dimecres, 22 de juliol de 2009

Hem recuperat forces
He de reconèixer que els darrers aconteixements, m’han agafat amb el peu canviat, però necessitava desconnectar, els darrers dies havien estat particularment molt durs per nosaltres, plens de tensió primer, i de emoció i tristor després, tanta adrenalina acumulada em demanava una pausa i necessitava marxar amb la família uns dies, i res millor que els Pirineus i la Cerdanya. Hem estat relaxats i tranquils a Prullans, a un magnífic Bungalow del càmping la Cerdanya. Sense ordinador, però amb TV.
En allà tant el Jordi com el Pol s’ho han passat força bé , gaudint del munt d’amics que han conegut, i també hem pogut fer sortides per Puigcerdà, Andorra i el parc Animalié a els Angles . Ens ha servit per pal·liar una mica la tristor per la pèrdua del meu pare i l’avi dels nens, (De fet ja teníem previst enguany no anar gaire lluny donat l’estat de salut d’ell, i per això havíem triat la Cerdanya, i ell ens va dir que no voldria fastidians les vacances).

Tot i estar desconnectat, vam poder conèixer la gran parafernàlia que ha muntat el tripartit, El tripartit s'ha excedit convertint aquest assumpte en una gran operació de propaganda política per justificar el seu suport al finançament proposat pel govern espanyol, el que fa 4 dies era una birria, una misèria, completament insuficient, ara el defensen com el millor finançament mai aprovat fins ara, inclòs millor que l’aprovat per CIU l’any 2001 amb el pacte del Majestic,
Només faltaria, que 8 anys després el pacte no fos millor!!!.
Però tal com ha dit Artur Mas ,No es compleix l’estatut
L’acord PSOE-tripartit incompleix l’Estatut, El 50% dels articles de finançament. L’acord no compleix amb la xifra que es desprèn de l’Estatut (5.630 M€): rendiment íntegre de la cistella d’impostos. L’acord no compleix amb el model: bilateralitat, cistella d’impostos, esforç fiscal de cada comunitat, variable població rectificada (es rebutja el criteri immigració), principi d’ordinalitat, consorci tributari... L’acord no compleix amb els terminis. Se sobrepassa la data límit que fixa l’Estatut: 2011.Salgado reconeix el model és gairebé igual al que va proposar Solbes el desembre. Com és que ara el tripartit l’accepta?.
Com pot ser que ERC que va dir no a l’Estatut per insuficient ara accepti una retallada?.

I Per altra banda l'escenificació triomfalista a Madrid de l'acord sobre el traspàs a la Generalitat de la xarxa de trens de Rodalies de Renfe, que és "un traspàs sense vies, sense estacions i sense [trens] regionals", tot afegint l'expressió "i sense diners".

Com sempre el tripartit aferrant-se com sigui a una suposada unitat, les paraules sinceres d’en Saura dient que volen reeditar el tripartit 3, i en Ridao desmentin-les i jugant de nou a una suposada equidistància, que hores d’ara ja ningú es creu.

4 comentaris:

Josep-Empordà ha dit...

Si el tripartit no suma, en Montilla intentará el quatripartit amb el PP. Recordeu les trobades "secretes" amb la Sánchez Camacho...el castell de Montjuic...els "retrobaments" a l'ajuntament de Barcelona...i l'antecedent d'Euskadi.

Cal apretar, cal entendre que CiU només podrá governar si treu majoria absoluta...cal avisar a la gent i unir esforços.

Que el nacionalisme perifèric democràtic no governi, ha esdevingut pels espanyols una raó d'estat.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Josep, està clar que en política qualsevol cosa es possible, fins i tot el que apuntes , però estic convençut que si el tripartit no suma, governarà CIU amb una majoria suficient, per tirar endavant amb el govern. Segurament necessitarà pactes puntuals amb d’altres forces que ja els anirà buscant segons les necessitats.
Està clar que la tornada de CIU al govern està cada vegada mes a prop i veure a L’Artur Mas com a president de Catalunya, serà ben aviat.
ERC no podrà aguantar la pressió d’anar de la ma de PSC fins al final, haurà de trencar el pacte tard o d’hora, potser després de la resolució del constitucional??, o també s’ho empassarà i aguantarà carros i carretes? . Si no trenca el pacte, doncs com a molt en un any toquen eleccions, i les guanyarem amb una diferència substancial.

J.M.Sole ha dit...

Com van els ànims Quim ?.
Mira he arribat a la convicció en que creec que tots els politics sou iguals,que el finançament i les xifres son "simples estimacions" i seguirà sent insolidari i injust amb Catalunya segur.Pro he sentit certa perplexitat davant d`algunas declaracios de dirigents de C i U ,crec sinceramemt que Convergencia a perdut els papers en aquest proces.
Si et dic aixó es perque cuan es parlava de la succesió de Pujol el hereu havia de ser una persona de talla,aquest era en Ramon Trias
Fargas.
Massa tard és clar: Trias va veure l`atracament inperdonable facilitat per Pujol en el finançament del l`Estatut.I el 1987 ja no es feia il-lusions de la bondat del "nou marc institucional" i no se n`amagaba.I ho deia. Pro es va morir. Aquest pais nessesita més acors politics i meys paridisme interesat,i sobre tot molts TRIAS FARGAS!!!!!.
Salutacions.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

JM no recordo si en Ramon Trias Fargas havia sonat mai com a successor d’en Pujol, però si es cert que tenia una talla política impressionant, es va estavellar intentant assolir l’alcaldia de Barcelona, ( mira que n’hem cremat de candidats en allà), en Trias Fargas sempre deia el que pensava, i certament manquen molts polítics com ell.
En el tema del finançament, no conec totes les declaracions dels dirigents de CDC, però et puc assegurar que un finançament que 3 dies abans en boca dels membres del govern tripartit, era insuficient i inadmissible, no es pot convertir de cop en el millor finançament mai pensat. Incompleix totalment l’estatut i per tant no hi podem estar d’acord.
Però al final el temps inexorablement serà qui donarà i traurà raons.