dissabte, 29 d’agost de 2009

“Som una nació, volem estat propi”


Més de quaranta entitats convoquen l’11 de setembre una manifestació per reivindicar l’autodeterminació de Catalunya i denunciar les “agressions espanyoles.
Sota el lema “Som una nació, volem estat propi”, les entitats Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), Sobirania i Progrés (SiP) i Deumil.cat, junt amb l’adhesió de més de quaranta entitats, han convocat per la Diada Nacional de Catalunya una manifestació.
En un comunicat conjunt, les entitats asseguren que ha arribat el moment de defensar el dret a l’autodeterminació de Catalunya i que “qualsevol mobilització de rebuig a la sentència del TC ha de donar per acabada la via autonomista i l’acceptació de la legalitat espanyola”.
Davant doncs d’una possible sentencia del TC que retallarà l’estatut, les Entitats sobiranistes han començat a moure's al marge dels partits pel que fa a la futura sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. En el manifest consideren que "és l'hora de la independència" perquè "l'Estatut és una llei espanyola i des d'un inici tot el procés de la seva reforma s'ha fet sotmès a les lleis i al poder de l'Estat Espanyol. En resum, els organitzadors d’aquesta manifestació es neguen a manifestar-se “en defensa de l'Estatut ni darrere dels polítics que no demostrin amb fets que defensen un estat català independent” i asseguren que només assistiran “a una manifestació que es convoqui en defensa de l'exercici del dret d'autodeterminació”.

Les aigües doncs a Catalunya baixen revoltes, la societat civil sobiranista catalana ha bellugat fitxa, els partits polítics de Catalunya no poden quedar-se creuats de braços, tancar els ulls ó mirar en un altre direcció, els partits polítics doncs davant d’aquesta resposta ciutadana s’hauran de manifestar i posicionar.
El Govern de Catalunya haurà de respondre de manera contundent davant la resposta de l’estat espanyol de trepitjar un cop més els nostres drets. Haurà arribat el moment doncs de dir Prou. I si com sembla per les declaracions d’en Saura i Montilla, el govern de Catalunya calla, i, acata la sentència, haurà d’ésser llavors el Parlament de Catalunya qui exigeixi la dimissió del govern tripartit, i consensuar-hi un govern catalanista que lideri el nostre poble fins a convocar eleccions, i cas de guanyar-les iniciar el procés de Catalunya cap l’autodeterminació.

A Catalunya hi haurà un abans i un després de l’onze de setembre de 2009, i una nova etapa s’obrirà després que es faci pública la sentència del TC. L’actual estatut està esgotat i caduc només tres anys després de la seva aprovació per referèndum. La via estatutària ja està esgotada. Ens hem de preparar per la proclamació de la independència de Catalunya, i la creació de l’estat Català.

12 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Tant de bo tinguis raó!
Salutacions!

Anònim ha dit...

VOLS DIR? JO VEIG A CATALUNYA, ATRAPADA DINS UNA TRENYINA,QUE NOSALTRES PLENS D'INCONSCIENCIA HEM TEXIT,AMB ELS NOSTRES VOTS.SI CONSENTIM EL NO GOBERN ACTUAL,COM SI RES,DE DEBO CREUS QUE SORTIREM AL CARRER?
JUGANT AMB BCN.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Bé, sembla que de vegades acceptem amb resignació qualsevol cosa, i no som bel•ligerants ni sabem defensar els nostres drets, moltes vegades hi ha hagut molt poca resposta. I tal com dius tu, si hem estat capaços d’ empassar-nos aquesta indecència de govern tripartit....
Però, si a sobre de la indecència d'un govern legal, que no legítim, s'uneix la passivitat d'aquest govern català, que permet que des de Espanya, ens estiguin prenent el pel dia si i dia també, sembla que serà la societat civil de Catalunya qui encapçalarà la reacció,
Tan debò el ressò sigui tant important que faci reaccionar als partits catalanistes i se sumin a la protesta ciutadana.

feliufoc@hotmail.com ha dit...

I es que amb espanya, no anem en lloc, bçe sçi, al desastre i a la mangancia. Tenim dret a ser feliços

feliu ha dit...

Bé Quim, ja com dos, farem quelcom més que posar cuatra paraules.
Es farà algo seriòs, ens deixarem portar pels politics. Serem "prudents" o sigui cobards?, en portara el seny o la rauxa?.
No Quim hem el poble te que està pitjor. Fins que no estas contra la pared, no et tires damunt l'altre.

civisliberum ha dit...

Com diu el President Pujol, esperem despres del pronunciament del TC. Si agafem la part positiva d'una sentencia negativa contra l'opinió dels catalans, l'independentisme puijara amb molta força, es veura clar que els catalans dins d'Espanya som ciutadans de segon nivell, ja que tindrem menys drets que els andalusos o els valencians, la solució sol pot ser el trencament per dignitat personal.

jo ha dit...

Quim aquesta bandera ja la vas posar una altre vegada i la vas "treura" no et sembla que un abandera no s'ha de baixar mai, inclós quan és derrotada. Napoleò les cremava perque no caiguesin en mans enemigues.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Jo, no l'he treta, en cada post o article canvia la foto. però l'estelada segueix posada, i si no mira a la dreta del bloc, damunt de la meva foto segueix ferma i mes viva que mai.

Josep-Empordà ha dit...

L'onze de setembre no passará res que no hagi passat cada onze de setembre, llevat d'una mica de soroll i les accions dels provocadors professionals a sou de la "delegación del gobierno" per fer passar l'independentisme i els independentistes com una xusma violenta amb la que cal anar en compte, per preparar el guió de la pelicula en cas de que fos necessari.

I una vegada passada la diada, prou que s'encarregará el tripartit en matar el "tempo" a fi de bé de la seua estratègia del que qui dia passa any empeny, per arribar a final de legislatura.

I la sentencia del constitucional, a esperar que passin els presupostos de l'estat als que donaran suport tant ERC com IC-V, off curse, venent-nos que han aconseguit el lloro, el moro, el mico i un Sr. de Puertorico.

I al final, quant ja estiguem farts d'esperar i al tripartit se li acabin els dies, tindrem una sentencia que no fará més que allargar al discusió de si és blanc, si és negre o si és gris, i en el gris encara hi trobarem un munt de gradacions diferents.

Resumint, és com un setge medieval, i ens volen vencer per esgotament, i a fé de Déu que van per bon camí.

Per tant, m'estalvio cabòries i em comformo en que s'acabi el malson del tripartit PSOEmontillista, i una vegada assolida aquesta fita, je me'n marcaré un altre, que com diu la dita, qui molt abraça poc apreta, i encara ens podriam trobar amb el tripartit 3.0, i a les hores corriu-hi tots!.

Montse ha dit...

La veritat és que em de començar a no esperar res de bo pels catalans, que vingui de Madrid, tant si governa la dreta com l'esquerra, ambdós són anticatalans, sabeu que a Arenys de Munt es farà una consulta popular?, si es que ho deixen perquè la cosa està enredada, esperant que el jutjat decideixi, i que decidirà? que no es faci.

Josep (sl) ha dit...

La reacció espanyola referent a Arenys és un escàndol democràtic què ha arribat al parlament Europeu.

De fet, la reacció dóna la raó als que creiem que la creació d'un altre estat és la millor opció.

Anònim ha dit...

jo dic que a la terra del pais valencia hi ha molta gente que defensa l´ indepedencia...Però falta una mica espenta de la part catalana que sols es defensa ella mateixa,,