dimecres, 23 de desembre de 2009

Tarragona es capital !!!!


Des de diversos sectors de la societat civil i des de el govern tripartit de Catalunya, ens volen fer creure que iniciar una batalla en defensa del nom de la nostra vegueria i la seva capitalitat, Tarragona, no son més que baralles estèrils i de campanar, ja que segons ells hi han temes mes importants que el nom d’una part del territori, i .... segur que n’hi ha temes molt importants, però la denominació de la nostra vegueria i per ende la seva capital, es un tema prou seriós i prou important per a nosaltres, com perquè hagi sorgit un moviment ciutadà a Tarragona que defensa la vegueria de Tarragona, i Tarragona com la seva capital.
De fet no hi hauria d’haver hagut cap discussió sobre aquest tema, ja que Tarragona sempre ha estat capital, fa mes de 2000 anys que exerceix de capital i ho seguirà fent, i de la mateixa manera que ningú discuteix les vegueries de Lleida, Girona i Barcelona, ningú hauria de discutir la vegueria de Tarragona, però un cop més el govern tripartit de Catalunya, es gira d’esquena a Tarragona, i pretén usurpar a Tarragona el que li pertany, i vol fer-ho designant cocapitalitat amb Reus, ja fa temps que als mitjans de comunicació es parlava de les comarques del camp, per referir-se a les comarques de Tarragona però evidentment sense anomenar a Tarragona, així a força se sentir aquesta expressió, un dia rere altre quant li volguessin anomenar Vegueria del camp de Tarragona, ja no sonaria estrany i tothom es conformaria, al final seria Vegueria del Camp, Tarragona aniria perdent el nom, perdent també cada cop mes força, i Reus aniria adquirint cada cop mes pes, més poder polític i mes poder de decisió.

Els Tarragonins, que sempre hem estat molt pacífics, hem tragat amb moltes coses, hem perdut el tren d’alta velocitat, el corredor del mediterràni, el nom de la Universitat, hem perdut poder de decisió a Barcelona, però aquest cop no ens mostrarem indiferents i defensarem allò que es nostre, Des de L’Ajuntament s’ha signat un manifest conjunt de totes les forces polítiques, Alguns ho han fet amb la boqueta petita com el Sergi de Los Rios de ERC, que sembla que no li deixin defensar a Tarragona, quant en canvi en Benach també de ERC no ha dubtat ni un moment en defensar la cocapitalitat de Reus, o en Xavier Sabaté del PSC i que ha estat candidat a l’alcaldia de Tarragona fa uns anys, i que diu que Tarragona ha de saber compartir!!!
compartir el que??, que els demés comparteixen alguna cosa??. Perquè ens volen treure als despatxos el que sempre ha estat nostre!!!.
Perquè des de la veïna ciutat de Reus, reivindiquen el que mai han sigut ni mai han tingut??

Diverses entitats ciutadanes com el moviment Mou-te han convocat una manifestació per el 30 de desembre, per la defensa de la nostra ciutat Tarragona i la nostra vegueria. Vegueria de Tarragona. Des de aquí el meu suport.
El conseller Ausàs ha destapat la caixa dels trons volent aprovar a cuita corrents el projecte de organització territorial de Catalunya a menys d’un any vista de les eleccions, i que deixa molta gent descontenta, no només a Tarragona, també a la Vall d’Aran, i al Penedés, entre d’altres. Una llei d’aquesta mena s’ha de fer amb molt de consensi sembla que aquest ha lluit per la seva absència.
Hi ha una dita que diu que qui sembra vents recull tempesta, i en Ausàs es trobarà molta marejada enfront de la nova llei d’organització territorial de Catalunya, entre d’altres motius, perquè els tarragonins habitualment dormits en altres temes que ens afecten, ens hem despertat i no pensem passar pel sedàs que ens vol marcar.
L’Alcalde Ballesteros diu que vol liderar la defensa arrissada de la capitalitat, i ha dit que no vol passar a la història com l’alcalde que es va deixar perdre la seva capital, esperem que els seus propis companys de partit al govern de Catalunya no li clavin un gol en pròpia porta.
Tarragona som tots, Tarragona ha sigut, es, i serà capital.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs, amb tot el respecte, jo preguntaria això:

I per què Tarragona vol prendre el nom a l'Aeroport de Reus, que sempre ha estat Aeroport de Reus?

A vegades sembleu criatures (tant tarragonins com reusencs) enlloc de treballar plegats pel desenvolupament i el bé de TOTA la zona, cadascú tira només cap allò que li interessa, sense mirar més enllà.

L'home del sac ha dit...

Estic veient molt de "nacionalisme vanal" últimament entre Reus i Tarragona.
El primer disbarat ja va ser, com han comentat, lo de l'aeroport. Si sempre s'ha conegut com Aeroport de Reus perquè li volíeu prendre el nom? És més, és que realment està a Reus!
I lo de les vegueries doncs també molta tonteria. Sí que realment Tarragona ha estat més capital, això és veritat... I el nom de Camp de Tarragona m'agrada i l'acceptaria gratament si la vegueria fos realment el Camp de Tarragona, però com que incorpora comarques que no en formen part, doncs el nom no és vàlid. Suposo que vegueria de Tarragona deu ser el millor.
Amb això de les vegueries s'estan fent molts disbarats, com ara no fer la vegueria del Penedès, i sobretot, la de la Val d'Aran que em sembla un crim que clama al cel no crear una vegueria única i pròpia pels aranesos. Després els catalans ens queixarem que a les espanyes no ens escolten...

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Anònim :si t’hi fixes jo no he anomenat l’aeroport com a coses que els Tarragonins hem perdut, perquè de sempre l’aeroport ha estat aeroport de Reus i per tant ara seria prendre el nom a ells. ( de fet tant em fa com es digui l’aeroport, certament està a Reus i es diu aeroport de Reus), he anomenat que hem perdut el Tren, el nom de la universitat que no es diu de Tarragona sinó URV, el corredor de la mediterrània, i ara ens volen prendre la capitalitat.
No es una baralla de criatures, es defensar el territori, cadascú defensa el seu i es totalment lícit que defensem allò que es nostre, i a partir que ens reconeguin el que es nostre treballar plegats per millorar conjuntament en tot.

L’home del sac el nom del camp de Tarragona existeix i agrupa a tres comarques Baix camp, Alt Camp i Tarragonès amb capital a Tarragona, aquest es el camp de Tarragona, per tant la vegueria que agafa mes territori no es pot dir camp de Tarragona, perquè el camp de Tarragona ja està delimitat, s’ha de dir vegueria de Tarragona i la seva capital indiscutiblement ha de ser i de fet ho es Tarragona.

civisliberum ha dit...

Es un assumpte recurrent en el temps, la falta de diàleg i el enfrontament entre Reus i Tarragona. Tinc família a Reus i em parlen del Barri Marítim de Reus, per altra banda ara es parla de canviar el nom de l’aeroport de Reus per el de Tarragona. Si a Lleida (la meva terra), Girona i Barcelona no existeixen aquets problemes es perquè hi ha una ciutat i la resta son pobles que no fan ombra a la capital, cosa que no passa amb Tarragona-Reus, dos ciutats amb una població i importància similar.
Es cosa vostra, os teniu que posar d’acord (o no). Una sana rivalitat os fa mes forts als dos. Personalment crec que Tarragona te molts mes mèrits i historia per ser la capital, però per acontentar a Reus se li tendría que donar quelcom a canvi.
De totes formes, BON NADAL

L'home del sac ha dit...

Quim, del que has dit, no estic d'acord amb el del nom de la universitat. Si es fa una universitat que ha de tenir seus en diverses ciutats, i a més dues d'aquestes són dues ciutats de tamany similar, no és massa lògic que prengui només el nom d'una d'elles. A mi el nom de Rovira i Virgili em sembla encertat.

Assumpta ha dit...

El dia que reusencs i tarragonins aprenguin a estimar-se, valorar-se i respectar-se, tota la zona anirà endavant... mentre això no passi, malament.

I ho dic jo, que visc a Reus, però que sóc de Barcelona i he viscut la major part de la meva vida a Barcelona.

Totes aquestes rivalitats fan mal, són dolentes, negatives, no permeten avançar. Quina llàstima que dues ciutats tan maques, amb tanta història i amb tan de potencial no es puguin posar d'acord d'una vegada.

Per cert, parlant de l'aeroport, tu no n'havies parlat perquè, clar, aquest és un tema on els tarragonins volen que Reus "perdi"...

Trist, molt trist, que els reusencs no es puguin alegrar dels èxits de Tarragona i que els tarragonins no es puguin alegrar si les coses van bé a Reus.

I m'empipa molt... Després demanarem la independència de Catalunya (cosa que m'encantaria) però per què la volem si no som capaços de portar-nos bé amb els veïns?

Deixeu-vos de fer la murga els uns als altres i camineu junts, home!

Si algun dia sóc rica (perquè sense calers en aquest món de la política no fas res) Crearé un partit per la Col·laboració entre Reus i Tarragona. A veure si acaben d'una vegada aquestes baralles de parvulari (o, com a dit, l'anònim primer) de "criatures".

No us sap greu estar sempre així? Posant pals a les rodes els uns als altres?

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Assumpta:
No es una guerra entre Tarragona i Reus, o entre Reus i Tarragona, no som nosaltres a Tarragona, qui han fet un projecte de llei de ordenació territorial i vol crear una vegueria amb cocapitalitat, quant no existeix en lloc més.
No tinc res contra Reus, però no m’agrada que ens prenguin el que tenim,
No he parlat de l’aeroport perquè per a mi ja està bé que es digui aeroport de Reus. De la mateixa manera que la vegueria ha d’ésser vegueria de Tarragona i la seva capital Tarragona.
Tarragona per història, per influença per tradició, per tot, es i seguirà sent capital, tant capital com ho puguin ser Girona, Lleida i Barcelona a les que ningú els hi discuteix la seva capitalitat.
La nostra guerra no està amb Reus, està amb aquest maleït govern tripartit que vol aprovar una llei a un any vista de les eleccions i que deixarà sens dubta a moltes zones de Catalunya descontenta, es digui Tarragona, Vall d’Aran o el Penedès.

Assumpta ha dit...

Això és el que jo afegiria:

http://aturar-se.blogspot.com/2009/12/perdoneu-los-que-no-saben-el-que-fan.html

Josep-Empordà ha dit...

Les coses serioses no es poden deixar en mans del tripartit.

Cal guanyar temps perqué un altre govern, serios i nacionalista, és clar, resolgui el tema de la llei electoral i les vegueries, previa desaparició de les diputacions provincials, és clar.

Només faltaria que comencessim a fer noves i costoses administracions sense desfer-nos primer de les velles (i corruptes) diputacions.