dilluns, 14 de setembre de 2009

La societat civil catalana es mou.
El referèndum d’Arenys de Munt que malgrat tots els intents judicials, del govern espanyol, i de la brunete mediàtica perquè no es realitzes, finalment per decisió de les entitats convocants es va poder realitzar sense incidències, tret d’uns centenars d’ exaltats falangistes que es van manifestar vinguts d’arreu de l’estat espanyol per impedir la realització de la consulta, i que va ser contrarestada per uns milers de manifestants independentistes.
Tot plegat una consulta popular que es realitzava en un poble de Catalunya de vora 8.000 habitants, dels quals 6500 eren cridats a votar i han votat un 41%, es a dir 2671 habitants, han aconseguit posar nerviosos a mes d’un dirigent de l’estat espanyol, i del govern de Catalunya, ja que un cop mes al sí del tripartit tornen a estar dividits, i mentre Montilla calla com sempre, en Saura justifica la manifestació de la falange i en Iceta li torna a donar la culpa a CIU i la seva suposada radicalització , mentre tanca els ulls davant la defensa que fa ERC ( soci del govern) de realitzar mes consultes a altres municipis.
Tots els esforços realitzats per impedir la citada consulta , resulta que es traduirà com efecte dominó en una allau de consultes similars arreu de Catalunya, doncs sembla ésser que en una seixantena de municipis volen repetir l’exemple d’Arenys de Munt.
Aquesta iniciativa, que alguns consideraven una broma, d’altres com la Vicepresidenta del govern espanyol De la Vega que diu que te un valor Zero, o la inefable Espe Aguirre presidenta de Madrid que diu que li provoca nàusees, concretament diu que “le levanta el estomago,” tots ells alineats amb els feixistes de la falange, per ells havia de ser una cortina de fum per desviar l’atenció dels greus problemes derivats de la crisi econòmica, les xifres imparables de l’atur, i el greu problema de la inseguretat ciutadana, però aquesta consulta d’Arenys ara, ja els comença a preocupar, aquesta cortina de fum els comença a ofegar i a provocar picor a la gola.
Aquest dret democràtic de poder consultar als ciutadans ha deixat doncs descol·locat a mes d’un partit polític i als governs de L’estat espanyol i de Catalunya. Està clar que el resultat d’Arenys no es vinculant, està clar que Catalunya a dia 14 de setembre segueix formant part de l’estat espanyol, però aquesta iniciativa sorgida de la societat civil,(que no pas sorgida dels partits polítics, ni de ERC malgrat que ara es vulgui apuntar al carro), ha deixat clara una cosa, el sentiment de voler ser independents segueix mes viu que mai, i en portes de la resolució del TC, cada vegada ens preocupa menys la resolució , perquè cada cop la població catalana te mes clar que l’estatut ja no es la solució, i menys retallat.
Si l’exemple d’Arenys de Munt es va repetint a llarg dels pobles i ciutats de Catalunya, el somni de la sobirania de Catalunya restarà mes a prop.
Visca Catalunya lliure i sobirana!!!

14 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Això està molt bé, però mira:

Unió respon a les acusacions del PSOE assegurant que CiU 'no ha estat mai independentista'


http://www.directe.cat/article/unio-respon-a-les-acusacions-del-psoe-assegurant-que-ciu-no-ha-estat-mai-independentista-16482

Quim Amorós Le-Roux ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Home del sac, jo soc de CDC i soc independentista, el darrer congrés de CDC va aprovar la ponencia que determinava que el nostre partit apostava de manera clara per el dret a decidir i per assolir la sobirania nacional de Catalunya.
Certament com diu Pelegri CIU mai ha estat independentista, però n’hi ha molts independentistes a CIU, i les tesis sobiranistes s’estan imposant.
I CIU donarà suport a qualsevol iniciativa popular que permeti exercir al ciutadà el seu dret a decidir.
De tota manera Pelegri, que es el secretari general d'Unió ha ressaltat que la seva força política 'està a favor de l'autodeterminació' i ha recordat que així ho votat en diferents ocasions al Parlament”

Oriol ha dit...

Sou una colla d'hipòcrites morts de gana.

Si teniu majoria absoluta ERC i CiU al Parlament de Catalunya!

Heu d'anar a prostituir la gent d'un poble com Arenys per fer-vos la foto.

Deixeu de prendre el pèl a la gent, home!

Sou uns vividors i us aprofiteu dels sentiments de la gent per fer negocis.

Aneu a cagar la via home!

Visca Reagrupament!

feliu ha dit...

Molta raò tens amic Quim, penso que l'Estat espanyol està fent tad, ja no ens cal una sentencia del TC, qui son ells?, tots manipulats i polititzats per gent tipus Guerra, Jimenez Losantos, La Cope, Untereconomia etc. el poble d'Arenys a parlat i el que ha callat ha atorgat, aixì es la llei, el que no vote, accepta el que guanya i Arenys l'indepedentisme a guanyat pel 96%, ara hem de portar "aquesta" consulta a tots els pobles de Catalunya i totes les actes del recompte a Brusseles i demanar un estat propi dins l'UE i amb la protecció d'Europa, Espanya no es quedarà quieta, maura cel i terra per no perdre la seva mamella, es el seu dret i la seva obligació, com la nostra separar-nos de la millor manera pacífica, jo diria que el 12 d'octubre seria un bon dia per posar arreu l'estelada, inclos als Ajuntaments. Que dius Quim som o no som??.

L'home del sac ha dit...

A veure si el TC destrossa l'estatutet i als polítics se'ls treu la son de les orelles...

Josep (sl) ha dit...

Home no celebraré cap retallada estatutària i no crec que sigui digna de celebrar. És més crec què ens hi haurem d'oposar.

CDC, que no UDC, ha començat a fer un gir intuint què l'adscripció nacional i la relació Catalunya-Espanya serà un eix important al hora d'aglutinar el vot.
Per una banda independentistes i d'altra no independentistes. I l'autonomisme deixarà de ser una opció gràcies al TC.

En el bloc unionista tenim al PP i PSOE competint per veure qui representa aquest bloc.

Però en l'eix independentista UDC (Duran i Lleida) he de dir, què al meu pesar m'esta semblant un llast per al posicionament de CiU en aqueta nova centralitat del discurs polític.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

D'alguna manera s'haurem de replantejar que qui exerceix el lideratge a CIU es Artur Mas, i CDC,que el congrés de CDC va fixar el dret a decidir i la sobirania de Catalunya com a eix fonamental, i per tant Unió s'haurà de sumar en aquest projecte o replantejar-se la seva permanencia a CIU

Independecia ja! ha dit...

Quim saps que no es veritat, necessita un revulsiu, s'ens en foten a la cara i en maltracten economica i politicament, jo ja no tinc paciencia, ja hi ha prou, estic fart i cansat d'esperar, no puc més em de conseguir-ho per la via de tothom, no hi hagut cap cesssió tranquila ni del tot pacífica, em d'afrontar el conflicta, pero en valentia i dignitat, tenim la raó i el dret que més volem, aquest régim es debil, només és fort, amb el van a demanar, s'ha d'anar a exigir o més, es posa la bandera, es fa una declaració "urbi et orbe" i JA ESTA !! C.LL.NS.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Ja m’agradaria que això fos tant senzill i automàtic
Simplement amb una resolució del Parlament (majoria catalanista), es vota una resolució per declarar la independència de Catalunya i es declara l’estat català, si?? Ho faries així?, si es així de fàcil signo ara mateix, però.. quines conseqüències tindria això?, seriem llavors un país lliure i sobirà??, ens deixarien?.
Qui ha de fer la proposta ERC? que es un partit anomenat independentista però que no actua com a tal, i que actualment està al govern??
No es declaren independentistes??, doncs mes fàcil que proposar-ho des de el govern!!.
Si es fa una proposta seriosa al Parlament de Catalunya per l’autodeterminació de Catalunya CIU votarà a favor, però no oblideu que CIU actualment no governa a Catalunya, i no veig jo al tripartit molt per la feina de fer-ho.
De quina altra manera es podria aconseguir??, algú té la solució?,
Ara sembla que els reagrupats de Carretero, volen la independència per la via ràpida, i amb un discurs que em recorda molt el de ERC d’abans del tripartit, volen convèncer als ciutadans, i...se’n obliden que en Carretero va estar d’acord amb el tripartit i va ésser conseller de governació!!!, no recordo que proclamés la independència de Catalunya, perquè no ho va fer, quant tenia el poder??
CIU proposa concienciar a la societat, perquè Catalunya pugui decidir el seu futur, hem de ser els catalans els que haurem de plantejar el que volem ser, no podem imposar rés hem de triar lliurement el nostre futur amb la força dels vots.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

certament, sembla que els independentistes cada vegada som mes, però també es cert que el vot independentista cada cop esta mes dispersat, i qui mes està patint aquesta dispersió es justament ERC, que semblaba que era el partit que tenia la patent de la paraula independència, però que a les seves mans la va prostituir

civisliberum ha dit...

El que em sembla incomprensible es que l'Estat designi com Advocat del Estat per aturar la consulta a un Falangista i a més que un partit com Falange sigui legal. En qualsevol pais democratic europeu un personatge aixi NO podria ser advocat i menys del Estat. Amb personatges aixi en contra, es normal que TOTS els democrates aprobin la consulta.

Independencia Ja! ha dit...

Quim, El Carretero, el que fà es dividir no "reagrupar", el que dispersa és ell.
No estic gens segur de CiU, Unió no en vol sentir ni parlar d'independencia i CDC, el seu secretari general no ha fet cap declaració independentista, més aviat sembla que s'hagi oblidat dels acord del darrer Congrès de CDC.
Espero que quan surti la sentencia del recurs del PP, diguem prou!, tornem al Estatut del 30 de setembre aprovat pel Parlament i de forma unilateral ens l'auto-apliquem, retenin tots els nostres recursos i fer una acte de força, front al govern central obligan-lo a aceptar la voluntat del poble català expresada pel Parlament, així es la democràcia. Caldrà que inmeditament ensposem sota el sopluix de la CE, demanant que l'ONU ens enviï forçes de "pacificació", demanar inmediatament l'entrada a la CE.

Josep-Empordà ha dit...

CiU és una federació de dos partits...i cada escú fa el paper que li pertoca, i Unió fa el seu la mas de bé.

Per anar pel mon, no n'hi ha prou amb tactica, també cal estratègia, i contra els PSOEmontillistes, tota estratègia és poca.

Cal estar molt encegat per no veure-ho, i no veure-ho vol dir perdre sempre, per molta raó que es tingui, perqié ja hauriau de saber que tenir raó no és garantia d'èxit.