divendres, 13 de març de 2009

La versatilitat ideològica del PSOE. Quina barra!!!


No fa encara ni un any, el PSOE va guanyar unes eleccions a l’Estat Espanyol gairebé sense programa electoral, però amb un lema que deia “si tu no vas ellos vuelven”. A Catalunya la gent s’ho va creure i el PSOE a casa nostra va treure record de diputats. El PP pràcticament era dimonitzat a tot l’estat, i a Catalunya els socialistes aprofitaven també per dimonitzar a CIU, tant en Zaragoza com en Iceta ens titllaven de dreta catalana dura i pura, tot perquè en el seu moment havíem pactat amb el PP. Demanaven el vot pel Psc-PSOE, perquè deien que votar a CIU era gairebé votar al PP.
Després de tot el que ens han arribat a dir, després de totes les xorrades , ximpleries i animalades que hem tingut que aguantar, després de sentir a tots els bocamolls que el psc té a Catalunya. Com Sr Ferran i la famosa crosta nacionalista, ó ara que ens diu que CIU te un virus....
Després de totes les explicacions que van fer per justificar el que van anomenar pacte de esquerres i de progrés, (tripartit 2),i que no era rés més que allunyar per segona vegada del govern a la força política guanyadora de les eleccions. Ara, resulta que repeteixen a Euskadi la mateixa fórmula que a Catalunya, es a dir assolir el poder havent perdut les eleccions, i ho fan sense cap tipus de rubor, ni vergonya, de la mà del PP. El mateix PP que tants cops han etiquetat de dreta dura, de partit franquista, de partit reaccionari, doncs bé tots aquests adjectius que durant tants anys hem sentit d’ells, no son cap impediment perquè ara puguin assolir acord de govern i convertir al Patxi Lopez en lehendakari, tot i haver perdut les eleccions, però un cop mes, i tal com han fet a Catalunya, explicant que no governa qui guanya, sinó qui obté majoria parlamentaria. Estic intrigat per veure com anomenaran el pacte. Govern reaccionari de progrés??, govern constitucionalista-espanyolista??, Govern usurpador psoepepero?,
Enfí després de repetir conxorxa com la que es viurà a Euskadi. encara s’estranyen que els estudis d’opinió diguin que a Catalunya 3 de cada 4 catalans estant insatisfets amb els polítics.
Com no han d’estar insatisfets amb els polítics si el que estan fent es una estafa. La suma dels perdedors contra el guanyador, aritmèticament es possible, i està contemplat democràticament, però no respectar a la llista guanyadora , no es ètic, es un frau, una estafa i una burla pels ciutadans que en el seu dia van dipositar el seu vot.
Aquesta facilitat que té el PSOE de pactar amb qui vulgui i com vulgui, i que qualsevol pacte es lícit a banda del resultat electoral, potser se li girarà en contra a Madrid, ja que el PSOE haurà perdut definitivament el suport parlamentari del PNB, ara veurem aquesta versatilitat com es tradueix, farà pacte també amb el PP?, o ben aviat tindrem eleccions anticipades a Espanya, Euskadi i Catalunya??

6 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Com que no tenen ideologia, tot els val...

Adrià Izard ha dit...

El PSOE volen tenir-ho tot i no. Perquè si amb un govern ho fan fatal imaginemt-nos amb tres i quins tres!!! Pacten amb qui sigui perquè no es vegi el que són UNS PERDEDORS!! I és clar que dona majoria però no governa el partit que ha triat la gent i tot això sense parlar de la lei de partidos, que si no s'hagués fet, el PSOE no tindria el govern al País Basc.

Adrià Izard ha dit...

El PSOE volen tenir-ho tot i no. Perquè si amb un govern ho fan fatal imaginemt-nos amb tres i quins tres!!! Pacten amb qui sigui perquè no es vegi el que són UNS PERDEDORS!! I és clar que dona majoria però no governa el partit que ha triat la gent i tot això sense parlar de la lei de partidos, que si no s'hagués fet, el PSOE no tindria el govern al País Basc.

Cesc. ha dit...

Hi ha un fet destacable que omets, benvolgut Quim.
És la primera vegada d' ençà del post franquisme que qui governa ecspanya no obté una majoria absoluta a la segona legislatura que s' hi presenta. Així va ser amb Mr.X i l' ànsar.
Aquest detall és important perquè el sociatisme actua com si gaudís del favor de l' absolutista, però no, n' estan ben allunyats.
Si a la primera legislatura de l' embustero els sociates van aconseguir aïllar al pp. Avui qui es troba amb la sol.litud parlamentaria són ells. S' ho han guanyat a pols. La seva inacció acompanyada de la seva incompetència manifesta espero que els sigui letalment definitiva.
Salut i independència,
Cesc.

Xapix ha dit...

Tens tota la raó, a mis m'has inspirat un post!!!!

Salutacions, que vaigui be!!!

Josep (sl) ha dit...

Aquesta versatilitat ideològica es demostra amb el repartiment d'etiquetes de bona persona i mala persona. Tot segons si al psoe li convé.

Com acusar als elements independentistes de CiU de "radicals" i no a un partit retòricament independentista i addicte als estirabots; com ERC no ho és.
I alhora demanar a CiU que demostri els seu seny i moderació fent de crossa del PSOE a Espanya.