diumenge, 26 d’abril de 2009

Montilla es prepara per al "sí"


El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ja està preparat per a acceptar una proposta de finançament per part del Govern espanyol. Això és el que ha dit aquest diumenge, quan ha assegurat que "hem dit no quan calia dir no.
Durant la seva intervenció al tancament de la campanya “Fets” d’explicació de l’obra de govern dels primers dos anys de legislatura, José Montilla ha remarcat els “fets, fets, i més fets”.
Ja està tot donat i i beneït, el PSC-PSOE ja ha finalitzat la comèdia i ja està preparat per rebre la proposta del govern espanyol del "café para todos".

El prestigi del Montilla president és cada cop mes patètic. La veritat és que Madrid se’l rifa cada dia, no el té en compte per a rés, tot i els seus 25 diputats , i a Catalunya, els seus socis de govern no li permeten tocar cap peça del Govern. Això més que un president sembla un encarregat que vigila el tros.
Montilla, però, és un perfecte timoner del seu partit, s’ha fet amb les regnes d’un psc cada cop mes PSOE, en canvi, com a president de Catalunya, Montilla és gris, escàs, prim i buit. A més de ser un dirigent lligat de peus i mans pel PSOE i la Moncloa.
“No ho fa tant malament”, diuen alguns, El fet cert és que Montilla no fa res, no pren cap decisió important, no malda per dominar la realitat, no fa cap esforç per assolir èxits en la defensa dels interessos de Catalunya. Res de res. Només deixa passar el temps i calla. Com si el silenci acredités la seva inacció.
Mentre tant ens prepara per la propera claudicació davant del Govern Zapatero, l’acord del finançament sembla fet, i resta saber quina posició adoptarà ERC davant de la supeditació dels socialistes catalans. I queda encara la resolució del tribunal constitucional referent a l’estatut, tot plegat difícil de pair i empassar a can ERC, instal·lats en un procés de crisi permanent amb oficialistes, reagrupats de Carretero pendents si marxen o no del partit, i els urielistes .

Es presenten uns mesos moguts, la solució no agradarà a ningú, malgrat que s’esforçaran a dir que serà el millor acord assolit en molts anys, i de nou li donaran la culpa a CIU, com sempre, però aquest cop sr Montilla , això ja no cola. La gent ja comença a estar fins a dalt de tot de la inoperància, la incompetència, les falsedats, i la cara dura del tripartit.
Diuen que cap al novembre hi hauran eleccions anticipades a Catalunya, entre d’altres coses perquè a començament d’any Zapatero presidirà la comunitat europea durant sis mesos, i no vol ensurts, voldrà els pressupostos generals aprovats, i li fan falta 10 diputats!!.

9 comentaris:

joliu ha dit...

Novembre diuen ara?
Tant per tant avancem-les al Juny, que ens estalviarem temps, diners i paciència.
Alguna mala llengua diu que es precisen 3 any de càarreg complerts per assolir l'estatus d'ex-president, amb despatx, scretaria, cotxe i sou vitalici. Deu ser broma, no?

Molt bo l'article.

feliu ha dit...

Dons els de CiU ja us podeu preparar pel NO. A més quedareu sols, ni els de ICV ni els d'ERC us aconpanyaran, dependrà de qui sigui més creible a la societat civil, la qui finalment sortirà reforçada i per tant guanyarà les properes autonómiques, o sigui qui Quin i cia, ja ho sabeu.

A més es la darrera oortunitat tant per a CiU com per tenir un finançament i reconeixament adequat.

garmir ha dit...

Hola Quim:
Amb el tema del Finançament ens la juguem, està en joc la cohesió social de Catalunya i que no hi hagi una fractura social.
Un blog excel.lent.
Edmón.

L'home del sac ha dit...

Passi el que passi, qualsevol finançament que no sigui el concert econòmic és una estafa. Ens prenen el pèl per on volen... Jo d'aquest tema ja fa temps que no n'escolto ni les notícies de tant cansat com em té, de veure aquest regateig de mercat persa.
A veure si amb les almoines que ens donaran i l'estatutet que l'acabaran de destrossar la gent obre els ulls d'una vegada.

Miquel ha dit...

Ja fa mesos que es diu que el crèdit de Montilla s'ha esgotat totalment; fins ara ha sigut un president nefast sense cap tipus d'iniciativa ni lideratge ni solucions a la crisi. Per arrodonir-ho el seu equip de govern ha resultat ser igualment incompetent i ineficaç. I el millor, o pitjor, de tot plegat, és que aquells que segueixen mantenint la confiança en el poder polític actual, vegi's esquerra, s'enduràn una patacada descomunal només pel fet de permetre que Catalunya continui enfonsant-se amb l'espanyolisme socialista a les regnes del país.

Josep (sl) ha dit...

Per sort o desgràcia les Europees poden acabar sent primàries. Tanta inestabilitat política no és bona.

Josep-Empordà ha dit...

El guió de la comèdia del finançament ja fa temps que está escrit, ara toca la escenificació, però la cosa está tant cantada i la comèdia és tant maldestre que hi haurá xiulaga general.

Estan ben acabats.

Waipu Joan ha dit...

eleccions anticipades al novembre? carai...
Bé, felicitats pel tema dels gegants. Va ser un èxit espectacular i la gent de la colla vau fer una feina boníssima.
Salutacions Quim.

feliu ha dit...

Waipu i Quim, els catalans, em sabem mass de portar gegents, de fet fa 450 anys que els porten a sobre. Quan en els treurem de damunt?? serem l'unica nació d'europa sense indpendencia i al damunt expoliada per l'Estat, morirà la nostre llengua, com ho van fer les amerindies??. Veurem dir-se catalans a aquells que han sigut genocides del seu poble com ha passat als EEUU.
Heu oblidat les darres paraules d'en Joan Maragall, " Es que ja no entens la meva meu ?, Adeu Espanya !!.
Ull al porper Juny (la falç al puny).