dissabte, 28 de març de 2009

La covardia s’acaba pagant


Arran de la enèsima crisi al si del govern tripartit, aquest cop produïda per la incapacitat del conseller Saura al front d’interior, i la seva incompetència per dirigir la policia de Catalunya, a causa dels aldarulls amb els estudiants antibolonya, s’ha posat en evidencia la seva nul·la capacitat per dirigir la conselleria d’interior. Però el pitjor de tot, no es el fet que no hagi presentat la dimissió, que es el que hauria d’haver fet, el pitjor es que la responsabilitat recau en el president, que en darrer terme es qui ha de prendre decisions i tallar el problema, i el president un cop mes ha defugit del problema, s’ha inhibit del tema i ni pren decisions, ni cessa al conseller, ni pot fer res, perquè està lligat de mans i peus pel pacte de govern . ICV per altra banda, no vol perdre cota de poder i no pot permetre que el seu secretari general sigui cessat., sembla doncs que tot s’acabarà cessant al director general de la policia de Catalunya que es el cap de turc que han trobat, per poder justificar que s'han pres decisions.(no discuteixo la idoneïtat o no del seu cessament, però darrera hauria d’anar la d’en Saura)
Probablement ha estat l’acte mes covard de Montilla des de que es president de la Generalitat, ha tingut i té dos consellers completament desacreditats com son Baltasar i Saura, amb un clam popular a favor de la seva destitució, inclòs reclamat per membres dels propis partits que formen part de govern, i en ambdós casos ha fet mutis pel folre, aquest cop però,ha preferit sacrificar un alt càrrec que cessar al conseller afectat, que per dignitat hauria d’haver presentat la dimissió. I la covardia sr Montilla s'acaba pagant.
Un cop mes es tanca en fals una enèsima crisi a la si del tripartit, ben aviat vindrà la propera, perquè al pas que anem no hi ha un més que no es produeixi un aldarull.

Ara només cal veure la campanya d'autorebombori que han endegat els socialistes anomenada
FETS, president Montilla, però per molt que ens vulguin vendre les accions dutes pel govern Montilla, els fets diuen que aquest govern està cada dia més deteriorat. Les tensions internes entre els partits que formen la conxorxa, provoquen una situació de inestabilitat permanent, la inoperància es total, i crisis com la de rodalies, l’aigua, talls de llum, el vent, càrregues policials, etc, no han fet rés més que posar en evidència un govern que no sap ni gestionar ni donar solucions.

14 comentaris:

Adrià Izard ha dit...

El govern es veu que li queden quatre dies.El Montilla sempre s'amaga, ma hi és, no és el president, està amagat i no cesa a ningú ni volent.
Que el Saura és un incompetent i un inútil(i hem quedo molt curt) no és cap notícia nova.A cada pas que fà la caga, és així. ICV no sé com aguanten.Hi ha bastanta gent de IU que ja no volen anar amb ells, no m'extranya. ICV ha arribat a un extrem d'allò que dius prou. Deixeu-ho ja perquè dia rere dia ens demostren el seu alt grau d'incompetència, esque no paren de cagar-la.I sempre surt aquella bona noia per la tele a donar explciacions de com l'han cagat als seus, foten pena. Que es retirin tots els de ICV i molt millor

L'home del sac ha dit...

No acabo d'entendre les vostre crítiques. El problema on està? En que es repartís llenya als violents???

Cesc ha dit...

Suposo que els d'esquerres voliem fer un canvi, voliem creure i confiar en què sortiria bé, però ha sortit malament i ara tot el què es fa empitjora...

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Cesc, esquerres? quines esquerres?, govern d'esquerres? on el veus tu??, ha estat una conxorxa per fer fora CIU de les institucions, i que ara se’ls ha girat en contra, perquè en 5 anys de govern, l’única sensació que han donat es la de aferrar-se al poder i a la cadira, sense saber gestionar cap tema, ni solucionar cap conflicte.
Vist el que hi ha qualsevol dels governs de Pujol han estat infinitament millor que el govern tripartit. Espero pel bé del nostre país que aquesta angúnia s'acabi ben aviat.

Adrià Izard ha dit...

Estic d'acord Quim. Aquest govern no és d'esquerres ni és res. Aquest govern va a empentes i rodolons. Fan el que poden per salvar el cul a cada moment i al final això peta. I el Montilla reiter-ho qu jo no el vec un líder, s'amaga com un cobard.
Estic d'acord amb el Cesc, van demanar un canvi, es van ajuntar els perdedors i així va...
Ara rectifiquem, engeguem aquesta merda que hi ha a la generalitat, portem desinfectant, ho netejem tot i tornem a engegar el país.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Adrià estic d'acord amb tu. però Montilla intentarà aguantar fins el final, ja que sap que si avança eleccions les perdrà clarament, per tant a menys que ERC suti del govern Montilla no convocarà res.

Jordi Molinera ha dit...

Bé, suposo que deu ser cosa de l'argumentari de CiU (que l'altre dia me'n va caure un a les mans) d'anar escampant i repetint de forma continua que l'actual govern li queden 4 dies.

Sigueu més llestos i ignoreu a en Madi per favor.

Ens veiem Quim.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Jordi, no ho diu l'argumentari de CIU, ho diu el sentit comú a l'actual govern li queden 4 dies, i si sou llestos encara hi podreu salvar els mobles, però si aguanteu fins al final, qui ho pagarà electoralment sereu vosaltres ERC, reaccioneu aviat o de ERC no quedaran ni les restes.
però si no ho voleu veure allà vosaltres!!!.

Adrià Izard ha dit...

No crec que passi res per dir una veritat. Si al tripartit li queden 4 dies i es veritat, quin inconvenient hi ha en fer-ho públic?
Que ERC marxi ràpid d'aquesta cosa rara que s'anomena tripartit. Sino ho fan el cop que s'enduran a les properes eleccions serà molt gran.

marius ha dit...

Ja em perdonareu que discrepi: al Tripartit li queda toooota la legislatura. L'única idea que els manté units és durar. No hi ha cap altre idea política al darrera.

Per tant, la meva opinió és que aguantaran tot el que puguin, entre altres coses perquè les enquestes els són molt més desfavorables que la publicada l'altre dia al Periódico.

No m'agrada, però la aposta és que aguantaran tot el que puguin, que és més de 4 dies (malauradament)

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Màrius, està clar que a Montilla no l’interessa convocar eleccions perquè les enquestes vaticinen una davallada del tripartit, millor dit, qui pateixen la davallada son ERC i ICV, per el seu suport a Montilla, i en canvi el psc es manté igual, i totes les enquestes vaticinen una gran pujada de CIU.
Per tant si el tripartit no suma, quin sentit té convocar eleccions?, doncs que ERC l’única manera de sobreviure a una desfeta electoral es desfent-se del psc, trencar el tripartit, i crec que estan esperant una excusa per fer-ho, com per exemple quant s’aprovi la irrisòria xifra del finançament, o amb la sentencia de TC sobre l’estatut. L’única sortida que té es trencar el govern per maquillar la seva fallida electoral.
Per tant una cosa es el que vulgui fer Montilla, i l’altre el que li deixi fer ERC. De tota manera quant mes temps duri el tripartit, mes vots que s’endurà CIU a les properes eleccions.

marius ha dit...

Tens raó: aquesta és l'única possibilitat que el 3P es trenqui, que ERC pensi en clau electoral i faci alguna cosa de cara al seu electorat, com va fer amb l'anterior 3P.

El meu dubte és si l'enorme divisió al si d'ERC (Carod, Puigcercós, reagrupament) no acabarà actuant d'aglutinant del tripartit. Perquè si el trenquen, on aniran a parar en Carod i en Benach? Els interessa seguir tant de temps com sigui possible.

I mentre duri, si és cert que CiU anirà pujant en vots (si no la caguen, vaja).

Kiko ha dit...

La vergüenza de un país que presume de libertades de expresión, pasadas en imágenes.
Salud.

Josep (sl) ha dit...

Jo soc de la opinió del marius s'aferraran al poder fins que no puguin més. Des de Nicaragua estan patint i molt per vendre'ns el Montilla, de manera diferent a un saldo.