dimecres, 28 d’octubre de 2009

Mas: “La degradació de la política porta a la degradació del país”.


Comparteixo Plenament les paraules d’Artur Mas en referència al cas Pretòria.
Artur Mas, ha assegurat que “la degradació de la política porta a la degradació del país” en referència al cas de corrupció investigat pel jutge Baltasar Garzón en diferents ajuntaments catalans. El líder de Convergència ha lamentat la manca de “confiança, il·lusió i esperança” que generen els darrers esdeveniments. En aquest sentit, Mas ha assegurat que aquesta “degradació” també és responsabilitat del seu grup i d’ell mateix i ha subratllat que farà el que calgui per “canviar aquestes actituds i recuperar la confiança en les institucions”.

En la mateixa línia, Mas ha remarcat que cal respectar el principi d’innocència de “tothom” abans de prendre decisions i jutjar els esdeveniments. El líder de CiU ha subratllat que quan els exdirigents convergents, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, “estiguin disponibles” vol parlar amb ells i “escoltar la seva versió dels fets”.
I cal diferenciar també entre CiU i PSC perquè, “són casos radicalment diferents”. “Nosaltres no podem destituir a ningú perquè no hi ha cap càrrec del partit implicat en aquest cas” mentre en el PSC trobem “càrrecs electes implicats”. El líder de Convergència ha assegurat que “tot i que ara es podria acarnissar amb el PSC” no vol fer judicis previs i ha lamentat que en les darreres setmanes els socialistes no hagin respectat el principi d’innocència.
Per altra banda El president de la Generalitat, José Montilla en declaració oficial, s’ha mostrat avui “comprensible amb l’alarma social i el sentiment de rebuig” que ha generat el cas de corrupció investigat pel jutge Baltasar Garzón i el cas Millet, però ha volgut deixar clar que “no tots som iguals”.

Certament, Sr Montilla no tots som iguals. Ni tothom que es dedica a la política són/som corruptes. Ara, un petit i subtil matís. Prenafeta i Alavedra poden haver actuat il·lícitament des de la seva activitat professional personal, i cas que es demostri la seva culpabilitat, a part de la condemna que puguin rebre, seran suspesos de la seva militància al partit, no se’ls pot cessar de cap càrrec perquè fa més de dotze anys que no tenen cap càrrec públic ni cap càrrec al partit.
En canvi, l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet i vice-president de la Diputació de Barcelona sr Bartomeu Muñoz, i el regidor d'Urbanisme de Sta Coloma Manuel Dobarco ambdós del PSC ho han fet, fent ús del seu càrrec de representació pública.

Ara en Iceta ha sortit demanant una treva a CIU, ha demanat que ambdós partits “no es llencin els plats pel cap” respecte aquest cas de corrupció, ja que, segons el PSC això “és el darrer que vol la ciutadania”. I certament la ciutadania no vol escridassades entre els partits polítics, pero.... no era el propi Iceta el que fa quatre dies s’acarnissava amb CIU pel tema Millet, volen fer creure que era CIU qui havia comès un delicte, quant el lladre era el Millet?, no era l’ Iceta el mateix que deia que els socialistes tenien les mans netes i que si CIU no toca la flauta, es perquè rep diners del Palau?, no deia també, que els socialistes si necessitaven diners anaven als bancs? ( no va dir però que després els bancs els hi condonaven el deute). Aquest personatge tan peculiar dels socialistes ara va i demana una treva, de que té por??, té por d’una investigació a tots els ajuntaments del baix Llobregat governat pels socialistes des de fa 30 anys? O... es que està reconeixent doncs que ells havien iniciat una guerra contra CIU per a desacreditar-la, i ara toca retirada?.

La corrupció en la política ha de ser investigada, perseguida i jutjada, i si existeix delicte siguin qui siguin els implicats han de ser condemnats amb la presó, es imprescindible que així sigui per la bona salut democràtica d’aquest país, per la pròpia credibilitat en la política, i per demostrar que en política com a tot arreu, els xoriços se’n van a la presó.
Perquè si això no es així i els delictes queden impunes, passa el que diu L’Artur Mas, que la degradació de la política porta a la degradació del país, i els ciutadans ja comencen a estar bastant farts dels polítics.

7 comentaris:

Rafael del Barco Carreras ha dit...

DETENCIONES 27-10-09, LOS PUJOLISTAS LUIS PRENAFETA Y MACIÁ ALAVEDRA, LOS SOCIALISTAS BARTOLOMÉ MUÑOZ Y MANUEL DOBARCO... Y EL CONSTRUCTOR LUIS CASAMITJANA, ASOCIADO A LA CAIXA DE CATALUÑA DE NARCÍS SERRA...


Rafael del Barco CarrerasEscribía ayer:

Apenas terminado el artículo sobre Millet y Serra con un "...ya escampará...LA CRISIS Y LA ESPECIAL DEMOCRACIA ESPAÑOLA LOS FABRICA A DIARIO..." , bendiciendo el escrito el Juez Garzón ordena detener a dos primeras figuras del PUJOLISMO, Luis Prenafeta y Masiá Alavedra, muy citados en "Barcelona, 30 años de corrupción", en armonía con los SOCIALISTAS, también detenidos, el alcalde de Santa Coloma de Gramanet, Bartolomé Muñoz, hijo del último alcalde franquista, su concejal de urbanismo Manuel Dobarco, y más socialistas...

Si las corrupciones de Alavedra y Prenafeta son muchas, vienen de lejos, y estas detenciones nos prometen más, de entre las demás me llama la atención Luis Casamitjana, presidente del Grupo ESPAIS, por lo cerca que se encuentra de mi personaje central Narcís Serra. Pudiera sucederle como a Artur Mas que si le ha dado un telele, desbarrando con Banca Catalana, por lo de Félix Millet y la Fundación Trías Fargas, con la detención del jefe PRENAFETA con quien se iniciara en grande en el mundo de los “negocios” con quiebra de unos 8.000 millones de aquellas pesetas, debe necesitar sedantes...ver en imágenes de www.lagrancorrupcion.blogspot.com la noticia de 1988...

y así escribía sobre el Fórum Barcelona 2004 el 1 de septiembre pasado:

Pero si la ininteligible promoción del Consorcio para Teléfonica sigue un programa más o menos definido, sus vecinos de enfrente, ESPAIS, PROMOCIONS INMOBILIARIES, relentizan tanto que se diría que su estructura de hormigón “no avanza” a tenor de las tomas censuradas en www.lagrancorrupcion.com, y a pesar de su TAMBIÉN ASOCIACIÓN CON LA CAIXA DE CATALUÑA para la construcción de hoteles de lujo, y que su DIRECTOR GENERAL, RAFAEL GONZÁLEZ TORMO, haya sido GERENTE de la SOCIEDAD MUNICIPAL 22@BARCELONA. En INTERNET se leen acosos inmobiliarios, por ejemplo, a la LIBRERÍA CATALONIA, y en imágenes, su cartel a pie de obra, un reclamo a VENTAS NINJA.

Continuará…

Ese continuará no imaginaba que con detenciones... ¡ya lo creo que continuará!. Precisamente en la sesión del lunes del juicio a la corrupción en la Delegación de Hacienda de Barcelona el tema DIAGONAL MAR, del que tanto saben los ahora detenidos, fue pieza principal.

Eloi Menasanch ha dit...

Quim comparteixo amb tu que els casos de corrupció són part de la gota que fa vessar el got... de la confiança en els polítics, en la política i en les institucions.

Però la formació a la que pertanyo té una postura ferma respecte els fets, per això les mesures per part del PSC ha estat contundent vers aquests indivudus... a CiU li ha costat una mica més adonar-se que s'ha retirar la militància als barons pujolistes.

Salut.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Eloi, l’important no es qui expulsa abans a qui, l’important es que s’ha d’eradicar d’una vegada per totes la corrupció de la vida política, perquè sinó, els ciutadans no confiaran en els polítics, en la democràcia ni en l’estat de dret. Si algú comet un delicte li ha de caure tot el pes de la llei a sobre, perquè la justícia ha de ser impartida a tothom per igual.
salut,

Albert B. i R. ha dit...

És evident que els socialistes sembla que n'estan ficats fins al fons. Ara bé, amenaces d'estirar la manta com les del president Pujol i l'Agustí Colomines no ajudes a crear confiança i estenen l'ombra de la sospita. Si saben res, ho han d'explicar.
http://albert-bir.blogspot.com/2009/10/loasi-catala-explota.html

Josep-Empordà ha dit...

No cal que siguem hipòcrites, tothom sap que els partits politics es finançen com poden, altre cosa son xarxes organitzades d'enriquiment personal a costa de la politica, i el nepotisme d'alguns partits, amb secretaris generals amb la dona endollada a 16 càrrecs pùblics, poden fer creure que com digué aquell ex president de pais cossi-germá del nostre, situat al sur, son a la politica "per folrar-se".

I aixó ja és del tot un altre cosa.

També comença a resultar evident que la corrupció des de ja fa un temps, té predilecció per fer niu als ajuntaments. Per llògica, qui més ajuntaments controla, més possibilitats de tenir corruptes té, i més si a governar el 70% dels ajuntaments catalans hi afegim que dintre d'aquest 70% hi ha els principals. Com més gran, més sucosa pot ser la recompensa a la corrupció, penso jo.

garmir ha dit...

Excelent article, Joaquim, CIU ha de tornar a governar, amb qui no ho sé, peró crec que ho ha de tornar a fer.
Gràcies.
Edmón.

Lluís ha dit...

Totalment d'acord amb Mas, calen bones actuacions per natejar consciències i purgar mals passats.