dijous, 9 d’abril de 2009

La pantomima de la revisió del pacte de govern


Ahir es va signar la revisió del pacte de govern i el compromís de les tres forces que el formen d’arribar fins al final.
Se suposava que quant el van signar fa dos anys era per a tota la legislatura, i per tant una revisió del pacte no venia a to.
Una revisió del pacte es fa quant no s’acompleixen els objectius del pacte i es vol assegurar que s’acompliran, o bé per a introduir nous compromisos no contemplats en el moment de la signatura, però cap d’aquestes dos premisses s’han produït.

La renovació del pacte ha estat només l’escenificació d’una pantomima, per fer creure a les bases dels seus partits, incòmodes amb la forma en que el PSC gestiona el pacte, que veritablement es vol fiscalitzar l’actuació del president Montilla i que es tenen en compte als altres partits. Recordem perfectament que al darrer congrés de ERC, en Puigcercós parlava de les famoses línies vermelles que marcarien el full de ruta en la renegociació del pacte i que seria condició sine equanun per part d’esquerra per signar la renovació, tot això ha quedat en no rés, ni línies vermelles, ni fiscalització al president, ni acompliment de l’estatut, ni res de rés, només han signat el compromís d’arribar al final de la legislatura els tres juntets, sigui com sigui.
Per Signar aquest acord, no calia tanta parafernalia, ni tants avisos de que s’havia de revisar el pacte, ni tant de teatre i gesticulacions, tot plegat, tot queda igual que estava, sense canvis ni alteracions en el full de ruta marcat per Montilla. ERC i ICV doncs, seguiran anant a remolc del que fixi el PSOE i per tant seguiran amb la seva particular davallada i deserció de suport popular ( ja s’ho faran, allà ells).

El tripartit ens vol fer creure que ara sí que treballaran de debò, que ara si que aconseguiran mes traspassos, mes autogovern i mes autogestió per Catalunya, quan precisament les noticies que ens arriben de la remodelació del govern Zapatero a Madrid, més aviat indiquen el contrari, que Catalunya encara ha perdut mes força i mes poder de decisió a Madrid. I ens recomanen que estiguem callats, i siguem solidaris amb els altres, ara que estem en temps de crisi econòmica, però mentre tant a Andalusia li eixuguen el deute.
Aquesta escenificació de la comèdia de la revisió del pacte, només posa en evidència la incapacitat del govern de fer creïble la seva tasca de govern, i vol desviar l’atenció dels veritables problemes que assolen al nostre poble i que son incapaços de solucionar. Trista vida al Tripartit!!


15 comentaris:

Gerard Castells ha dit...

El secretari adjunt de CDC, Felip Puig, ha estat entrevistat a Els Matins de TV3, on ha revelat que en el pacte entre Artur Mas i Zapatero "hi havia un acord: salvar l'Estatut, donar estabilitat política a Espanya si CiU era necessària i donar estabilitat política a Catalunya si el PSOE era necessari".

Font e-noticies.

Estic convençut que aquestes van ser les paraules exactes que va utilitzar l'Artur Mas davant del Zapatero. Tot pel bé de Catalunya.

Bé, ja sabem què valia la foto del Mas a la Moncloa i quin era el preu d'un estatut retallat

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gerard i??
crec que això no calia que ho digués en felip, doncs era public i notori.

Gerard Castells ha dit...

Ah, doncs llavors ja està.

Ara ja sabem el preu d'uan foto

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Encara no heu entés que vol dir respectar la llista mes votada?.
Mas va pactar amb Zp una millora de l'estatut que tres dies abans el tripartit havia aceptat a la baixa, per tant es va millorar, i a més es volia garantir el gover de la llista més votada sigués quina sigués, però no es va complir.

Apa Noi ha dit...

POTS PASAR PEL MUE BLOG
GRACIAS

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Ara, només cal saber en quin moment ERC trencarà el pacte signat, ja que donat les circumstàncies i les tendències a la baixa de ERC, tard o d’hora s’hauran de desmarcar del PSOE per poder intentar salvar els mobles d’un partit que va de cap a la davallada electoral. Esperaran a les eleccions europees i intentaran maquillar el resultat, sortirà el Jonqueres diputat gràcies als vots del BNG i Aralar, però s’estavellaran a Catalunya.
Ja veurem, només es qüestió de temps veure quant surten del govern.

Gerard Castells ha dit...

Titular del diari pro convergent El singular Digital:

"Puig reconeix que el pacte Mas-Zapatero establia un govern “socioconvergent”"

"Tres anys després del pacte Mas-Zapatero, el secretari general de CDC, Felip Puig, ha reconegut que en aquell acord s’establia un govern de sociovergència si CiU no guanyava les eleccions amb majoria absoluta."

La mateixa història de sempre

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gerard segueixo sense entendre on està el problema?
Mas volia que es respectés la llista mes votada sigues quina sigues.
No va renunciar a res només que es respectés la llista mes votada
Si hagués guanyat el psc, no hagués posat cap obstacle a que formés govern amb qui volgués. Però no va ser el cas va guanyar CIU i no es va respectar l’acord.
Perquè tots sabem qui governa, el PSOE amb el recolzament d’un partit suposadament independentista, que ha prostituït la paraula independència, ja que el que heu fet es prendre el pel als ciutadans.
Perquè no plantejeu la independència en aquesta pantomima de renovació del pacte?, ah no ara ja no toca.

Kiko ha dit...

Que todo es una mentira estoy con tigo amigo, Quím., pero las revisiones también se hacen para mejorar y prosperar, demos un poquito de tiempo haber en que ha consistido esta revisión, por que solo nos hemos enterado de lo que han querido como siempre, hay que ver las actuaciones.
Salud.

Miquel ha dit...

Esquerra, pobra esquerra. Quin és el preu de la poltrona a la Generalitat?

"Abans roja i espanyola que convergent i catalana" deuen pensar aquests pobres infeliços.A què es deu aquest odi visceral a Convergència, tanta ràbia van fer els anys de pujolisme? Crec que tots plegats hauríen de demanar hora al psicoanalista i que els inhabiliti un bona temporada.

En fi, no fos cas que tot sigui una estratègia per treure les desgràcies de Saura de la portada dels diaris i posar-hi la bona voluntat del tripartit.

Eloi Menasanch ha dit...

En fi... respecte a l'altre post...em remeto a les paraules d'en Felip Puig.

Només dir que no m'agrada gens el no en que alguns dels tertulians responen els comentaris d'altres, així com les etiquetes que es volen adjudicar.

Salut

Eloi Menasanch ha dit...

El que sembla que no s'ha entès és que no governa la llista més votada en un sistema parlamentari...

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Eloi, com vols que no s’hagi entès que en un sistema parlamentari no governi la llista mes votada, sinó que governa la que aconsegueix majoria, si heu estat 6 anys repetint la mateixa cançó. Només et recordo que a la resta de democràcies occidentals, on també tenen sistemes parlamentaris com el nostre, sempre es respecta que la llista mes votada formi govern, i resulta que porten molts mes anys de democràcia que nosaltres, Es que tots els altres països estant equivocats??
No em diguis que perquè no vam canviar la llei electoral quan ho podíem haver fet, perquè no es un tema de canviar la llei electoral o no, no es un tema de si es legal o no, ni si es democràtic o no, es simplement que ni es ètic políticament ni es decent que tres perdedors deixin al guanyador a l’oposició. De tota manera els ciutadans ja us passaran comptes pel que heu fet, i per la vostra nefasta tasca de govern.

feliu ha dit...

Quim i demés gent sensata, no sé ni com contesteu al Gerar i la seva colla, de quina retallada parlen, la d'ells davant del psc, de la del 30 nov que era per tenir marge, del que va sortir dels Parlament, del que van retallar EL SEUS SOCIS MADRID AMB MONTILLA AL DAVANT, de l'Estatut qui ni surt, de les bestiases que han fet aquí i allà, NO hi perdeu temps, temps arribarà per fer els "AJUSTOS NECESARIS", al damunt el Beach té la gran barra de dir que "han estat un romàntics". Vinga Gerar, torna a les teves "opos", per cert son estatals o nacionals??.
Hi dixeu estar lo de la "foto", perqué la que jo recorda es la de la "careta" del ZP i Carod al balcó de la Generalitat i la de Carod "con la corona de epinas".

Josep (sl) ha dit...

En Rodríguez va fer un error de càlcul ja que pensava que "a Montilla le votarian los suyos" i tindrien un resultat com les generals o locals.
Per mi respecte la llista més votada no vol dir que farien Mas president, si no què respectarien les regles de joc fos qui fos el guanyador.
Cosa què ni a Catalunya ni ha Euskadi han fet.

A les eleccions generals mai en els països democràtics s'entén que els governs de primer nivell siguin governats per una força que no sigui la més votada.

Algú a cas es creu que el PSOE governaria el govern Central l'estat tot tenir més suports que el PP si no fos la força més votada? Amb aquest joc esteu dient que el govern del nostre país per vosaltres és un govern de segona.

ERC i ICV en aquest cas eren un pacte molt més barat i que permetia al PSC estar al govern després d'uns resultats vergonyosos.