dissabte, 21 d’agost de 2010

CIU es la garantia d’un govern eficaç i sobiranista.

Tard o d’hora, en tot cas no mes enllà de 3 mesos, a Catalunya es celebraran eleccions, definitivament es posarà fi al pitjor govern que mai ha tingut Catalunya, els ciutadans podrem respirar tranquils, aquest govern tripartit desapareixerà definitivament de les nostres vides. Si per alguna cosa serà recordat serà per la seva nefasta gestió, pel seu sectarisme, per la manipulació constant dels mitjans de comunicació, pels enfrontaments partidistes dels propis membres del govern, pel tarannà gris, avorrit i de baix perfil del seu president, i per la baixada de pantalons constants davant de les agressions i provocacions envers Catalunya des de el govern central de Madrid ( que en principi va ésser anomenat pels membres del tripartit com a “gobierno amigo”), amb amics com aquests no necessitem enemics!!!.

La crispació constant en el si d’un govern , per tal de intentar marcar perfil propi cadascú dels membres que l’han integrat s’ha traduït en una percepció de govern de transició, ple de incongruències com arribar a votar en contra de les seves pròpies lleis i amb consellers com els de ICV que seran recordats com a verdaders inútils i incompetents, que han llastrat de plom al govern, que lluny de voler repetir en paraules del propi Montilla un altre Dragon Khan com va definir al primer tripartit, aquest segon tripartit ha estat tant convulsiu com el Dragon Khan i el Furius Bacus junts.

La credibilitat del govern Català avui està sota mínims, la desafecció de la societat catalana vers els polítics cada cop es mes evident, a mes a mes el tripartit en lloc de governar s’ha dedicat tota la legislatura a voler culpabilitzar a CIU d’alguna cosa, porten 7 anys de tripartit dient que tots els mals de Catalunya son per culpa de CIU, i darrerament han muntat un circ mediàtica sense proves i amb l’única finalitat de pressionar als jutges amb el tema de la suposada financiació il·legal de la fundació vinculada a CDC i el cas Palau, on de moment els únics imputats han estat destacats membres del partit socialista a Barcelona.

Per acabar de arrodonir la cosa, el TC amb la seva sentència ha fet despertar als ciutadans d’aquesta letargia i ensopiment a que ens havia abocat el tripartit. El proppassat 10 J els ciutadans sortiren massivament al carrer per cridar som una nació tenim dret a decidir, que marca una fita històrica a Catalunya. Veritablement arran dels darrers esdeveniments les relacions de Catalunya amb Espanya, ja no tornaran a ser les mateixes, existeix doncs un abans i un després de la sentencia. Si Catalunya no hi cap a la constitució, els catalans haurem de dotar-nos d’una constitució pròpia, d’una carta magna catalana.L'estatut d’autonomia ha quedat totalment desfasat, donat que Catalunya ja no encaixa dins de Espanya.
Ara que sembla que el sentiment independentista augmenta de manera potencial a mesura que des de l’estat ens agredeixen dia si dia també, Es necessari una força política capaç de il·lusionar als ciutadans, que planti cara a Madrid, que faci sortir a Catalunya de la greu involució econòmica a la que estem sotmesos, i que sigui capaç de plantejar als catalans en el moment oportú el dret a decidir del que volem ser.

L'única garantia d’un govern fort, catalanista i que defensarà els interessos de Catalunya per esdevenir un estat lliure i sobirà es CIU amb el seu líder Artur Mas al capdavant. Tot el demés es fer volar coloms i vendre projectes immediats irrealitzables, no es pot aconseguir la independència de manera unilateral demà, i qui ho promet menteix, no es pot aconseguir la independència des de posicions residuals, extraparlamentàries, o des de la oposició. Per aconseguir la independència es necessària una majoria social amplia que estigui disposada a donar suport de manera clara en el moment que es pugui plantejar el dret a l’autodeterminació, per tant la independència de Catalunya no serà possible sense la presència de CIU que es l’única força política que pot assolir el govern de Catalunya i que no dubto que treballarà sense pausa per aconseguir l’alliberació nacional de Catalunya.


6 comentaris:

enricgj ha dit...

Comparteixo amb tu la decepció que ha causat aquest tripartit. Moltes expectatives, poca feina. L'agenollament d'un partit que no presenta un model polític clar i madur pels catalans, ha costat molts mals de caps als ciutadans i el vot de confiança al PSC i als seus companys de tripartit.

Sembla evident que CiU governarà Catalunya la propera legislatura. Tot i les diferències ideològiques que tinc amb aquest partit, desitjo que no perdi aquesta posició sobiranista i treballi pels drets de la nació catalana..sinó, molt em temo que hauran fet una gestió electoralista molt bruta, aprofitant-se del desengany de molts catalans que ja no en tenen prou amb l'Estat de les autonomies, i molts d'altres que ni tan sols es conformen amb un Estat federal.
Ha arribat l'hora que CiU demostri realment quin és el seu grau de compromís amb el sobiranisme i amb el tarannà democràtic. Jo de moment seré força escèptic i "miraré els braus des de la barrera" molt atentament.

He llegit molt a gust el text, fantàstic.
Cuida't Quim!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Titi celebro que t’hagi agradat el post.
Gràcies per deixar el teu comentari, i mira pots ésser tot l’escèptic que vulguis, ho trobo fins a cert punt normal, però CIU que mai s’ha declarat obertament independentista, però que si que es declara sobiranista, treballarà fermament per aconseguir en un termini curt el dret a decidir dels catalans, Catalunya, no ho dubtis decidirà el seu futur, i per tant serà el que els ciutadans catalans vulguin ser.

Anònim ha dit...

Jo sincerament, crec que CiU no ens portara a enlloc. Sera mes del mateix, del que sempre han fet.

Cal sang nova a la politica catalana.

Anònim ha dit...

Jo sincerament, crec que CiU no ens portara a enlloc. Sera mes del mateix, del que sempre han fet.

Cal sang nova a la politica catalana.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Potser a la política ens cal sang nova tal com dius tu, però de moment aquestos que es proclamen renovadors de la política i prometen el cel i la independència demà, de renovadors res de res, ja que els seus egos, personalismes i protagonismes fan impossible acords unitaris, i vist com està el pati en el mon independentista sense unitat, i amb retrets uns vers els altres, la proposta mes seria, coherent, i que treballarà sense pausa per la sobirania nacional es CIU.

Dasein ha dit...

Tant que us queixeu del que ens treu Madrid, podrieu ficar-vos en els paràsits que tenim a la Generalitat. La classe política catalana és la més nombrosa (i cara) d'Espanya. El que cal fer és un front comú amb tots els ciutadans espanyols per fer front la partitocracia tant estatal com regional, i crear una Espanya unida, plural i solidària. Tant de bo algun dia don Quixot i Tirant lo Blanc deixin de discutir-se i es donin les mans al peu del Canigó...

Visca Catalunya, Amunt Espanya! Tots units contra el capitalisme.