dijous, 15 d’abril de 2010

Del que es tracta es de sumar.


Sembla que existeix una obsessió per part de molts periodistes, i en la entrevista de la Terribas l’altre dia també es va posar de manifest, de intentar fer-li dir a L’Artur si es independentista o no. Si el que pretenen es que l’Artur Mas es proclami obertament independentista com sembla que es la obsessió de tothom darrerament, doncs van equivocats, perquè això, malgrat que en Mas ho sigui o no, no ho dirà, i no ho dirà perquè seria posar etiquetes, i per tant etiquetant discriminaries a uns o als altres, i el que veritablement importa es sumar, sumar i sumar.
Es només des de el govern que es pot treballar pel dret a decidir, i en Mas ja ha dit clarament que vol que Catalunya sigui una nació plena i sobirana , que treballarà pel dret a decidir, i també ha dit en mes d’una ocasió que votaria que sí en un hipotètic referèndum per l’autodeterminació. però que ara la prioritat es treure a Catalunya de la crisi econòmica i rebaixar la taxa de l'atur dels nostres ciutadans.

No serveix de res dir que defenses un projecte independentista transversal si només obtens 4-5 diputats o apuntant alt 10 diputats. Ja que actualment la independència no es un sentiment majoritari actualment a Catalunya.


D’altres que prèviament parlaven d’independència, i que van arribar aconseguir il·lusionar a molts ciutadans fins el punt que van ser capaços de gairebé doblar la seva representació parlamentària, al arribar al poder, es van oblidar dels seus cants de sirena independentistes, i van optar per ser únicament d’esquerres fent a Montilla president . i ara encara tenen la barra de dir que només pactaran amb qui garantitzi un referèndum per l’autodeterminació. El que haurien d’haver fet es demanar perdó per haver prostituït la paraula independència, i haver jugat amb els sentiments de molts ciutadans.
Ara del que es tractarà però, es de decidir qui serà el president de Catalunya i només hi han dos opcions o Montilla (tripartit) o Mas(CIU) ,tot el vot que no vagi a CIU només servirà per fer fort al tripartit.
D’entrada del que es tracta doncs es de guanyar les eleccions i per fer això necessitem de tots els vots catalanistes siguin o no independentistes, dels que estan cansats del tripartit, dels vots que puguin venir de la esquerra , dels que puguin venir del centre, i dels que puguin venir de la dreta, ja que un cop dins es barregen tots,( no conec a cap partit polític que rebutgi els vots que li puguin venir de exvotants d’altres opcions). I un cop assolida una amplia majoria i poder formar govern, treballar pels objectius de refer de nou el nostre país, aixecar Catalunya econòmicament, i poder decidir el nostre futur. Això només ho pot aconseguir en Mas, ningú mes, i depèn de tots nosaltres que això sigui possible, sinó... a la que badem tornarem a tenir a Montilla de president i haurem perdut el temps 4 anys mes.

Ni han altres opcions que promulguen la independència transversal, però que no expliquen que hi ha darrera del seu projecte, ni com s’aconseguirà, ni qui a hores d’ara encapçalarà aquest projecte, i ....que d’alguna manera recorda massa la repetició de altres promeses i experiències que un cop arribats al poder han estat un frau i un engany.

jo estic convençut que L’Artur Mas tindrà la majoria suficient que reclama i serà el proper president de Catalunya, perquè el país ho necessita, i perquè necessitem d’un projecte seriós, real i efectiu, que ens dugui a portar a Catalunya allà on es mereix, i tots junts poder acompanyar al Mas a plantejar el dret a decidir de Catalunya.

5 comentaris:

L'home del sac ha dit...

És veritat que n'Artur Mas ha dit moltes vegades que defensa el dret a decidir, sobretot en les coses que uneixen més els catalans, i segons ell això és decidir sobre els propis recursos.És una opció. El que no entenc és perquè no explica com s'ho farà per aconseguir això. Necessitaríem una mena de concert a la basca per poder-ho fer, i no veig que això en el marc de l'estat espanyol sigui possible. Menys en el marc de l'estatutet mutilat que tenim. Llavors, el que veig són molt bones intencions, però cap voluntat de tirar-ho endavant, ni cap projecte.
Que el seu seria un govern molt millor que el que tenim ara no ho dubto, però com sempre, veig que CiU no sap cap on va...

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

L’home del sac si que sabem on anem, en el dret a decidir entren com ben bé dius moltes coses, d’entrada pot entrar un concert econòmic, i el concepte de bilateralitat amb l’estat espanyol era un principi, molt mini si vols, però era el principi ( ara segurament el TC ho tombarà) i haurem de veure quina estratègia seguirem quant tinguem la sentència en ferm i sapiguem que ens afaiten del estatut.
I els límits del dret a decidir el marcaran els ciutadans de Catalunya fins allà on vulguin arribar.
Gràcies un cop mes per llegir-me i per deixar-me els teus comentaris.

Andreu ha dit...

Enhorabona per l'article, Quim.

Però es igual: seguiran i seguiran dient que volen que pregunti amb un si o un no, a tot el que qualsevol, documentat o indocumentat, li passi pel cap. Total, nomes treu un milió de vots.

Els que volen mes concrecio en treuen zero o 50.000.

Els alliberadors només tenen una obsessió: anar sumant, sempre sumant gent per a la causa nacional. I mai, si es pot, ni restar ni dividir ni excloure.

Perquè una nació, i un estat, és de tothom, de totes i tots, no només d'una part o d'uns quants. I quants més hi estiguem d'acord, abans d'aconseguirà.

Ben cordialment,
Andreu

L'home del sac ha dit...

Jo també trobo que el concert econòmic i la bilateralitat és un molt bon començament. El que passa és que a una cosa ja s'hi va renunciar d'un bon principi i l'altra potser està vigent però ni en el tema del finançament ha funcionat i aviat estarà anul·lada. Si ni quan es va modificar l'estatut, que és la llei fonamental, es va poder aconseguir això, no sé com aconseguir-ho després. Espanya no ens deix i en coses com aquestes depenem d'ells. Per l'única cosa que no en depenem és per ser un estat.

garmir ha dit...

Bon article Quim.