diumenge, 15 de novembre de 2009

L’ASSASINAT DE L’ESTATUT


Aquesta setmana passada, com aquell que no vol, es va aprovar a Madrid, amb els vots de ERC,ICV i evidentment dels diputats del psc-PSOE, la LOFCA, que es la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes de Règim Comú, és la llei que preval a l'hora de fer entrar en vigor el nou finançament. La LOFCA sotmet l'Estatut perquè, pel que fa al finançament, no respecta ni la bilateralitat, ni l'ordinalitat, ni es reconeix l'esforç fiscal, ni tampoc les competències del Consorci Tributari

A propòsit del debat no es estrany doncs que el diputat per CIU Sr Sánchez Lliure acusés als socialistes i a les seves dos crosses ERC i ICV d’assassinar l’estatut.
Ràpidament en Ridao i Carod com a dos palmeros del PSOE que son, han sortit dient que qui va assassinar l’estatut va ser CIU, primer amb el pacte amb el PP, i després amb la reunió Mas-Zapatero.
Sembla ser que aquests dos personatges tenen una memòria molt selectiva, doncs no recorden que l’endemà d’aprovar-se al Parlament l’estatut del 30 de Setembre, el llavors primer secretari del psc-PSOE i ministre d’indústria Pepe Montilla va anunciar que el psc-PSOE presentaria mes de 30 esmenes a l’estatut, totes elles en contra dels drets nacionals i contra el concert econòmic. L’autor doncs de la punyalada trapella a l’estatut va ser en Pepe Montilla, i ERC ho va permetre, i a sobre el va fer president de Catalunya, però sembla que d’això ni se’n recorden ni volen recordar-se.
L’Artur Mas en la seva reunió a la Moncloa amb el zapatero, el que va intentar va ser ressuscitar un mort, que es evident pels fets, que no ho va aconseguir. Per tant tots aquestos personatges d’ERC que s’omplen la boca de catalanisme, d’independentisme i que van de salvavides per la vida, farien bé de callar, perquè dia rera dia, lluny de comportar-se com a vertaders independentistes que diuen que son, no fan mes que votar a favor de propostes a Madrid que van en contra de Catalunya, i mantenen de president a la persona que va ferir de mort a l’estatut., que no creu en Catalunya, i que vol que Catalunya sigui una comunitat administrativa de Espanya, i d’això srs de ERC se’n diu encobridors i col·laboradors.

I mentre tant els jutges del polititzat tribunal constitucional segueixen a la grenya per veure quina resolució restrictiva donen de la sentència, , anuncien que aplacen la decisió fins d’aquí un any després de les eleccions al parlament de Catalunya, per evitar suspicàcies ,i que acabarà d’enterrar del tot a l’estatut.

Com ben bé diu L'Artur Mas “És incomprensible i en bona part, impresentable”.“Si un Tribunal Constitucional no és capaç de fer la seva feina, el que ha de fer és dimitir i que se'n faci un de nou” “Porten tres anys deliberant”, ha denunciat Mas. “Estan trigant mes temps del que va costar l’elaboració i aprovació de l’Estatut.

7 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Com ja he dit al cimera extra està clar que a l'Estatut el va assassinar en Mas. Tens raó que en Montilla ja ho va intentar l'endemà mateix, però coi, perquè no deixàveu que el matés ell i no rebaixar-lo a aquesta merdeta que tenim?
Ara a esperar que el constitucional li doni el tret de gràcia.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

L’home del sac, ja he dit que en Mas el que va intentar va ser ressuscitar un mort, i veient els resultats esta clar que no se’n va sortir.
Ara si hagués de tornar a passar, probablement actuaria d’una altra manera.
Però en tot cas que va permetre tot aquest enrenou va ser ERC fent president de Catalunya, a la persona que l’endemà d’aprovar-se l’estatut ja estava fent esmenes en contra de Catalunya, i així ens a anat.

Anònim ha dit...

Home del sac, de debò creus que l'Artur Mas va anar a Madrid a rebaixar l'Estatut?.
-Adéu carinyu.
-On vas?
-A Madrid, a rebaixar l'Estatut.
Va home va.
Un argument tant simple només pot provenir de la factoria calabresa i em sap greuque tot un home com tu se lempassi com si res.
Aquesta tonteria aquesta de l'Estafatut i la traició de l'Àrtur sempre m0ga fet molta ràbia. I no et culpo a tu, ni tan sols puc culpar al hipòcrites d'ERC que després de tants escarafalls van fer president al mateis Eduardo Manostijeras. La culpa és de la sang d'horxata convergent que els impedeix defensar com cal les xseves heroicitats.

Anònim ha dit...

(disculpeu la col.lecció d'errors tipogràfics...el mòbil,...ja se sap)

garmir ha dit...

Hola:
A aquestes altures cada cop està més clar que el vot útil és CIU.
Edmón.

Josep-Empordà ha dit...

Non comment.

http://www.youtube.com/watch?v=19_v90vmP80&feature=related

Pedalant per Tarragona ha dit...

És el punt més fort del tripartit Quim, la comunicació i la seva habilitat per refredar temes o per passar-hi de puntetes. Segueixen una política de deixar passar dies i dies, i amb aquesta ràctica ho estàn aconseguint, estan fent realitat el que volen: volen que callem, volen que no ens mobilitzem, en fi, la seva aspiració màxima és que les coses es quedin com estan, i si tenen algun "marrón" que menjar-se (no entraré a anlitzar si Mas va fer bé o no de pactar, però estic convençut que si no ho hagués fet, l'estatut no estaria ni tan sols aprovat) com el que pertoca en el teu post, simplement el ralentitzen i en treuen tot el rédit electoral possible. I aixó t'ho aplico a tots els nivells, perqué a tot arreu on governen estan seguint la mateixa tónica: obrir la caixa dels trons, assenyalar amb el dit a l'altre i fer que aquesta situació s'enquisti tant com sigui possible, perqué saben que la desafecció política fa que guanyin vots.
Per sort, ara comencem a despegar i molts catalans ja no s'empassen sopars de "duro" i volen ser respectats com ho eren abans.

Per cert Quim, ja pedales per Tarragona?
http://antonivera.blogspot.com