dijous, 17 de desembre de 2009

Amb la Salut no s’hi juga!!!


Soc conscient que fa dies que no actualitzo el meu bloc, però vaig una mica atrafegat, i un dia per una cosa, un dia per un altre, de vegades no trobo el moment per seure i posar-me a escriure, i certament aquests darrers dies han passat coses prou importants que mereixerien varies entrades de post, com per exemple la enèsima discrepància al si del tripartit envers l’impost de successions i el cinisme de ERC fen-nos creure una cosa a Catalunya i votant en contra de la supressió del impost al congrés dels diputats a Madrid. El referèndum no vinculant desenvolupat a mes de 140 municipis de Catalunya, recolzant un estat propi per Catalunya.
O el projecte de la divisió territorial de Catalunya, on el govern Català pretén ignorar la vegueria de Tarragona i el que es mes greu pretén ignorar a la seva capital Tarragona. Sembla fet i pastelejat si els Tarragonins no ho impedeixen, que la vegueria es denominarà del Camp, amb “cocapitalitat” amb Reus. Vergonyós!!!

Però hi ha un tema que ja fa temps que dura, i que afecta bàsicament als barris de ponent, on sembla que de nou el govern català se’n en fot de tots nosaltres, de Tarragona, dels Tarragonins i de la nostra salut, fa dos anys que la gent dels barris demanen una atenció sanitària digna, pel que fa al CAP de la Granja, i només han rebut promeses i paraules.

Ja n’hi ha prou de promeses i paraules, els fets demostren, que un any després de les darreres protestes dels veïns i de la denuncia enèrgica del grup de CIU demanant solucions pel Cap de la granja, i els compromisos adquirits llavors per les autoritats sanitàries a Tarragona, tot segueix igual, o pitjor!!!

El CAP de la Granja, ha esdevingut completament incapaç d’assumir tota la població que actualment té assignada i que comprèn vora de 45.000 usuaris, això dona una situació de col·lapse total del centre pel que fa a l’atenció mèdica dels seus usuaris,
No pot ser que per poder ser visitat pel metge de família es trigui més de 12 dies, que per ésser visitat per un especialista es triguin mes de 6 mesos, i el mateix succeeix per la realització d’ una prova diagnostica. No pot ésser que els pediatres estiguin del tot desbordats i que les urgències estiguin en situació de col·lapse total.

La Coordinadora d'Entitats del Camp de Tarragona es va reunir el passat 20 de Novembre amb la nova gerent de l’ICS de Tarragona, Pilar Gavilán, i amb representants del C.A.P La Granja i l’Hospital Joan XXIII per tal de plantejar-li la situació d’aquest centre d’Assistència Primària, on des de fa més d’un any s’acumulen llargues llistes d’espera de visites als metges de família i als especialistes de més d’11 dies. Els veïns van traspassar les seves reiterades queixes sobre la situació de col•lapse dels Centres de Salut del Camp de Tarragona i sobretot, dels barris de Ponent, a la recent nombrada gerent de l’ICS a Tarragona. Una demanda que la Coordinadora ja havia transmès en una reunió amb Felip Infiesta el mes de febrer de l’any passat, amb més de 600 denúncies incloses, i que encara no s’ha solucionat.
Després de més de dos anys de protestes i reivindicacions, de llargues llistes d’espera i de l’angoixa que això representa pels usuaris del CAP que precisen de atencions sanitàries, La gerent de l’ICS, Pilar Gavilán anuncia que el nou Centre d’Alta Resolució es licitarà en un mes, i espera que el projecte estigui elaborat a finals d’any, per tant un cop mes, mes promeses, mes paraules i no fets. Prometre diuen que no fa pobre, però la realitat es que cap actuació s’ha portat encara a terme.
En temes de salut no es pot frivolitzar, amb la salut dels ciutadans no s’hi juga, L’alcalde Ballesteros hauria de donar un cop de puny damunt de la taula i exigir a la Generalitat la solució definitiva als problemes que pateix, i que es compleixin totes les promeses que han fet vers el CAP de la Granja.

1 comentari:

Albert ha dit...

Sí, últimament han passat moltes coses destacables.
No sabia això de la sanitat de Tarragona, però pel que expliques és una vergonya i tens raó, amb la salut no s'hi juga.

Adéu!