divendres, 20 de març de 2009

Catalunya: la crisi econòmica, la crisi institucional i Montilla com sempre evadit i mut!!!


Ja vaig dir fa uns mesos que Catalunya no té president. Per moltes campanyes mediàtiques que faci el govern tripartit per promocionar a Montilla, el president davant dels greus fets que es produeixen al nostre país s’amaga, calla i pretén que el temps faci oblidar els problemes.

Les manifestacions multitudinàries arreu de Catalunya contra la llei d’ensenyament, han resultat un plebiscit en contra del conseller Maragall. La brutal actuació dels mossos d’esquadra arran de les mobilitzacions estudiantils pel pla de Bolonya a la universitat, ha provocat un clam popular per demanar responsabilitats al conseller Saura, fins i tot ERC i membres de la pròpia ICV reclamen la seva dimissió. Les filtracions de la ridícula xifra que el govern espanyol vol donar a Catalunya pel finançament han provocat una nova crisi institucional al si del govern.
Mentre tot això s’està produint al nostre país; Montilla, el president de Catalunya calla, de fet tampoc n’hi ha massa diferencia de quant parla, perquè per lo que diu millor que estigui callat.

Al nostre país bufen vents de canvi polític, es del tot inaguantable la situació actual, aquest govern està sentenciat i definitivament ferit de mort. La gestió de Saura al front de la conselleria de Interior, ha posat de manifest la seva total incompetència, i per ende la del govern de Catalunya, i la del seu president, que no pot cessar al conseller perquè forma part de la quota de poder de ICV dintre del govern.
Montilla està lligat de mans i peus pels seus socis de govern, que recordem tampoc en el seu moment va poder cessar al conseller Baltasar al front de medi ambient per la nefasta gestió de la crisi del aigua i les seves mentides al parlament. Per tant la gestió dels consellers de ICV Baltasar i Saura han cobert de glòria l’acció del govern tripartit.

Tenim un govern que no sap gestionar cap crisi, ni econòmica, ni institucional, ni política, que es nega a donar informació als grups parlamentaris quant aquests sol·liciten conèixer els informes elaborats pel govern amb diners públics , i que davant dels greus fets que estant succeint al nostre país la seva màxima autoritat s’evadeix dels problemes.
Com vaig dir en el seu moment Catalunya no té ni govern ni president!!!.


13 comentaris:

Tarragona la Bonica ha dit...

aquest del gover nomes hu arreglen a cops de porra... porra per aqui, saura per alla... i el president com els de ERC que han pagat a sudaamerica (em sembla) la parla del català perque es difongui... Pero clar... aqui la culpa de la oposicio...

Quim for president!!! yes we cant!

Adrià Izard ha dit...

estic d'acors, Quim for president!!!

Assur ha dit...

es una vergonya, aqui no es mou ningú! tots agafats a la cadira!

Anònim ha dit...

El que passa és que vosaltres no sou gaire diferents. Tot l'arc parlamentari està ple de mediocres que ambicionen el poder pel poder, i per això quan critiqueu soneu ridículs. Això és un "apartat tu que em fico jo".
Això no serà una democràcia fins que no fem fora l'oligarquia dominant (polítics inclosos).
Acràcia i abstenció.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Anònim discrepo de tu, no tots els polítics son iguals, evidentment n’hi ha de mediocres, de bons i de dolents, i també n’hi ha de lladres, als quals s’han de buscar els mitjans perquè els hi recaigui tot el pes de la llei i vagin a la presó, però torno a repetir no tots son iguals, i et podran agradar uns mes que d’altres, però l’èxit de la democràcia es que amb la participació del poble tries als teus representants, si t’abstens ( postura per altra banda respectable), altres trien per tu, per tant si no votes, després no et queixis, ja que deixes que altres decideixin per tu. I si exerceixes el dret democràtic de votar, pots expressar les teves queixes si els que has votat t’han decebut, i a les properes no els tornes a votar.
La democràcia es el model menys dolent de govern, ja que el poder emana del poble., i ningú es pot perpetuar al poder. Si trobes algun sistema millor explica’l, perquè no en conec cap

Miquel ha dit...

El país s'enfonsa social, econòmica i políticament per instant i la societat no pot ni tan sols buscar referents entre aquells que governen per sentir-se recomfortats. Montilla no té el carisma necessari per tirar endavant cap iniciativa, o posar-se al capdavant d'un govern en hores baixíssimies. Al capdavall, en temps de crisi són els personalismes que destaquen i els emprenedors qui acaben sobresortint, el "nostre" president que mai ha guanyat cap eleccions, és un funcionari limitat que com a tal està totalment incapacitat per iniciar qualsevol projecte per tirar endavant la nostra nació.

Josep (sl) ha dit...

Per mal ara mateix tenim un govern propi que el ciutadans perceben que no compta per res. És una diputació gran i prou.
Els ciutadans estem perplexos davant el desgovern dels que ens haurien de governar.

Per això ja no sobta què el lideratge l'hagi d'aportar el cap de la oposició i que el govern perdi el temps fent oposició de la oposició. Per això la Conferència d'Artur Mas ha fet córrer tanta tinta, tanta atenció i generat tanta espectació.
Un fet inèdit i esperem irrepetible pels que volem el país a referent i no com a exemple de mediocritat.

Fent un apunt històric, al catalans ens pot semblar molt pròxim, tot a referir-se a uns fets de fa prop de setanta anys:

"El govern no és pot decidir o no pot obligar al PM a decidir-se.
I naveguen en una estranya paradoxa:
Decidits, només a la indecisió, inflexibles a la deriva, Sòlids en la inèrcia... Potents en la impotència."

W Churchill en els comuns en un debat sobre el retràs del rearmament.

Josep-Empordà ha dit...

Vajam si us n'assebenteu: el tripartit no es va fer per governar sino per saquejar els presupostos pùblics de Catalunya. Después de tants anys fent d'oposició estaban tan afamats que semblen insaciables.

Alguns tenian les mans netes perqué encara no havian tingut la ocasió d'embrutar-se'las, no és aquest el cas dels PSOEcialistes, que son el partit més corrupte de Catalunya i l'estat sencer, amb crims d'estat inclosos.

feliu ha dit...

Anónim, per nefasos politics, nomès cal que et fixis amb els teus idols Saura i en Mayol.
Els acratas sou el que heu destrsaot la clase obrera, amb les vostres demandes inútils i desprès quan toqueu cuixa, sou els més pornogràfics dels mon.

Tarragona la Bonica ha dit...

jejejeje si pero a mi no m'importa si va vindre el nocilla aquest...(imagineu el montilla despullat dins de un pot de vidre) que seria? NOCILLA!!! jejeje

si i a mi em va intentar donar la mà pero el vaij enganyar li vaij fer allò de casi pero no jajaja, en aquell moment em van fotre una mirada els tres segurates que portaba... en cambi el Ballesteros reia... nose quin es mès tonto...

Tresinores ha dit...

Son els de "la Catalunya que sap on va".... quin ous!

Josep (sl) ha dit...

Tresinores és què els falta un tros.
Hauria de dir: Hauria de dir la Catalunya que sap on va, enlloc.

Ara mateix el PSOE és el partit més immobilista i conservador que podem trobar a Catalunya. I el que vol menys canvis perquè és conformen com esta el país perquè és el conformisme personificat i no vol incomodar-se a ell mateix.

Anònim ha dit...

Feliu, jo no voto a ningú. Jo sóc antisistema. Estic profundament en contra del capitalisme i de l'oligarquia dominant, de la que, no ho oblidem, formen part molts membres del partit que tant defenseu.
Per cert, Feliu, has de vigilar amb les preposicions en/amb i els accents.
Salutacions.