dilluns, 2 de febrer de 2009

La nostra gent gran tants cops oblidada!!!!


Durant els actes de la festa major de Salou, en un acte multitudinari la tercera edat de Salou va rebre un calorós homenatge, i la gent gran va poder gaudir d’un bon dinar.
Trobo una molt bona iniciativa, que a la festa Major del poble, es tingui un record i reconeixement per la nostra gent gran, tants de cops oblidats, i que molts cops no arriben gairebé a final de mes per la minsa pensió que els hi ha quedat després d’haver dedicat tota la seva vida a treballar, o a les moltes famílies que esperen pacientment la resolució de la llei de les dependències que mai acaba d’arribar mentre des de fa anys conviuen a casa amb familiars afectes de demència senil avançada, i que difícilment se’n recorden dels noms dels seus fills.

Es justament en la etapa final de la vida, l’anomenada tercera edat, quant la nostra gent gran ens necessiten mes, ells que es van desviure pels seus fills, en normal correspondència els fills els hem de reconèixer i agrair tot el que van fer per nosaltres, i al mateix temps prestar-los tot el suport, ajut i amor en les seves mancances, deficiències i penúries.
Sovint no som capaços d’agrair prou tot l’esforç que van fer, sovint molts cops trobem als nostres majors com una càrrega per la societat per la seva dependència física a les activitats bàsiques de la vida diària. Sovint no comprenem perquè els hi hem de repetir les coses cinquanta vegades, i segueixen sense entendre-ho, i no els podem deixar sols, per por a que prenguin mal, puguin caure, o es perdin pel carrer.
Sovint els nostres majors es troben desemparats davant les administracions quant acudeixen a demanar algun ajut o alguna mena de suport., perquè els tràmits son feixucs i molt lents.
Per això actes tan senzills com el que va realitzar l’Ajuntament de Salou , reconforta.


7 comentaris:

Cesc ha dit...

Hi ha persones que sentim debilitat per la gent gran, aquesta tendresa, aquesta generositat, crec que en podriem aprendre moltes i moltes coses...

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Cesc, la meva feina fa que estigui en constant contacte amb la gent gran, i t’asseguro que agraeixen molt la tendresa, un somriure o simplement saber escoltar-los. Sovint no se’n recorden qui ets, malgrat t’hagin vist el dia anterior, però busquen una paraula amable i una rialla.

Efrem ha dit...

LA millor jubilació és un bon estalvi, jo vaig prenent nota... tot i ésser encara molt jove.

Assumpta ha dit...

M'encantava parlar amb el meu pare... Va morir amb 88 anys. Físicament estava molt fomut però el cap claríssim...

Waipu Carolina ha dit...

Un gran aplauso a la iniciativa del Ayuntamiento de Salou.
Como bien dices...nuestra gente mayor, nuestra memoria. El lugar donde posiblemente lleguemos todos y quisiéramos fuera con dignidad.
En otras culturas los ancianos son muy respetados y cuidados.
Con poner un granito de arena cada uno, cuanto conseguiríamos...
Un saludo

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Molta gent gran avui dia precissa més atenció de la que li pot donar una família. Però no tothom pot accedir a una plaça de residència o a una assistent a domicili. El sistema públic sovint dona unes ajudes que a final de comptes és insuficient. Què en penses sobre el tema?

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Blas, la tan anomenada llei de les dependències, que tant s’ha omplert la boca el govern, tan espanyol com català es del tot insuficient, ha estat el gran fiasco del govern en matèria d’ajuts socials, doncs no hi ha pressupost i hi ha més de 40.000 expedients aturats per manca de suport econòmic, i les resolucions que s’han donat no cobreixen ni molt menys les necessitats mínimes dels usuaris.
Falten recursos socials, falten places residencials públiques i falten mes suport a domicili de les persones amb dependència, ja que el que et pot oferir l’administració es una hora al dia i amb això no n’hi ha prou.