dissabte, 24 d’octubre de 2009

ERC i CiU uneixen esforços per rebaixar l’impost de successions.

Llegeixo a la premsa que el president de ERC, Joan Puigcercós, ha celebrat avui que CiU hagi manifestat la seva voluntat d'arribar a un acord amb Esquerra en aquest tema perquè la mesura ha de beneficiar a moltes famílies catalanes i entre “totes dues forces polítiques” sumen “majoria suficient al Parlament de Catalunya”. ha afegit que des del partit buscaran la suma de totes les forces parlamentàries, tant els socis de Govern com la resta de partits de l'arc parlamentari “per que les famílies catalanes es mereixen un ampli consens per acabar amb una situació injusta”.
Es una llàstima que en Puigcercós s’en adoni ara que CIU i ERC sumen majoria, perquè no fa gaires setmanes quant CIU va portar al Parlament la proposta de suprimir aquest impost ( no de rebaixar-lo), per tal com diu Puigcercós acabar amb una situació injusta, ERC amb Puigcercós al capdavant va votar en contra, igual que tots els diputats dels partits que conformen el tripartit.

Celebro que ara ERC vulgui d’alguna manera esmenar el seu error, però podrien aprofitar per proposar la supressió d’aquest impost donada la situació tant injusta que viuen moltes famílies catalanes, però molt em temo que aquest tema servirà simplement perquè ERC a pocs mesos vistes d’unes eleccions catalanes vulgui fer-nos creure que es un partit equidistant, i que es capaç d’aprovar propostes amb CIU.
Aquesta majoria parlamentària de la que ara se’n adona en Puigcercós que es capaç de sumar, existeix des de fa 3 anys, quant ells van decidir ignorar-la i apostar de nou per un tripartit i fer president a José Montilla, un govern que aleshores proclamaven progressista i d’esquerres.
Ara en Putxi diu que no donaran suport a qui no aposti pel dret a decidir, per tant això d’entrada descartaria un nou tripartit donat que en Montilla ja ha dit que ell no està per aventures irrealitzables, ni projectes independentistes. Però ja ningú dubta que si el tripartit suma, tornaran a fer-lo, perquè si ho han fet dues vegades, la segona sense cap tipus de rubor ni de vergonya aliena, res impedeix que ho tornin a fer una tercera.

Benvinguda la proposta de la rebaixa de l’impost de successions, nosaltres defensàvem la seva supressió, vam perdre la votació pel vot en contra de ERC que es podria haver sumat aleshores i no ho va fer, però evidentment ara donarem suport a una rebaixa de l’impost ja que sempre serà millor que mantenir-lo tal qual.

A Tarragona per altra banda l’alcalde Ballesteros i el seu equip de govern han impedit que els autobusos municipals portin publicitat contra l’impost de les successions, i en canvi d’altres ciutats catalanes si la porten.A que es deu aquesta censura a Tarragona, quan a Lleida Girona i Barcelona si la podran ensenyar?

I es nota per altra banda que s’acosten eleccions perquè a part dels moviments de ERC per marcar territori i proclamar-se equidistant, l’inefable José Montilla gastarà de les arques de tots els catalans 1 mil.lio d’euros per fer-se propaganda, deu ni do!!!, si ja els mitjans de comunicació ens omplien de manera mediàtica de Montilles, PSOE i Govern tripartit de Catalunya, ara ens trobarem a Montilla fins a la sopa. Molt malament els hi deuen anar les enquestes i les expectatives de vot, quant necessiten desacreditar sigui com sigui a CIU i al seu líder Artur Mas, i gastar-se molts diners en propaganda i autobombo.

5 comentaris:

Damià Folk ha dit...

Això forma part de la campanya electoral per intentar d'aconseguir el vot d'alguns votants d'ERC decebuts pel tripartit 2.0.fàstic.
la campanya a començat i sera dura, l'objectiu és que Catalunya tornin a ser rica i plena, en darrera aquesta gent, els sociates volien destrossar Catalunya i ho han conseguit en part però encara es pot reeditar el rumb del país!

joanoliu ha dit...

Fa tres anys que sumen... i sis també.

Anònim ha dit...

Diguem NO a la censura a Tarragona

Josep Felix Manostijeras

Josep-Empordà ha dit...

Jo discrepo de l'amic Joliu.

Fa tres anys que no sumen, i sis també.

No sumen peruqé ERC prefereix el tripartit...i segur que el seguirá preferint...si suma.

L'home del sac ha dit...

És una bona notícia.