp. I suposo que ja donen per entès que el camp, és el camp de tarragona. Com deia un poeta local, el meu poble és "la flor del camp" del camp de tarragona!. Tarragonins, no patiu per la bicapitalitat, us veig molt preocupats en aquest tema, i de ben segur que tots els ciutadants del camp de tarragona la única capital que tenim és una i és Tarragona.

sdas ha dit...

La veritat és que és bastant penós com estan portant aquest tema els polítics del tripartit. Amb l'estació de l'Ave va passar una cosa similar, es va haver de dir estació del Camp de Tarragona i no estació de Tarragona, que hauria d'haver sigut lo normal per tal de que la gent d'altres indrets s'uniqués millor. També va passar una cosa similar quan se li va haver de posar el nom a la URV, a totes les capitals de provincia les seves universitats, quan son publiques, tenen el nom de la població (universitat de lleida, de girona, universitat de barcelona), doncs aqui a tarragona no. Es va haver de dir Universitat Rovira i Virgili. D'acord, Rovira i Virgili era un personatge de la ciutat de Tarragona però crec que el més normal hagués sigut que s'hagués dit Universitat de Tarragona, ara molta gent no sap si és pública o privada aquesta universitat. Però clar, si s'hagués dit Universitat de Tarragona els de Reus s'haguesin sentit acomplexats, com acostuma a passar sempre quan s'ha de fer alguna cosa d'aquestes.
La cocapitalitat és tansols servirà per ampliar les arques públiques i tot el sistema burocràtic, en fi, donar feina a més funcionaris encara que sigui innecesari, gastar més diner públic i evitar que els reusencs es sentin acomplexats.

Anònim ha dit...

Doncs jo trobo que si es crea una universitat que ha de tenir facultats en dues ciutats de rellevància semblant, no porti només el nom d'una.

Unknown ha dit...

Camp de Tarragona, de tota la vida. Què és això del Camp? Una història que d'altra banda engloba Conca, Baix Penedès i Priorat: comarques que mai han pertanyut al camp de Tarragona.

Bon post!

JG ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Veig que des de Convergència teniu massa fronts oberts:
- Per una banda, Quim Nin (diputat provincial) i la plana convergent del Baix Penedès defensa la Vegueria Penedès.
- En segon lloc CiU del Garraf declara estar a favor de la Vegueria Penedès.
- En tercer lloc, CiU de l'Alt Penedès està a favor també de la Vegueria Penedès.

Com és que CiU de Tarragona reclama la Vegueria del Camp amb aquesta prepotència, incloent entre elles la comarca del Baix Penedès?.

Això denota una manca de consistència interna de partit.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

mira estic d'acord a que el Baix Penedes i l'Alt Penedés formin la Vegueria del Penedés.No he dit rés més que la vegueria del camp de Tarragona la capital ha d'èsser única i aquesta ha de ser tarragona. I la foto de la vegueria es la que ha editat la generalitat de catalunya, on inclou al Baix penedés.
Fins ara les comarques del Camp de Tarragona eren Baix Camp, Alt camp i Tarragones.