dissabte, 21 de febrer de 2009

ERC, les obsessions malaltisses i els complexes!!!!De debò que no volia parlar d’ERC, de debò que segueixo pensant que el millor per Catalunya es un pacte Nacional CIU + ERC. Però cada dia que passa veig que segueix estan molt lluny aquesta possibilitat, i que la intenció dels dirigents actuals de ERC es mantenir-se en el poder costi el que costi i tornar a repetir tripartit per poc que puguin.

Us ben asseguro que no volia parlar de ERC, Perquè el gran problema de Catalunya es Montilla i el PSC, però es que cada cop que algun dels seus líders fa unes declaracions, em toquen el voraviu, perquè en lloc d’explicar el que fan, o mes aviat el que deixen de fer, per la seva boca només surten retrets cap a CIU. Les mostres mes clares les d’en Joan Ridao, que ja ens té acostumats als seus exabruptes contra CIU, però ara només faltava sentir en Benach, dient que CIU ha generat una obsessió malaltissa contra ERC. I per altra banda en Oriol Junqueras, candidat d'ERC al Parlament Europeu, durant el Consell Nacional del partit independentista, ha mostrat clarament per on aniran els trets de la seva candidatura: en la línia d'atacar CiU, Junqueras adverteix a CiU que no "busqui les pessigolles" a ERC. Sr Junqueres, vostè expliqui el seu programa si es que en té, i oblidis de CIU, ja té prou pena encapçalant la llista d’un partit que ha estat capaç de enganyar a tothom amb la paraula indepèndencia.

L’obsessió malaltisa , senyor Benach, només està a la vostra ment, i penso que es justament a l’inrevés, es obsessió de ERC contra CIU, o no recordeu les paraules d’en Ridao dient allò de “la pesada motxilla de ressentiment contra CIU, que ERC portava”.
No Sr. Benach, no es CIU qui té la culpa d'on ha arribat la nostra dissortada Catalunya. La culpa es que "de mans netes" res de res, i que veritablement ERC tenint la "clau", la vau regalar a uns que son sucursalistes i que us han fet abaixar els pantalons cada vegada que han volgut i vosaltres heu estat i sou els seus esclaus.
I Sap qué passa Sr Benach?...que els passatgers del tren ERC ja se'n han adonat de que viatgen en direcció contraria a l'anunciada...i a més, que els maquinistes en sou plenament conscients. Els heu enredat i ho esteu pagant. Per això teniu el privilegi de ser l' únic partit amb més exvotants que votants.
Mentre tant en Montilla resisteix com a president de Catalunya, gràcies a la crossa de ERC i de ICV, que veuen com el seu suport popular va decaient dia a dia, però davant de la evidència ,tanquen els ulls i prefereixen donar-li la culpa a CIU i les obsessions malaltisses.

ERC té un greu problema, es diu “complex de partit d’oposició”, malgrat que porten 5 anys al govern, se senten mes còmodes fent d’oposició, i als dos llocs a l’hora no si pot estar.
Potser que s’ho feu mirar, abans que sigui massa tard i esdevingueu gairebé una força política testimonial.


12 comentaris:

Josep (sl) ha dit...

Històricament Esquerra, abans ERC, ha tingut la pell molt fina al mínim retret.

Josep-Empordà ha dit...

I avui surt l'Oriol Junqueras i amença que si CiU vol competir en sobiranisme, que es prepari.

Ho sento per alguns blocaires que diuen que en son amics, però aquesta és manera de fer d'un pinxo, no d'un politic.

Ah...del PSOE-NE ni una paraula.

I encara diuen que CiU está obsessionada amb ERC!!.

Josep-Empordà ha dit...

PS.

Per cert, sobre el complexe d'oposició:

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3543901

No us ho perdeu.

Efrem ha dit...

El gran problema ha estat en Montilla, potser un gripau massa gros per les goles catalanes.

Josep (sl) ha dit...

Els PSC en conjunt exceptuant el Maragall és u gripau massa gros pel catalanisme.

Cesc ha dit...

"De debò que no volia parlar d’ERC, de debò que segueixo pensant que el millor per Catalunya es un pacte Nacional CIU + ERC". Va Quim! CiU aneu al darrera d'ERC com un noi que preten una noia. A les noies se les sedueix amb intriga i fent-se pregar no anant darrera de manera desesperada. CiU fa el paper de noi desesperat que regala flors i ERC el paper de noia cansada de pretensions.

Tant us costa entendre a CiU que ERC és un partit catalanista i d'esquerres i que ha optat per una coal·lició d'esquerres? El Tripartit és coherent, nefast per Catalunya però coherent.

Adrià Izard ha dit...

ERC l'està cagant, es van afiliar a aquest tripartit tan penós i van deixar a CIU de banda, ara ja s'ho trobaran.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Cesc, ni estem desesperats, ni anem regalant flors. Posem a cadascú al seu lloc. No estem obsessionats amb ERC, però si estem farts del tripartit.
Estem segurs que els ciutadans les properes eleccions dipositaran de nou la confiança en CIU, que aquest cop la seva victòria serà tan clara, que ningú li podrà discutir, ni sumaran les tres forces del tripartit actual.
I una cosa es el que ens agradaria i un altra es la realitat, i la realitat diu que ERC prefereix al PSC i que se senten còmodes amb ell, doncs mira que se’l quedin i que s’enfonsin junts.Ja serem nosaltres qui plantejarà al poble de Catalunya, el referendum pel dret a decidir.

Cesc. ha dit...

Benvolgut homònim,
Jo dubto que a CiU li convingui, ara per ara, pactar res amb ERC.
L' objectiu principal de CiU ha de ser evitar que el tripi sumi, per assolir-ho li cal arribar als 60 diputats més o manco per governar sols, amb pactes puntuals amb uns o altres ara i adès.
Jo com a militant d' ERC no ho trobaria malament. M' exlicaré.
Si CiU obté una majoria còmode i té diverses opcions de pacte, voldrà dir que ERC li resta un roc a la faixa, que no és altra que el de la possibilitat d' arraconar el sociatisme, foragitar-los de totes les institucions, i això seria una gran noticia. Sobretot després de les municipals del 2011 i amb una ERC amb la direcció renovada.
L' objectiu bàsic és, però, que el triocalavera perdi el favor de l' aritmètica...i no dubtis que ho tenen tot a favor per assolir-ho. Com més dies passen més cauen.
Tenir els sociates tant enfilats com els tenim té l' avantatge que quan caiguin l' hòstia serà més grossa, espero i desitjo que definitiva.
Salut i independència,
Cesc.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Benvolgut Cesc;
Ja fa temps que dic que CIU la propera legislatura estarà en disposició de governar sols,amb pactes puntuals amb uns i els altres. Tant de debò aconseguíssim 60 diputats, però amb 55 diputats , xifra que ara per ara es molt factible, el tripartit tampoc sumaria. Per tant podríem iniciar la legislatura en minoria, esperant la reflexió i renovació profunda al que quedi de ERC, que hores d’ara camina cap el seu fracàs electoral.
A partir d’aquí i amb una ERC amb una direcció renovada, se li podria plantejar un pacte de govern pel que quedés de legislatura. Sempre i quant ERC obtingués un mínim de 13 diputats, perque pel camì que va potser ni arriba.

Andreu ha dit...

Benvolguts,

De moment, 99,5% de tripartit (m'ha agradat això del "triocalavera", Cesc)arreu de Catalunya. Un PRI a la mexicana del baix llobregà.I sense llicenciats.

Em sembla evident que l'obsessió per destruir CDC és d'ERC-direccions darreres, i del tripartit com a règim despòtic.

Ara, a mí em sembla bé que a les pocasoltades de gent d'ERC i de conferències d'ERC algú els hi repliqui, sempre. Estaven acostumats, fins el 2004/2005, a dir animalades i la bona educació (una mica ingenua, crec.) dels dirigents convergents ho deixava estar. En Madí, amb raons, va demostrar que darrera les paraules tontes d'ERC hi ha molta marranada, de diners, i contra el pais.

Contra en Madi. Bé. Ara d'altres.
Sempre algú que deixi, en el seu lloc, les bestiesses de la cupula de la E. Tal faràs tal trobaràs.

Em sembla necessari.
I es evident que, a diferència de fa 18 mesos, sembla clarissim el tripi3, si sumen, quan molta gent de pretesa o real bona fe deia que no.
Amb aquesta E, ni a la cantonada, on ens esperaria el Psoe i l'exercit de panxo villa del baix llobregà.

Sort que ara, benvolgut Cesc, veurem com s'estrena l'Oficina Antifrau, amb tots els assessors contractats -mitjançant suposats informes de menys de 12.000 €- sobretot, per conselleries, d'ERC.

Ara veurem (o no, com crec) l'oficina anti-frau per la que ha lluitat (ha ha) la cupula d'E (per a col.locar gent, per res més), tal com hem vist el proiecte de llei de referèndums que no han presentat ni Puigcercos ni Ausàs.

Son uns bons ordenances de l'encarregat Montilla. Però no són di d'esquerra, ni republicans, ni treballen per Catalunya. Treballen per a la seva butxaca, d'una manera bruta, corrupta i que ha d'acabar als tribunals.Algun dia.

Cordialment,
Andreu

Josep (sl) ha dit...

Jo crec que l'objectiu de CiU ha de ser uns bons resultats. que com s'ha demostrat per desgràcia; no sols guanyar si no obtenir uns resultats prou amplis que permetin que el tripartit no sumi.

I amb els escons a la mà pots triar amb qui pactes que et voti la investidura o una coalició de govern.

Ja que sent CiU força central pot pactar entre diverses opcions: ERC, PSC o PP. Llavors pot ser sí hi haurà un canvi de actitud i de aliances de ERC.

Excloc ICV i C's per ser una un altra forma de votar al PSC i no veig a ICV volent fer un tripartit a la basca i la 2a per ser contraria als al model de nació que CiU defensa.