diumenge, 23 de maig de 2010

I.... encara dubten per on han de retallar???


Es escandalosa la noticia publicada al diari de Tarragona que tracta dels sous dels alcaldes i alts càrrecs de les corporacions locals i de la diputació ,
Si això es el que cobren a les corporacions locals, no em vull ni imaginar el que es cobra a les administracions autonòmiques, i a l’administració central, i els membres del govern de la Generalitat, govern de l’estat, diputats i senadors. Tot això ben sumat, suma una burrada de milions que fins ara ningú ha pensat en poder reduir la despesa pública que a la curta i a la llarga paguem tots els ciutadans.

Aquests dies hi ha hagut molt de rebombori amb el “zapaterazo” i les seves mesures que vol aplicar per la contenció de la despesa i per a sufragar el dèficit. En lloc de començar per donar exemple i reduir la despesa pública, reduint els sous de tots els càrrecs públics, d’entrada a qui perjudica la mesura es als ciutadans de a peu, als funcionaris, als pensionistes i a tots els que estan esperant com aigua de maig la llei de les dependències.

Lo normal seria fer un esforç per part de les administracions de reduir la despesa i aquest esforç comença per reduir sous a polítics, alts càrrecs, càrrecs de confiança, diputats. Reduir ministeris i conselleries, reduir la despesa en viatges oficials innecessaris, etc etc.
Tothom entén que en temps de crisis s’han de reduir la despesa pública excepte les administracions públiques que han girat el cap com dient això no va amb nosaltres. A Tarragona per exemple en plena crisi econòmica el primer que va fer l’alcalde va ésser apujar-se el sou ell i a tots els regidors, han fet viatges a tot arreu, contractació de molts càrrecs de confiança i la darrera despesa important ha estat la contractació de un espectacle teatral de mes de 350.000€, que sembla que a Bilbao ha costat només 75.000€, si es demostra que això ha estat així potser l’alcalde Ballesteros haurà de donar alguna explicació.

Tothom al carrer es conscient que ens hem d’estrènyer el cinturó, però no pot ser que sempre repercuteixi sobre els mateixos, ens reduiran el sou, ens apujaran el IVA i els preus per tant seran mes cars, es congelaran les pensions, i no arribaran les subvencions per la llei de les dependències, tot això promulgat per un partit anomenat d’esquerres i que diuen que tenen molta sensibilitat amb la política social.
Encara dubten per on tenen que retallar??.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

I LES PENSIONS VITALICIES QUE?
QUINA REBAIXA TOCARA A FELIPE GONZALE,JOSE M.AZNAR,JORDI PUJOL O PASCCUAL MARAGALL?
I TOTE LA COLLA DE EX-MINISTRES I CONSELLERS QUANT?.
JUGANT AMB BCN.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Si, tens rao. m'he deixat de comentar també aquest tema
les pensions vitalicies s'haurien de suprimir, perque un cop finalitzes el carrec no te sentit mantenir el sou.

Josep-Empordà ha dit...

Només un petit detall:

En Pujol mai volgué cap pensió vitalicia, i si la te fou perqué els P$OEcialistes ho varen propossar...i aprovar, segurament pensant en temps futurs.

Estic convençut que si avui es fan enrera, no serà en Pujol qui protestarà.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

També et dono la raó Josep. No va ser en Pujol qui va fer la proposta, va ser en Pasqual Maragall certament, i crec que va ser el grup de CIU qui va prososar de treure el sou vitalici als exministres ja fa un temps.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

També et dono la raó Josep. No va ser en Pujol qui va fer la proposta, va ser en Pasqual Maragall certament, i crec que va ser el grup de CIU qui va prososar de treure el sou vitalici als exministres ja fa un temps.

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu Quim. Els alts càrrecs haurien de ser els primers en donar exemple i abaixar-se el sou en comptes de apujar-se'l. En temps de crisi ells son els primers que han de donar exemple, sinó com volen guanyar-se ni tants sols mínim ament la confiança de la gent de a peu. Apujant-se el sou l'únic que aconsegeixen es perdre la poca credibilitat que podien tenir.

Oriol Picas

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

gràcies Oriol per teu comentari i per llegir el meu bloc.
penso que es pot estalviar molts calers si els polítics que manen donen exemple.

Miquel ha dit...

Em pregunto si hi ha un pacte entre les principals forces polítiques per mantenir a l'ombra el debat sobre els sous dels diputats i altres alts càrrecs. Si ningú se'l rebaixa la pèrdua de credibilitat els afecta a tots per igual, o el mateix, a ningú. Al cap i a la fi, hi hagi més o menys abstenció el nombre d'escons al Parlant serà el mateix.

Kiko ha dit...

Per que no es rebaixen les pujades abusives que es van realitzar ells mateixos fa un parell d'anys ia sobre s'afegeixin el 5% més de descompte ha aquestes rebaixes, així demostrarien que estan per ajudar a l'crisi, no per salvar-se de ella com van fer pujar perquè no els afecti.