dissabte, 25 de juliol de 2009

Davant d’una mala còpia,millor l’original


Fa temps que vinc dient que ERC ha estat una mala còpia de CIU, s’han passat molts anys despotricant de tot el que feia CIU, ens acusaven de ser molt febles amb el tema nacional, d’haver pactat amb el PP, de no haver afrontat la reforma de la llei electoral, de no haver avançat cap la sobirania nacional de Catalunya, i d’haver negociat a l’any 2001 un mal finançament amb el PP.
Ells, amb un discurs molt engrescador per les orelles, van embaucar al poble de Catalunya amb lemes com Independència, mans netes, concert econòmic i que un cop arribat al govern, mai més s’ha sabut, es van dedicar a canviar-les sense cap escrúpol, ni vergonya, estafant a tots els seus votants, que van creure en el seu moment en un projecte independentista per Catalunya.
Si la constitució del primer tripartit, amb el suport de ERC, es podria entendre , per la presència de Pasqual Maragall que malgrat d’ésser del psc-PSOE tothom reconeix el seu catalanisme polític, després de la patètica sortida del govern, amb els seus continus canvis de parer, si, si crític, per després finalment votar No a l’estatut, i malgrat la seva davallada electoral, no tenia cap sentit la continuïtat d’un segon tripartit, però el seu afany de fer desaparèixer a CIU, va pesar mes, i van preferir convertir en Jose Montilla president de Catalunya, abans que un pacte catalanista amb CIU. I darrerament en Saura amenaça amb la continuïtat d’un tripartit 3 si sumen, que ràpidament en Ridao ha volgut desmentir, per pregonar de nou una nova falsa equidistància, sabedor que probablement ja no sumaran, i es veuen fora del govern.

Allò que ens acusàvem a nosaltres del nostre suport al PP , ells ho han fet amb el PSOE, i a més donant la presidència de Catalunya a un partit espanyolista. La paraula independència ràpidament la van substituir per pluja fina, les mans netes les van utilitzar per endollar a l’administració a tots els amics i parents d’en Carod i companyia, i allò que ens criticaven del peix al cova, ells ho han substituït en paraules d’en Puigcercòs per el “ mentrestant” , es a dir mentrestant no tinguem el concert econòmic ja ens està bé aquest finançament.
No importa doncs si l’acord del finançament incompleix l’estatut, ( total ells no el van votar...) No importa si un cop més l’estat espanyol incompleix una llei votada pels catalans, Ara el que toca dir es que es el millor acord de finançament mai aconseguit fins ara, amb tota la parafernàlia i complicitat de tots els mitjans de comunicació del tripartit. Només faltaria que l’acord fos pitjor del que es va signar ja fa 8 anys!!!!.
Tal com deia al principi, davant d’una mala copia em quedo amb l’original, i espero i desitjo que els ciutadans de Catalunya dipositin la seva confiança en CIU i en L’Artur Mas que sempre ha defensat els interessos del país .
A les properes eleccions de Catalunya, tothom ja tindrà clar que a Catalunya només hi han dues opcions , o Montilla o Mas, es a dir o Tripartit o CIU

20 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Exacte! Jo m'ho vaig creure tot això de la independència i de les mans netes...
ja s'ha vist però que només eren paraules.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Home del sac
Ara tornaran a jugar amb la falsa equidistància, però ningú se’ls creurà ja
ERC es un partit en franca decadència, i farà que aquest cop el tripartit no sumi, i CIU pugui governar en solitari ( govern en minoria).
Ja veurem quina força tindrà Rcat, que de moment no acaba de cuallar i pot acabar igual que el PI d’en Colom i la Rahola.
Que trist que en menys de 20 anys un partit tan històric com ERC hagi patit dos divisions internes tant importants. I ara li toca la davallada electoral.

Josep-Empordà ha dit...

Al tanto!. No n'estem tant segurs, perqué si el tripartit no suma...potser sumará el quatripartit.

O de qué parlaren en Montilla i la Sánchez Camacho en les "reunions secretes" fetes a Palau a altes hores de la nit?...perqué se suposa que es reuniren per parlar de politica i no per "alguna altre cosa"...no?. Si més no, així ho va informar en Barbeta a la Vanguardia.

Que el nacionalisme perifèric democrátic NO GOVERNI, és una questió d'estat (de cap d'estat) i faran tot el possible perqué així sigui (recordeu Euskadi). Actualment, CiU sense Pujol, als centres de decissió de l'estat els fa molta por...molta!.

Si CiU no guanya per majoria absoluta, probablement no governará. Cal que la gent ho sàpiga i actui en consequencia.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

doncs llavors nomes queda una sol.lució, una victòria contundent de CIU, majoria absoluta per CIU, tots hem de treballar per poder fer fora al tripartit. No es pot perdre ni un sol vot, tot el que no vagi al tripartit ha d'anar a CIU
o Montilla o Mas, o Tripartit o CIU

J.M.Sole ha dit...

AVIS:Per als ciutadans maltractats des de fora,i mal servits des de dins.
N`esteu massa segurs massa, eufòrics.Majoria absoluta ,res de res, Quim 45 i gracies.Rectificar és de savis,mentre qué obstinarse a clavar el clau per la cabota pot tenir funestes comseqüències.Val més posar-se vermell una sola vegada que no afrontar tot un viacrucis de desenganys.Matar el missatger no evita que hi hagi males noticies.I reconeixer l`existencia d`un problema és la condicio prèvia per intentar resoldre`l.
El raonament és un do que transforma el home en un politic just!!!!!. Salud

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

JM, no sé que has entès, però nosaltres no n'estem massa segurs de res, dic que per assegurar que CIU torni a governar necessitem una amplia majoria, millor si es majoria absoluta, no que la donem per feta, ans al contrari, qualsevol formula que faci que ells sumin, sumaran de nou, inclòs ho faran amb el PP. Així que hem de intentar per totes les formes tenir un resultat contundent, i per això estem treballant, tot i que sabem que serà molt difícil i no ens podem dormir, no val a badar. De eufòria res de res, perquè sabem que ho tenim feixuc. Tota la bateria mediàtica audiovisual i premsa treballa pel tripartit.
No sé que has entes tú, pero a Catalunya només hi han dos opcions o tripartit o CIU. o Mas o Montilla

Josep-Empordà ha dit...

Per part meua, J.M. Sole...i de molta gent que conec, ni segurs ni eufòrics, sino més aviat tot el contrari, preocupats i esforçats en fer el que estigui a les nostres modestes mans de ciutadans per evitar el proper triquatripartit que s'albira a l'horitzó...i com diu en Quim, amb tot el mon mediàtic en contra.

Aquest assumpte del mon mediàtic és un assumpte que CiU ha de començar a possar en l'agenda, i amb urgència, si cal emprant els mateixos mèdis pseudomafiosos que fa servir el PSOE del NE.

Si no vaig errat, la F.C.O. amb en Francesc Puigpelat sembla ser que per fi, possaran la primera pedra. Ja va siguent hora, perqué l'Avui ja el podeu veure...i ara mateix em comença a preocupar El Singular Digital. El canvi de director, i si m'equivoco demano excuses per avançat, sembla que no pinta gaire be.

J.M.Sole ha dit...

Estic molt preocupat pel pacte a la "vasca" entre PSC-PSOE/PPC,que ens caurà sobre.
Mols catalanistes passen olimpicament del finançament i de tot.Per aixo no podem ser tan ximples d`abaixar els braços,que és el que volen els nostres enemics,ells mai no ho farien.
La força del nostre enemic ès la unió i la constancia.
El problema és que no creiem en el pais,començant pel Mas en Putxi i acabant an Carretero,no em digueu que no.Però no em rendeixo.
Salud. pd.Què et va senblar la fira del Catllar.

Miquel ha dit...

Més de dues dècades que les esquerres demanàven pas a Catalunya i crec que dues legislatures ja ha sigut temps suficient per demostrar del que (no) són capaços.

J.M.Sole ha dit...

Bon dia,Quim el meu comentari era per la raó qué els ciutadans que ara no semblen sentir-se catalanistes- per manca d`arrelament,per distorsions socials,per pernicioses propajandes politiques,per l`assimilació espontànea entre nacionalisme i dreta conservadora-Entenguin que el que catalunya reclama és simplement diners i poder gastarlos,seran ells mateixos els més convençuts a favor de la independencia i la votaran,tan si ballen sardanas com flamenc,tant si parlén català com castella.
Si algú els demostra que sense pagar mes inpostos,tindran millors escoles,hospitals,habitage protejit i carreteras.Ya esta guanyat!!!!!.
Salud

Adrià Izard ha dit...

A mi em fa molta por que pactin el psc-pp perquè segur que ho intentaran. El tripi3 tambè em fa por però no sumaran.

J.M.Sole ha dit...

Que passa Quim,En Felip Puig em sorprèn ,no es talla en les seves declaracions superbes i poc ètiques.Convergència comença un cami radical que no sabem on els portara.
La nova Convergència-no voldria pas inclore tothom,sinó les directrius de la direcció- camina a la sopèrbia de,Iceta o la inpostura ètica de Saura,o el to arrogant d`en Putxi.
Qué faran tants liberals de Convergència quan l`idol ideologic sembla que sigui el Federico Jiménez Losantos Català ? .
Salud pd.diumenge es vam creuar amb el coche

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

JM acabo de tornar de Londres i veig que em vas veure al Catllar?? a la fira?? em vas veure i no em vas dir res??
Dius que ens vam creuar amb els cotxes?.
La propera vegada fes-me saber qui ets home!!!
tens Facebook? el meu es Quim Amoros

Josep-Empordà ha dit...

El motiu per allargar l'agonia del tripartit es diu José Montilla.

La prova del cotó de si hi ha possibilitats de reeditar el tri-quatripartit es diu José Montilla.

Les possibilitats de CiU d'arribar al govern les veurem segons el que faci en José Montilla.

Quant José Montilla tingui clar que no podrá tornar a ser president de la Generalitat, sabrem del cert que ho será l'Artur Mas, i ho sabrem perqué no crec que en Montilla es presenti de candidat si sap del cert que perderá.

Segurament, la certesa de que en Mas será president de la Generalitat vindrá quant els PSOEmontillistes diguin que en Montilla no es presenta, que es presenta...la Chacon?.

Hi torno: al tanto amb el PP.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Josep –empordà
Ja fa temps que la meva dona em diu que en Montilla no es presentarà i que presentaran a la Chacón. Jo primer li deia que no ho creia perquè la Chacón sonava com a probable substituta d’en ZP, però sembla que ara les seves aspiracions a la Moncloa han perdut pistonada, i certament es possible que sigui la candidata del psc-PSOE a la Generalitat.
El que sembla cada cop mes clar es que el tripartit d’ara fins les eleccions seran un bloc qui parli ho farà en nom del tripartit, i evidentment tots contra CIU , tots contra en Mas, que es el candidat a batre.
I ara mes que mai veurem per tot arreu Fets president Montilla, i tant ERC i ICV a callar, ells no pinten rés, simplement surten a les fotos

J.M.Sole ha dit...

Bon dia,Quim una de les palinòdies d`aquets dias es escoltar els Covergents que pateixen pel pais,pobre Catalunyá ,on anirem a parar amb el tripartit manant. (veritat absoluta).
És molt molt català aixo d`amagar rera una bona capa de pessimisme la propia covardia i mediocritat.
A mi h`em sembla que el pais s`esta desnacioalizant i es tan fràgil com diuen.Junt a convergencia que cada dia va mes malament i cada dia és mes fragil,per por i manca d`audacia, s`està convertint en un partit prescindinble,cada cop està mes lluny de la Generalitat,no es un problema de manar,és un problema d`agafar el toro per les banyes.
És liderar les il-lusions d`un poble.PUJOL,que fa i desfa,cada dia em fa pensar més en CAMBÓ dels anys 30:amb el seu fer se li està podrint la fruita a les mans ?.
Convergencia mai recuperà la Generalitat,per més corbatas,que portin els seus dirigents i mes intelectuals que fixin, la solvencia;és un aureola que don,la valentia i el temperament que calen per liberar un pais,i fer realitat uns anhels d`un poble el nostre POBLE.
pd.Qué tal per Londres,un tomet per Camdem Town és un dels meus barris preferits.

Josep-Empordà ha dit...

El Pais no s'está desnacionalitzant, l'estan desnacionalitzant, que no és ben bé el mateix.

I amb la complicitat necessaria d'un partit que es vol fer passar per independentista quant només és poltronista.

I CiU ho té molt dificil perqué quant governaba, per voler ser tant demòcrata, va ser una mica...molt tòtila, i no es va dotar d'uns mèdis de comunicació sectaris i al seu servei, cosa que si que feren els altres, i ara es troba amb dificultats per fer arribar el seu missatge degut a la apagada informativa a la que la tenen sotmesa.

Esperem que quant torni a governar, faci els deures i deixi d'anar amb un lliri a la má.

J.M.Sole ha dit...

Josep-Enpordà,tens raó amb lo de tòtils, i tambe amb lo de la CARMEN ?És més,n`estic convençut el "aduc" Monti s`en tornarà al pueblo.
Aleshores C i U & R.CAT han d`anar mes junts que mai en un front catalanista i anti-sociata a fi de intentar salvar el pais.Després de 8 anys de tripartit desastrós,de mediocritat,vulgaritat,en tots nivells.No es ecològista i sostenible pro es mes mes inportant ser eficaç ,responsable i catala.
! Ull a fer el totila¡. Salud

J.M.Sole ha dit...

!Ya veix teniu cua de palla....I sabeu perquè dons la vostra politica interessada,segons alguns,ineficaç absolutament en opinió d`uns altres,tant ès aixi que ara des de l`opocició poc cami d`influencia us queda per còrrer,fet que mirat amb ulls comprensius demostra dues coses.Una que no vau saber invertir pensant en l`endema - i dues- no es plantejaveu la posibilitat de perdre mai.
Com deia Marti i Pol,I en acabat que cadascú es vesteixi com bonament li plagi i via fora!....que tot està per fer i tot és possible.
Salud Companys

Josep (sl) ha dit...

Per desgràcia ja sabem com funciona l'equidistància d'Esquerra.
Per una banda s'exigeix a un unes línies vermelles si o si que no pot o no podria creuar i que ells mateixos no compleixen. I a l'altra banda no és demana res o és mira cap l'altra banda quan s'incompleix les condicions pel pacte (molt més benèvoles que am la primera part, tot quedi dit).