dilluns, 16 de febrer de 2009

Els socialistes acusen Esquerra de voler marcar paquet.


Sentin les declaracions d’en Ridao on ha assegurat que l’acord de Govern“està amenaçat per factors externs”, i on El dirigent republicà ha apuntat que el “mal finançament no compleix amb els objectius del pacte”. No obstant però, el secretari general d’ERC ha reiterat el compromís amb el Govern perquè ara és “l’únic capaç de fer front a la crisi i obtenir un bon model de finançament”,

I després sentin al inefable viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta on considera que els independentistes estan fent un “esforç especial” per “marcar paquet”, malgrat assegurar que ERC no expressa aquesta actitud en el sí de l'Executiu. I ha assegurat que no tenen constància de cap document d’Esquerra en què els republicans exigeixen la revisió del pacte de Govern per poder mantenir viu l’acord tripartit. El PSC per tant nega haver rebut cap ultimàtum dels republicans.

Sentin doncs, les declaracions de uns i d’altres, ningú diria que des de fa 5 anys formen part d’un mateix govern. Davant de les suposades exigències de ERC, el PSC respon amb la porta als morros , Sembla que tot estigui a punt de petar, i en canvi res mes lluny de la realitat.

Ja començo a entendre aquest joc de despropòsits, ells mateixos formen part de una estratègia ben estudiada de fer de govern i d’oposició a l’hora. Quant les coses van bé ( pocs cops) es un èxit del tripartit, quant les coses van malament es desmarquen uns dels altres com si la cosa no anés amb ells, i es retreuen mútuament com si no fossin el mateix.

Tenen molt clar tant el PSC i ERC que es necessiten mútuament, i per molt que sembli que l’acord penja d’un fil, No trencaran el pacte, i menys ara, perquè els hi va la seva supervivència personal i política, saben que ja no tornaran a sumar, per tant perquè han de trencar res, si avançant les eleccions passarien tots automàticament a l’oposició. Solució: fem veure que ens desmarquem però seguim igual, fem veure que us exigim una revisió de l’acord, però no toquem res i anem seguint igual, perquè al menys així seguirem al govern. Perquè tots sabem que quin any passa any empeny.

Iceta, Ridao tant de marcar paquet, se us ha vist massa el llautó.
Després de cinc anys ja no us creu ningú. Les línies vermelles i els ultimàtums d'Esquerra al PSC són tan risibles com les amenaces de la sucursal socialista a Zapatero. Te’n recordes Iceta del que vas dir?, no fa pas tant d’això : "Si per cap d'any no hi ha acord de finançament, les relacions entre PSC i PSOE no podran continuar sent les mateixes. Hi haurà un abans i un després". Ja ho hem vist tots això!!! Qui marcava paquet llavors??.

12 comentaris:

andreu ha dit...

l'Iceta té una sensiblitat especial per a veure paquets marcats o sense marcar. Pur vodevil, que no arriba ni a comèdia ni a tragèdia.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Andreu uns poden o no marcar paquet, i els altres poden veurel's o no, el problema es la comedia que tots plegats estan desenvolupant, que com ben bé dius, no arriba ni a comedia, s'acaba en un burd bodevil

Adrià Izard ha dit...

Per desgràcia, és difícil que trenquin el pacte, ara ERC ja s'ho trobarà a les properes eleccions, caura en picat i esperem que els socialistes tambè.

L'home del sac ha dit...

Em penso que ja no hi ha cap partit que tingui credibilitat... Sempre que voto, a qui sigui, acabo igualment desenganyat...

Josep (sl) ha dit...

Adrià hi pots pujar de peus.

Xapix ha dit...

Això es un acudit? em fa molta pena, que el nostre país estigui governat, per partits espanyolistes, i intents de independentistes, que no deixen estar la cadira i que parlen molt i però alhora de la veritat, a callar i ha posar la mà, m'avargonyeix tota aquesta comedia, que es la realitat, PSOE a les ordres dels espanyols, independentistes que fan oposició, en paraula, i no enfets, i els comunistes, on estan els comunistes...

salutacions Quim!!

Josep (sl) ha dit...

Un cop vaig sentir que ERC fa política de reivindicació de Pantalons, ara no recordo a qui li vaig sentir, com a frase és genial.
Generalment sempre que ERc marca paquet queda en no res. tret la vergonya què queda a molts dels seu votants i exvotants.

Assumpta ha dit...

Potser sí que tot plegat és una estratègia ben meditada... si alguna cosa surt bé, és merit del tripartit i si no, au, a fer veure que es desmarquen els uns dels altres i anar passant...

Bé, esperarem a les eleccions, a veure...

Cesc. ha dit...

No oblidis, benvolgut Quim, que la direcció es va autocastrar, just després del Congrés del Juny, impedint la possibilitat de presentar una moció de censura.
Si calien 14 diputats van votar perque en calguéssin 27, quan en tenim 21.
Jo no m' ho podia creure.
A mi no m' estranya pas gota que els prenguin pel pito del sereno.
No és per menys.
Salut i independència,
Cesc.

Josep-Empordà ha dit...

La resposta a aquestes "cabòries" estan magnìficament explicades aquí:

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3543901

Josep (sl) ha dit...

Josep molt bon enllaç.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Josep-Empordà molt bon enllaç i molt bon article.
però clar ara resulta que CIU està obsesionat amb ERC!!!.