dimarts, 20 d’octubre de 2009

La desafecció de la política:Ja sé que fa dies que no escrivia cap post, però sempre per una cosa o d'una altre m’era difícil el posar-me a escriure, i no pas per manca de temes, ja que darrerament han succeït moltes coses a Catalunya que haguessin donat per escriure un post cada dia.
Però fent una reflexió del que esta passant a casa nostra aquests darrers dies la meva pregunta es i... encara ens estranyem que la ciutadania passi olímpicament de la política i hagi cada cop mes desafecció pels polítics??

No pot ser que davant de problemes tant importants com està patint el nostre país, el govern de Catalunya tanqui els ulls, i es dediqui a la política d’embrutar als altres. No pot ser que es gastin milers i milers de diners en informes, estudis i seguiment de les ideologies polítiques dels periodistes a casa nostra, i es vulgui tapar, volent fer treure les vergonyes a CIU insinuant que una fundació de CDC s’ha finançat amb diners de la fundació palau de la musica, quant el finançament es va signar sota convenis de col·laboració, i son totalment legals.

No, Pepe Montilla, en política no tot val, no val embrutar als altres perquè les enquestes us son molt molt pessimistes, no val amagar el cap sota l’ala i donar la culpa als demés. Aquest govern tripartit una vegada mes amaga informació, i per desviar l’atenció, actua amb nocturnitat i alevosia i utilitza la tàctica de calumnia que alguna cosa quedarà, per tal de fer creure que CIU es va finançar de manera irregular.

Tot això respon a una campanya orquestrada del tripartit, per escalfament electoral i per intentar desgastar a CIU, i per crear dubtes entre els ciutadans ,la claca socialista torna a repetir de nou la tàctica de repetir una mentida mil vegades, perquè a força de repetir-la a veure si per art de màgia es converteix en veritat.
El joc brut i crear suspicàcies i sospites és típic en els socialistes quan es veuen acorralats.

Costarà molt convèncer de nou a la ciutadania perquè s’impliquin pel país, des de CIU treballarem per il·lusionar de nou als ciutadans, Catalunya be s’ho val.
Costarà molt tornar aixecar aquest país, encara queda un any d’aquesta agonia que es diu tripartit, que ens està deixant el país destrossat, anímicament desmoralitzat, gairebé sense forces i totalment allunyat de la ciutadania.
Aquest país necessita cada vegada mes un nou impuls i un lideratge que només li pot donar un projecte seriós, creïble, socialment avançat, il·lusionant i modern com es CIU i el seu líder Artur Mas.

7 comentaris:

L'home del sac ha dit...

No dubto pas de la legalitat dels acords entre la fundació de CDC i el palau, però en el fons, sigui legal o no, no s'agafa per enlloc que una institució com el Palau desviï diners cap a la fundació d'un partit polític. No té cap mena de sentit i no crec que segui adequat amb les finalitats del Palau i pels quals reben diners públics i privats.

Anònim ha dit...

No ens hauria d'agafar pas amb els pixats al ventre. Els sociates fan mania, i la seva única oportunitat rau en intentar desprestigiar l'oponent.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

L’home del sac, segurament tens raó en els teus arguments, però si no s’ha comes cap il•legalitat, esta fora de lloc aquest intent de desacreditació que vol fer el tripartit de CIU, quant es conegut i notori que des de el govern s’està subvencionant a entitats i fundacions vinculades al PSC

Anònim ha dit...

ES EVIDENT QUE EL TANDEM ZARAGOZA-ICETA,HAN CONVERTIT L'AFER MILLET,AMB L'AFER "FUNDACIO TRIAS FARGAS",AMB LA COLABORACIO DE QUATRE ESTOMACS AGRAITS, CUNI,EL PERIODICO,CATALUNYA RADIO,LA COM...I TUTI QUANTI.
LA INTENCIO DE VOT DEU SER HORRIPILANT.
JUGANT AMB BCN,

Joanet del cabàs ha dit...

Avui, nosaltres com a SEPC hem celebrat un acte del Correuniversitats a la nostra facultat, sobre els 350 anys d'ocupació pels francesos del Principat Nord, i la situació actual del català allà.
En primer lloc, un ponent de l'Esquerra Independentista de la Catalunya Nord no ha pogut venir per motius tècnics i demà podrà venir a fer una xerrada sobre el tema; mentre que voliem un historiador de la facultat de Moderna, i tot ser tard, ens ha parlat l'Àngel Casals, que tot i no ser de l'EI, que és del sector català d'ICV a Cardedeu, ens ha pogut parlar sobre el tema. Malgrat enfocar-ho de manera molt política, ha parlat sobre les revoltes dels Angelets davant de la gleva de la sal, com a impost imposat pel que fa el bestiar, i tal, com el contacte amb els Miquelets a l'Empordà.
Finalment, ha comentat que està totalment d'acord en recuperar la memòria històrica del Principat Nord, però no formant part de França ni com a territori propi, sinó formant part de la història de Catalunya.
Fins i tot, sembla que la diputació a Perpinyà, des del 1659, estava en mans de catalans afrancesats, igual com a inicis del segle XX amb els botiflers de la Lliga que es passaven per catalanistes però que volien Madrid com el traïdor del Cambó, o fins i tot ara mateix amb els nazis del PP, els botiflers de CiU o els espanyols del PSC, les cúpules d'ERC i ICV.

Josep-Empordà ha dit...

Els ciutadans pagarem de la nostra butxaca un milió d'euros per netejar la imatge de'n Montilla de cara a les eleccions.

http://www.abc.es/20091023/nacional-politica/montilla-olvida-crisis-contrata-20091023.html

Com podeu comprobar, la noticia no ha sortit pas d'un diari de Catalunya, ha hagut de ser de Madrid. Només faltaria!!!

Ja que el PSOE del NE vol portar el cas Palau al cantó de la ètica, és ètic que siguem els ciutadans els que haguem de pagar perqué en Montilla tingui una bona imatge de cara a les eleccions si no som votants seus?.

S'hauria de pagar amb diners del presupost el "rentat d'imatge de tots els candidats?.

Crec que lo ètic és que cada partit s'ho pagui de la seua butxaca, però el cas és que els PSOEmontillistes, el primer que fan quant arriben a una institució, és possar el presupost al seu serveï (parlem de la fundació Rafael Campalans?...o de la Josep Irla?)

Aixó és ètic?...és legal?.

És vergonyós!!.

L'home del sac ha dit...

És veritat Quim que el PSOE s'aprofita de tot per atacar indiscriminadament a CiU, però en aquest cas li heu posat fàcil. Crec que cada partit hauria de fixar-se bé amb qui firma convenis i si qui li ha de donar diners n'hi pot donar o no. Una empresa, cap problema. Una institució que rep molts fons públics... alguna cosa vol a canvi.
M'ha agradat avui però sentir en Felip Puig recordant la condonació del deute de la Caixa al PSOE (sección Cataluña). Això tinc clar que sí que és una il·legalitat. Per què la Caixa què és exactament? En principi és una entitat benèfico-social, si mes no, això és el que posa en els estatuts de moltes caixes, però després escapen de tot control i fan el que volen. Hi hauria d'haver mecanismes per impedir que una entitat com la Caixa codonés deutes a un partit polític o una altra com el Palau donés diners a fundacions de partits polítics. Al final me n'adono que tenim un munt d'entitats i organismes que no se sap ben bé si són públics, si són privats o de qui són, i que o bé escapen de tot control o bé cauen en el control d'un determinat interès i ningú hi fa res. Al final les coses que són de tots no són de ningú, sinó com s'explica que al patronat del Palau hi hagués tota la flor i nata i ningú es preocupés per veure com anaven les finances de l'institució i permetessin que una sola persona ho remenés tot al seu aire durant anys?