dilluns, 2 de març de 2009

Iceta vol una major implicació de CiU en la política estatal


No m’ho puc creure!!!!, com pot ser tan cínic i tant embustero en Iceta!!!
Fa quatre dies ens deia que CIU havia esdevingut un partit radical en els seus plantejaments i que així difícilment el psc-PSOE podria arribar mai a acords amb CIU. ( cosa que per altra part no impedia que si tinguessin els socialistes acords estables amb ERC). I ara , ens vol festejar, i fins i tot ens convida al Ball.
Ara que el resultat electoral a Euskadi, pot derivar en una conxorxa que faci fora al PNB guanyador legítim de les eleccions. Perquè si algú no ho sap ha Euskadi ha guanyat el PNB i el pse-PSOE ha perdut les eleccions, com sempre... però el socialista Patxi Lopez es postula com a lehendakari amb pacte PSOE-PP-UPYD.
De confirmar-se doncs aquesta conxorxa , que pot deixar fora al PNB del govern basc, aquesta situació evidentment deixaria a ZP en situació difícil a Madrid ja que perdria automàticament el suport estable parlamentari que el PNB li estava donant a les corts generals d’Espanya.
Ara que sembla que en ZP trontolla, l’inefable Iceta se’n recorda de CIU, bé mes que de CIU en sí, dels seus 10 diputats que poden ser claus per donar majoria de govern a Zapatero, i clar ara ens diu que li agradaria una major implicació de CIU a la política estatal, aclarint que no es d’ara aquest pensament, sinó que ja fa temps que ho pensa.
Davant d’aquest hipòcrita declaració la primera resposta que em ve al cap es TURURU!!!!.

Sr Iceta a Madrid que no ens busquin, ja ho hem dit per activa i per passiva, no serem els salvavides de ningú, i menys d’aquells que ens han negat el legítim dret de governar el nostre país, amb l’inefable pacte tripartit que en el seu dia vau decidir, I per dos cops!!!
Com diuen en castellà “ que cada palo aguante su vela”, Perquè nosaltres de “cornuts i a sobre pagar el beure” res de res...!!
PD. Segurament davant de la precària situació en la que quedaria ZP, els socialistes no es voldran arriscar i miraran d’arribar a un pacte amb el PNB, encara que serà difícil d’articular un pacte de govern.

14 comentaris:

L'home del sac ha dit...

No us deixeu festejar, a veure si sereu tant rucs. Tu segur que no, però com en tots els partits ja hi haurà qui voldrà alguna cadira a canvi del seu vot...
Ara que us necessiten us venen a buscar... Que es facin fotre. Deixeu-los a l'estacada. Com va dir en Duran al País Basc (el vaig sentir i semblava sobiranista i tot), el que més s'assembla a un espanyol de dretes és un espanyol d'esquerres. Tots ens volen fotre per igual, algusn somrient però. Uns ja els tenim a la Generalitat, i ara fent trampes potser també governaran a Euskadi.
El que m'ha repugnat saber, ho desconeixia, és que CiU va votar a favor de la llei de partits... no em pensava que CiU pogués caure d'aquesta manera en el joc espanyolista...

Miquel ha dit...

El socialisme pidolant espanyol només cerca formes de guanyar poder encara que no hagin guanyat les eleccions, i ara, a Euskal Herria en tindrem l'últim exemple.

Cesc. ha dit...

Sembla mentida, benvolgut Quim, que algú amb tant de poder i "flexibilitat de principis" com el sociatisme, siguin alhora tant canviants de criteri, i ho facin tant sovint. A la manca d' ideals ara hi amalgammen la desorientació i la contradicció més absoluta.
A mi em recorden aquell gran marxista...en Groucho, que deia:
-Aquests són els meus principis, però si no li agraden, cap problema, en tinc uns altres.
Salut i independència,
Cesc.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

L'Home del sac, tranquil que no ens deixarem festejar pels socialistes, ja he dit abans que de cornuts i pagar el beure res de res.i la llei de partits ja fa mes de tres anys que es va aprovar i llavors ningú va dir res, sembla que ara tothom se'n recordi i que l'unic que la va aprovar fos CIU.
Miquel ja veurem com acaba la història a Euskadi, però de moment no pinta gaire bé pels nacionalistes, i la conxorxa sembla cada cop mes evident.
Cesc,mentre Montilla sigui president de Catalunya que no ens busquin ni ens convidin a festes, simplement NO,NO i No

Adrià Izard ha dit...

ZP trontolla. No la para de cagar.-Quien vote a Touriño me vota a mi- encara ric de l'hostia que es van fotre els sociatas a galícia. I a Euskadi a pactar amb qui sigui per treure de govern els nacionalistes. Com bé has dit guanyadors legítims de les eleccions.
De la mandonguilla humana Iceta, ell sol s'autoimplica en tot. És tan imcompent però tant. Fa molta ràbia. Ara d'aquí un parell d'anys, com a molt, es queda sense càrrec. Ell i tots els del carrer Nicaragua. Aquella colla d'incompetents

L'home del sac ha dit...

Quim, me'n recordo ara de la llei de partits, perquè ara se n'han vist els efectes principals i més anti-democràtics. Realment l'objectiu principal no era anar contra ETA, ja que ETA és igual de delirant amb representació o sense, sinó simplement prendre representació al conjunt de partits bascos per equilibrar la balança.
I critico ara a CiU per haver-hi donat suport perquè llavors ni me'n vaig assabentar. Em pensava que era només una maniobra espanyolista del PPSOE i mai m'hagués imaginat que CiU hi pogués haver donat suport. També he de dir que he llegit en un altre bloc que després EA va presentar una proposició per derrogar aquesta llei i CiU també hi va votar a favor... Sembla que ni ells tenien massa clar el que feien...
Sigui com sigui, crec que mereix una auto-crítica per part de CiU, perquè votar la llei de partits era simplement votar espanyolisme a Euskadi.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

tota l'autocritica que vulguis home del sac
malgrat tot no va ésser culpa de CIU que s'aprovés la llei, tenia el suport total del PSOE i PP junts. Com sempre vam intentar introduir esmenes, donat que s'aprovaba de qualsevol manera.
I si després vam votar a favor de la seva derogació.
En tot cas si batasuna enlloc de emperrar-se amb el vot nul, hagués recomanat el vot per ARALAr o EA haguessin tret 7 diputats mes i ara no hi hauria majoria no nacionalista

Josep (sl) ha dit...

Fer el que diu l'Iceta seria un gran Error. No hem d'anar amb el lliri a la mà.

Primer de tot pel cinisme; no hem de ser suport de cap partit a Madrid si ens diuen que som "radicals", quan els convé i ens aparten del poder quan sumen. I recordar-nos lo "responsables" què som si els hem de donar suport.

després: per la gestió erràtica en la política econòmica i social de la crisi.

Tercer: De cara a les Europees farem un flac favor al PNV, amb qui possiblement repetirem coalició electoral, si suplim el seu lloc com a aliat preferent al PSOE al congreso.

Quart: Si ho fem obrim la porta a un pacte PP-PSOE-UPyD a Euskadi.

Més enllà de tota consideració sorgida de l'estomac més que del cervell. La pèrdua de la crossa del PNV és el que pot desestabilitzar més el govern del PSOE amb el que porten de legislatura, ja que en moltes eleccions pot perdre votacions i CiU pot encarir els incompliments amb Catalunya donant suport votació a votació i llei a llei.

La España plural és màrqueting buit. I el PSOE ja ha enganyat prou.

Jaume Colomer ha dit...

Allò que incialment semblava una decepció (imaginar Ibarretxe fora de la lehedakaritza), encara pot esdevenir una oportunitat. Vist el què ha passat a Euskadi i a Galícia, el PSOE es pot quedar sense el suport de PNB i de BNG a les corts. Confio que CiU no els rescatarà a costa de res. Què li queda? IU i ERC? Ben poca cosa doncs. Ho celebro! Amb el finançament a l'aigüera, l'estatut a l'escorxador i un dèfiti infraestructural sagnant, ha arribat el moment de fer un pas inequívoc endavant.

Cesc ha dit...

Ahir El País deixava anar el següent titular: "Patxi López se lanza a gobernar en Euskadi". Cas curiós aquell en el que qui perd les eleccions és la veu cantant.

Dius que no us deixareu rondar. Permetem que en dubti. CiU cau una vegada i l'altra en els paranys socialistes. Encara no enteneu què significa el socialisme!

Cesc ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Cesc ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
feliu ha dit...

Que s'ho facin, si no en saben que ho deixin o que els hi preguntin als botiflers d'ERC.

Ull amb el que passa a Euskadi, que son de dretes??, qui respecta la Constitució, son els estatuts Constitució?. Espanya respecta(rà) el dret d'autodeterminació?
Ay castella castella, si em trenques el quart pal, hay castella castellana, no t'haguès conegut mai!!.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Jaume Colomer, tot un plaer que hagis deixat el teu comentari al meu bloc.
I sí estic d’acord que ves per on, després de la decepció que un cop més els guanyadors esdevenen perdedors i els que perden guanyen, amb la pèrdua del suport del PNV a Madrid, potser pot ser el desencadenant de eleccions anticipades a tot arreu, però el més important es que pot afectar l’estabilitat si es que algun cop l’ha tinguda del tripartit.

Cesc!!! Coneixem perfectament el que son els socialistes, la seva manera d’actuar i com les gasten, sabem també que representa el gran farsant d’en ZP, i et ben asseguro que CIU té la lliçó ben apressa, ja no serem els simpàtics a Madrid, ja no ens preocuparem més per la gobernabilitat de l’estat, no se’ns pot exigir col•laboració i responsabilitat política i al mateix temps donar-nos pel sac a Catalunya. No, ja no caurem en cap parany més. Que ens deixin tranquils, que no ens busquin!!

Feliu, es presenten uns mesos divertits en política, pot ser tot acabi amb els nacionalistes fora de tot arreu i amb un pacte d’estat a Madrid PSOE-PP.
Esperem que a les properes eleccions a Catalunya, el poble possi a tothom al lloc que es mereix.