divendres, 7 de maig de 2010

Tarragona: Quo vadis Ballesteros:A Tarragona anem de ridícul en ridícul, un dia les coses ens fan creure que son blanques i l’endemà resulta que son negres. L’Alcalde Ballesteros anuncia la contractació d’un gerent d’urbanisme amb un sou estratosfèric al mateix temps que la portaveu municipal Begoña Floria anuncia una convocatòria pública feta a la mesura d’aquesta persona però... si es presenta algú millor li donarien la plaça a l’altra. Davant de l’allau de crítiques de la oposició, sindicats i els propis socis de l’equip de govern per la mesura presa sense consens i sense la mes mínima transparència, l’interessat anuncia públicament que renuncia a la plaça i l’Ajuntament de manera sorprenent retira la convocatòria del concurs públic.
Fa uns mesos l’alcalde Ballesteros davant de 5000 persones va defensar la capitalitat de Tarragona i anunciava que aniria on fes falta per reivindicar i aconseguir que la vegueria es digués Tarragona, i que la nostra ciutat fos la capital. Bé després de tota aquesta parafernàlia, només es tractava d'un cop de teatre ja que sembla fet i beneït que la vegueria es dirà Camp de Tarragona i en lloc de capital serà seu institucional, per tant ni una cosa ni l’altre, i el nostre alcalde tant content, i ara li volen donar la culpa a L’Aregio amb no se quina excusa de les esmenes a la llei fetes per part de CIU, quant qui ha fet la llei i no ha tingut en compta les reivindicacions dels ciutadans ni del seu alcalde, es el tripartit , i es responsabilitat únicament del tripartit, i en Ballesteros forma part del partit que governa Catalunya. Un cop mes ha posat els interesso del PSC-Psoe per davant dels interessos de la ciutat que el va escollir.
Pel camí hem perdut també els estudis de ortodòncia, i ara ens anuncien que torna a Tarragona la central de trucades de emergències mèdiques que el tripartit se’n va endur de Tarragona a Barcelona i que ara ens tornen de nou però.... a Reus. I Ballesteros riu.
Jo no sé quin concepte té en Ballesteros de defensa de la ciutat, però de moment li estan clavant per tot arreu i ell no es capaç d’enfrontar-se al seu partit per defensar a Tarragona. Se’n està empassant una darrera d’un altra, però això sí , sense perdre el somriure.
Deien els socialistes que anaven a implantar un nou estil de fer política, segons deien un estil proper al ciutadà, dialogant,transparent, simpàtic, on el consens seria la pràctica diària a Tarragona, amb la rebaixa d’impostos i gairebé sense càrrecs de confiança, i posant a Tarragona al lloc on li correspón.
I la realitat ha estat: pujada d’impostos als ciutadans i pujada dels sous dels regidors i alcalde. Transparència zero, no aporten la documentació que com a regidors de la oposició tenen dret a rebre, ni responen a les preguntes que es formulen als plenaris, res de consens, a l’oposició ni aigua i encara es queixen si algù gosa criticar-ho .
Han triplicat els càrrecs de confiança a l’Ajuntament de Tarragona, es munten un concurs quina plaça ja estava adjudicada prèviament, sense consensuar-ho ni amb els seus companys de govern, que es queden descol•locats i ho denuncien públicament .
Estem patint una irremediable decadencia de la nostra ciutat que en aquests 3 anys de govern de Ballesteros ha perdut el lideratge de les nostres comarques, deixant de ser la referencia política i económica que sempre havia exercit.
Aquest es el nou estil de fer política dels socialistes a Tarragona, això sí ,en Ballesteros , l’alcalde rialler sempre amb la millor dels seus somriures mentre ens van donant pel….sac.

3 comentaris:

Carlos ha dit...

Decia Montesquieu que "la descomposición de todo gobierno comienza por la decadencia de los principios sobre los cuales fué fundado". Jamás pensé que tendría un ejemplo de ello en la ciudad donde vivo y mucho menos de una forma tan descarada...

Saludos!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

N’estic segur que la decadència del partit socialista començarà a les properes eleccions al Parlament de Catalunya amb la contundent victòria de CIU, seguirà amb les municipals amb la derrota a ciutats històricament socialistes com Barcelona, Lleida, Girona, Reus, i d’altres, i la conseqüent pèrdua de les Diputacions de Barcelona, Lleida i Girona
La recuperació de CIU de Tarragona també es possible. I finalment la desfeta del PSOE a les eleccions generals a l’estat espanyol,Això els socialistes ho saben i per això estan tant nerviosos.
Potser en Montesquieu des de la seva tomba observa com els socialistes de Tarragona compleixen fil per randa amb el seu axioma.

Titi ha dit...

Jo només puc afirmar, com a tarragoní no afiliat a cap partit polític, que Ballesteros ha resulat per a mi, una gran decepció. Semblava entrar carregat de vitalisme, de ganes de treballar, després de tants anys de govern de Nadal. Tanmateix, les sensacions que tinc després d'aquests anys són d'engany. Una sensació molt semblant a la que m'ha produït el tripartit (sobretot ERC, en el qual havia arribat a creure, Zapatero o el fenomen Obama.

Es tracta de persones amb missatges molt positius, que es comprometen a moltes coses (recordem "l'apoyaré" de ZP)amb un missatge d'esquerres (que sempre queda molt bonic) i que, després, no estan a l'alçada de les circumstàncies.

Aquesta és la sensació que em dóna Ballesteros, i la relació promeses-fets del seu mandat com a alcalde de la nostra ciutat.