dimecres, 18 de juliol de 2007

Arriba Mr. Marshall

Es curiós, sembla que a Tarragona ha arribat Mr Marshall, tots els temes que semblaven encallats, ara amb el nou govern municipal socialista que dona la casualitat que es del mateix color polític que el govern de la Generalitat, i que del Govern central, ara, resulta que tot son facilitats per l’ alcalde electe Ballesteros, i ens anuncien des de el govern català que es desencalla el tema de la façana marítima ( En Ballesteros ja ens va dir que en 6 mesos desencallaria el tema), i també des de el govern central tot son facilitats per la cessió del edifici del banc d’Espanya

Bé, aquestes dues noticies es evident que son molt positives per la ciutat de Tarragona, però al mateix temps tant la Generalitat com el Govern central ens han prés el pel a tots els ciutadans de Tarragona, doncs això demostra que ambdós projectes estaven paralitzats per qüestió partidista, i evidentment han primat més els interessos partidistes que els interessos de la ciutadania. . Per tant ja sabem qui posava els pals a les rodes, no era l’alcalde Nadal, eren ells mateixos perquè no volien que CIU tingués el més mínim protagonisme.
Que ambdós projectes hagin estat aturats perquè a Tarragona hagués un govern de diferent color als seus, i tot just un canvi de govern fa que de cop tot s’arregli, es d’un cinisme impressionant i demostra que l’acció política desenvolupada pels socialistes es molt sectària, es a dir o sou dels meus o a vosaltres ni aigua. Al llarg d’aquests anys hem tingut infinitat d’exemples que hem denunciat, i sempre se’ns deia que era per culpa de l’ intransigència de l’anterior alcalde Joan Miquel Nadal que no era capaç de posar-se d’acord, i encara no té temps el nou alcalde de seure a la seva cadira que ja té solucionat dos dels temes que consideràvem importants per la ciutat de Tarragona. I es una llàstima perquè aquests dos temes en concret ja podrien haver estat resolts fa temps i no ha estat així.
També vam denunciar en el seu dia que va costar molt introduir el barri de camp–clar a la llei de Barris, en la primera convocatòria totes les ciutats beneficiades tenien color socialista. I no va entrar-hi. Com que es van adonar que havien ficat la pota fins el coll, en segona convocatòria sí que va entrar-hi essent l’única ciutat no socialista , totes les demés amb govern socialista de nou.
Ara la part alta també ha entrat a la llei de barris (cosa que me’n alegro molt), però clar ara a Tarragona també manen els mateixos que ells.
Amb aquesta critica no vull dir que no estigui d’acord en que les institucions s’impliquin amb els projectes de ciutat, que ho han de fer, però aquests projectes estaven fets per l’anterior govern de CIU, i va obtenir la callada per resposta o portalada als nassos i ara en canvi tot son facilitats.
Aquesta es la manera d’actuar dels governs socialistes “quien se mueva no sale en la foto”,” o estàs amb mi o rés”. I sincerament això es pot convertir en una “merienda de negros”,
De moment a l’alcalde Ballesteros li han facilitat tot, però arribarà un moment que enlloc de Tarragona per ells serà prioritari un altre ciutat de les seves, s’enfrontarà llavors amb ells per defensar els interessos de la ciutat?.
De totes maneres esperem que no passi com a la pel·lícula Mr Marshall i que tot siguin paraules i després passi tot de llarg, que d’això els socialistes també ens tenen molt acostumats

19 comentaris:

Oriol ha dit...

Hola Quim,

Era de carrer que des de la Generalitat estaven esperant a veure quins resultats es traurien a Tarragona per tal de fer el que com be dius ara estan fent, donar la feina feta al Sr. Ballesteros, al qual no li ha calgut fer res, bueno, una cosa si, sortir cada dia als diaris rient.

Respecte al que dius de si realment defensarà els interessos de Tarragona sempre, només cal esperar un temps a que per exemple el port debateixi alguna cosa que pugui ser beneficiosa per al mateix port, però potser no tant per la zona del serrallo o per la resta de la ciutat, a veure com se’n sortirà el Sr. Ballesteros que ha entrat a formar part del consell d'administració del port, ens defensarà a nosaltres com a ciutat o a ells com a autoritat portuària perquè són socialistes? ja ho veurem.

El que realment crida l'atenció,és que l'alcalde de la ciutat de Tarragona hagi d'anar d'oficina en oficina a tirar la ciutat endavant, en lloc de ser les altres persones les que vagin a l'Ajuntament de la ciutat a veure a l'alcalde.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Si Oriol, això tambñe ho vaig dir en el seu dia. Qui mana a Tarragona es en Sabaté no l'Alcalde
En Ballesteros només es preocupa de sortir cada dia als diaris amb el seu somriure profident.

Cesc ha dit...

Quim, en aquesta societat tant moderna i progressista com tornis a utilitzar l'expressió "merienda de negros" és molt possible que se t'acusi de xenòfob, racista, reaccionari, etc. Només t'aviso jeje. I tens raó amb el tema Ballesteros. A partir d'ara a lluïr somriure i ulleres!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Ondia cesc, no m’havia adonat, era una expresió feta, per a rés volia ésser racista i xenòfob. De totes maneres crec que el missatge es prou entenedor del que volia dir, i si algú interpreta un altre cosa es no voler veure la realitat del que exposo.

Anònim ha dit...

Quim,
estic totalment d'acord amb el teu comentari d'avui, però més que res amb el teu darrer paràgraf.
Abans de tot, però, no hem d'oblidar que estem en campanya electoral per a les generals i que les promeses dels socialistes (tant siguin espanyols com catalans (existeixen aquests?) sempre acaben convertint-se en fum. Hem oblidat ja tots plegats les promeses de l'Estatut i de les infrastructures per a Catalunya?
De totes maneres, crec que cada vegada és més perillós per a ells les seves constants i desorbitades promeses perquè la gent ja diu amb la boca grossa que no s'en fia gens dels polítics socialistes (de tot arreu!). Això sense cap dubte té un cost electoral elevat perquè la gent sempre vota el partit en qui confia i que té un programa raonable.
Una altra cosa que m'inquieta: quin és el valor dels dos edificis en el "trueque" del banc d'Espanya? Quin val més? Es té en compte que l'edifici de la Facultat de Lletres té problemes estructurals i que és un edifici protegit?
Res més, encoratjar-te a seguir opinant sobre els diversos temes que van sortint diàriament perquè estic segura que cada vegada hi hauran més.

Roger T. ha dit...

Quim, m'agradaria aprofundir en el coneixement de si el PSC és, tal i com sembla, realment un partit especialment sectari, més que els altres partits i fins a quin punt. Segons el teu parer, és habitual aquest nivell de sectarisme a tots els partits, o el PSC és un cas especial??

D'altra banda, coneixes algun polític amb blog que, com tu fas de Tarragona, fagi crítica de l'obra de govern de l'ajuntament a Barcelona?? Bé, salutacions.

Unknown ha dit...

Esto Quim, no voy a entrar a discutir ahora pq es tarde y me voy a la cama solo un par de apuntes...

Y no empecéis con el victimismo... digo yo que desde hace ya unos pocos años esta cerrado el banco españa... digo yo... y gobernabais con el PP, pq no lo cedieron entonces..., digo yo que en la gene estuvisteis unos pocos años y a la vez en el ayuntamiento... pq no ubicasteis la nueva escuela de idiomas...

Digo yo que la "façana" no es un problema de los últimos 4 años... que viene de antes... pq no lo solucionasteis...

Digo yo... que la ley de barrios, es una ley que aprobó el gobierno socialista de la gene... y que es el que gestiona el dinero a destinar... (por cierto si no entro campo claro a la primera fue por la porquería de proyecto que se presento, que se hizo en 15 días (aprox...) cuando otras ciudades llevaban más de 3 y 4 meses trabajando en los proyectos...)

Y finalmente que digo yo, que si Nadal no se puso de acuerdo con los gobiernos de Pujol, ni con los de Aznar, para solicitar las cosas para Tarragona... algo de culpa tendrá... Esta claro que ahora que todos quieren entenderse se entenderán mejor...

Por cierto Oriol antes de hablar... asegurate de lo que dices... El ayuntamiento siempre tiene representación en el Consell d'Adminsitració del Port de tarragona, me parece que Nadal (ara dubto si era ell o altre regidor, hem sembla que mallol...quan era CdC) y Alejandro Fernández, también eran en su momento miembros del consell d'administració del puerto de Tarragona... y creo que todavia lo son...
Te hacías las mismas preguntas entonces... un consell d'adminsitració, es un órgano de control no ejecutivo... y están representadas todas las administraciones y sectores con intereses en la APT (Gobierno, Govern, Ayuntamiento, Patronal, Aduanas, Sindicatos...)

Por cierto parece que la técnica de la humildad y visitar al que te tiene que hacer los favores... funciona mejor que la chulería y prepotencia del sr.Nadal... al menos Ballesteros consigue los proyectos y los puede tirar adelante...

La verdad que... bueno....

Salud...

Oriol ha dit...

Segurament m'ha portat a aquesta confusió el fet de que sortis al diari el Sr. ballesteros dient que es sacrificava a entrar al consell d'administració, com si fos un màrtir.

i el Sr. Ballesteros està conseguint els projectes pq ja fa temps que des de la ganeralitat ens els vau paralitzar, no és pel fet de que sigui tan bon apersona que li donguin tot fet e, una cosa no treu l'altra.

Anònim ha dit...

Els convergents sou "la pera" em feu una gràcia...
si penseu tant amb Tarragona i amb el bé de la ciutat, és hora de que assumiu els resultats electoral que hi ha hagut i deixeu d'anar de víctimes.
Us recordo que a la Generalitat ciu ha governat....molts anys..i també ha coincidit amb el govern de ciu a l'Ajuntament, tampoc s'entenia el sr. Nadal amb els seus ? segur que no.
El tripartit a la Generalitat només governa des de fa encara no 5 anys, si-us plau, com bé dieu penseu més en Tarragona ,col·laboreu i estigueu contents que els temes es desencallin i els projectes tirin endavant.... s'agrairia.
una abraçada.

Anònim ha dit...

IEEEP DESDE MONT-ROIG

Totalment d'acod amb el Quim, son tots uns sectaris, i de momet nant passejant i nan solucionant els "problemes" que aVANS TENIA ciU, QUE ARA EL PSOE ( permi nomes hi ha aquest partit)com son els mateixos es en un no res arreglat, collons aixi nem de be !!!

Buenu DWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Si heu llegit el meu post dic ben clar que estic content que els temes es desencallin , però Alejandro està clar que no es duien a terme perquè a Tarragona manava CIU. En Ballesteros no ha tingut ni temps de negociar rés, que ja li han donat els temes solucionats , perquè ara ja no està CIU. Es d’això que em queixo, ara tot i abans rés I no anem de Víctimes, només exposem les coses com son, ara resulta que no podem dir el que esta passant?. No anem de ploraners pels mon simplement expliquem com sou de sectaris els socialistes.

Roger T des de que el PSOE i PSC governen a l’estat i a La Generalitat mentre CIU estava al Govern a Tarragona se li va tancar l’aixeta, rés de rés, cosa que no passava igual amb municipis propers amb color socialista, I em preguntes si altres partits son igual de sectaris, et puc dir que mentre CIU governava a la Generalitat les inversions es feien a tot arreu tingués el color que tingués el seu Ajuntament. I quan manava el PP a L’estat no recordo especialment que estigués l’aixeta tancada com ho va estar amb els socialistes.
Anònim, està clar i repeteixo que no anem de víctimes, hem assumit els resultats electorals, que ens situen a l’oposició, i per tant exercim d’oposició, i aquesta funció ens obliga perquè així ens ho manat la ciutadania que denunciem el que trobem mal fet, i tant el govern de la Generalitat com el Govern Central ens han estat prenen el pel, ho vam dir quant manàvem a l’ Ajuntament i ho repetim ara que no manem.

Anònim ha dit...

Quim!

Trobo molt encertades les teves reflexions sobre els "miracles" que aconsegueix el Sr. Ballesteros. Sembla ser que es tracta d´un super home, omnipotent i omnipresente (perquè només tomba, feina de despatx ni cinc minuts, ja veurem com acaba tot això), que en un temps record aconsegueix desencallar tots aquells projectes de ciutat que, com tots sabem, van estar aturats única i exclusivament per desgastar CiU i a l´alcalde Nadal. Només cal recordar que quan parlaven de la nostra ciutat es referien a "l´últim bastió de CiU", fet que denotava clarament que tot valia per enderrocar el govern municipal d´aleshores.

Aquestes són les misèries del partit socialista. Primer Tarragona i els tarragonins? Quin cinisme! Si fos realment aixi haurien recolzat totes les iniciatives a favor de la ciutat. I no haurient fet perdre cinc milions d´euros per al projecte de la façana maritima, com va fer la Sra. Elices.

D´això se´n diu responsabilitat política.

I quan s´aturen conscientment projectes necessaris per la ciutat amb l´únic propòsit de desgastar el govern municipal i treure´n partit electoral, es demostra que el que realment interessava era arribar al poder com fos i al preu que fos, i la ciutat i els tarragonins res de res, realment se´ls enfotia.

Finalment Quim, sembla que ara resulta que dir les veritats és ser victimista. I si es critica (sobretot als socialistes) es victimisme. Evidentment si ho fan ells no ho és. I si es fan contrapropostes, encara que siguin clarament a favor de la nostra citat, som electoralistes.

Aquests són els polítics que manen a la nostra ciutat. I per cert, téns tota la raó del món. A Tarragona mana en Sabaté, no en Ballesteros.

Ànims i endavant

Òscar B.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gràcies Oscar pels teus comentaris.
Sempre que critiquem alguna cosa, els socialistes ens acaben dient que som uns victimistes, que no hem assumit la derrota i que en 18 anys ho podíem haver fet i no ho hem fet.
Aquests discurs, que ja ho van fer a la Generalitat ho podran dir uns mesos, però després la responsabilitat del mal govern serà única i exclusivament seva, encara que diran que es per la mala herència que han rebut.
I la Mº Teresa té raó quan diu que s’acosten eleccions generals i per això li han promès tot això al Ballesteros, potser tot serà fum

Anònim ha dit...

Bona nit.

Des de fa un temps segueixo els comentaris i opinions reflexa-des en aquestes pàgines electròniques i reconec que resulten força entretingudes per un que com jo no te informació de primera ma en els temes polítics i es forma una opinió tan sols del que va arreplegant en els diversos mitjans de comunicació. He anat aprenen amb el temps a no deixar-me portar per la primera opinió que sento sobre un tema.
Tots els comentaris estan fets amb sinceritat i d'acord amb les idees de cadascú, que son molt respectables. Es nota en la manera d'exposar-los la joventut d'alguns dels qui hi intervenen.
Llegint entre línies es posa de manifest la experiència i la mesura, no en els comentaris en si, si no en la manera de tractar els temes per part teva i d'altres que tot i tenint opinions favorables o contraries ho fan amb prou objectivitat. Es agraeix quan algú aporta una idea interessant, mes que fer la replica automàtica al post de torn, sobre tot per als que ens volem fer una idea lo mes real possible del desenvolupament de la Ciutat
Per la marxa que porta això es convertirà en el temps en un fòrum força interessant, no mes hi ha que veure la de gent que hi surt, a banda els que només ho llegeixen.
He deixat algun comentari (potser no massa afortunat) en algun bloc però com no es por tirar en darrera... un altre cop miraré de ésser mes acurat.

Salut

Joan, ciutadà.

Per si et connectes al MSN:
juamalvid@ono.com

Anònim ha dit...

Excuse me:
juamalvid@hotmail.com

Marc ha dit...

“Que ambdós projectes hagin estat aturats perquè a Tarragona hagués un govern de diferent color als seus, i tot just un canvi de govern fa que de cop tot s’arregli, es d’un cinisme impressionant i demostra que l’acció política desenvolupada pels socialistes es molt sectària, es a dir o sou dels meus o a vosaltres ni aigua.”

Jo no ho podria haver dit millor.
Ara ja som un cromo més de la seva col•lecció!

Salut!!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Joan Ciutadà:
Agraeixo profundament el teu comentari, i gràcies per seguir el meu post.
Es evident que les meves idees polítiques son molt clares i estic plenament identificat amb el meu partit CDC, al que tinc l’honor de presidir a Tarragona des de l’any 2004. però tot i això soc dels que creu que molts cops hem de fer autocrítica i més si els resultats no han estat els esperats, com per exemple les darreres eleccions municipals, on es ben evident que no es van acomplir les nostres expectatives.
Això no treu que des de el paper que la ciutadania de Tarragona ens ha encomanat que es restar a l’oposició, no puguem denunciar tot el que els socialistes i l’actual equip de govern no estiguin fent bé, cosa que ja hem anunciat que farem durant aquesta legislatura, una oposició constructiva, però perseverant.
De vegades els altres no recorden que quant han estat a l’oposició, aquesta ha sigut dura, destructiva i molts cops intentant destruir l’honorabilitat dels seus adversaris. ( cosa que nosaltres no hem fet ni farem).
Joan Ciutadà reitero el meu agraïment, i si necessites conèixer la meva opinió sobre algun tema no dubtis en preguntar-ho.
PD t’afegeixo al meu MSN. Gràcies per la confiança de donar-me la teva adreça.

Anònim ha dit...

Doctor.
Fas servir la dicotomia constructiu - destructiu referent a les opinions dels diversos articles apareguts.
El articles en si no ho son,es la forma i el moment en que estan fets y la intenció que se'ls hi vol donar.
El mateix terme "Oposició" ( negatiu cent per cent) ja dona la sensació de agressivitat. Es parla del enemic polític en referència al que no pensa com un mateix, com si tot fos una guerra.
Cal dir que, fora de comptades ocasions, les opinions es basen en noticies aparegudes en diferents mitjans i no en el coneixement profund de les circumstancies en que una decisió ha estat presa per el mandatari de torn. D'acord completament que aquest no es pren la molèstia de explicar-ho convenientment.
Vaig tenir un cap que quan li anaves a preguntar alguna cosa no massa ben reflexionada et treia un cartell que deia : "No traiga problemas, y si los trae, venga con la solución, lo contrario demuestra su incompetencia." Es molt senzill treure un tema per a que un altre es trenqui les banyes per solucionar-lo.
Tinc un llibre (suposo que en deu haver d'altres similars) d'un tal Dale Carnegie (Cómo ganar amigos e influir sobre las personas) que crec que tothom hauria de llegir algun cop. Es evident que no cal dir de que va, no més cal adaptar-lo al moment actual.
He llegit algun comentari del Alejandro Caballero; cal dir que, sense entrar a valorar el contingut, esta fet en un to força assenyat i reflexiu.

Salut

El Petit ha dit...

La maquinaria del PSC és agressiva, despiadada y manipuladora. Són ben perillosos aquestos. L'Iceta em faria llàstima si no fós perquè va carregat de mala llet. Va ser denigrant el PSC com se'n van desempellegar del Maragall....preferia millons de vegades al Maragall que al ninot aquest. I sí, ajuden i faciliten les coses als governs del mateix color polític. I si us hi fixeu quan han de canviar de candidat per a les properes eleccions canvien a l'alcalde o al candidat mentre el PSC estigui a l'alcaldia. Són unes hienes carronyeres.