divendres, 23 de gener de 2009

Les histèriques reaccions del tripartit a l’elecció de Ramon Tremosa


Des de l’anunci de l’elecció d’en Ramon Tremosa com a candidat de CIU a les eleccions Europees, han estat continues les declaracions dels tres partits que formen el govern tripartit, amb l’intent de desacreditar al nostre candidat i al mateix temps de voler crear mala maror a la sí de la nostra federació. Això no fa més que confirmar que la elecció de Tremosa ha estat del tot encertada, ja que si no fos així, i el nostre candidat passés inadvertit, no fos mediàtic o no fos un molt bon candidat els altres partits s’haguessin mostrat del tot indiferents , o no hagués provocat cap tipus de reacció.

La tàctica tripartita per intentar desacreditar al nostre candidat va començar primer fent una aferrissada defensa de la tasca feta per Guardans, (ara que no repeteix) i dient que havia fet mèrits sobrats per repetir com a cap de llista. Això vol dir que si presentem de cap de llista a Guardans el tripartit faria campanya perquè la gent voti a CIU? .
Resulta que ara, els nostres candidats els ha de decidir el PSC, ERC i ICV?.
Que potser ells no tenen candidats i volen presentar en Guardans?.

No contents amb això, intenten atacar al nostre candidat, dient que no es cert que sigui independent, I en Ramon Tremosa desde l’any 2000 que es va donar de baixa de CDC per no estar d’acord amb el pacte amb el PP, que no milita a cap partit polític, i per tant es independent., diuen també que si va votar en contra de l’estatut de Catalunya, i certament va votar en contra, com molts altres, també diuen que si es sobiranista i que amb la seva elecció CDC està radicalitzant el seu missatge, CDC puc assegurar que mai ha perdut la centralitat.
I ara, per acabar de adobar-ho la sra Manuela de Madre, diu que CIU vol convertir les eleccions Europees en clau catalana, i que en Tremosa va votar en contra de la constitució Europea, i que això l’invalida com a candidat.
Crec que el subconscient ha traït a la Manuela quant diu. “una vegada més, el president de CiU, Artur Mas, i la direcció de Convergència han volgut jugar en clau catalana per una cosa molt important i necessària que és un Parlament Europeu amb pes”. “Crec que és un error”, ha afegit, “la presentació de Tremosa està feta en aquesta clau”. “Vol obrir aquesta via i s'oblida que el que s'està jugant ara és que el Parlament Europeu tingui més pes”, ha afegit.

Sra de Madre CIU sempre pensa en clau catalana , perquè per a nosaltres el més important es Catalunya, i defensarem Catalunya al nostre país, al parlament espanyol i al parlament Europeu. Vostès no pensen en clau catalana, pensen en clau PSOE i socialista, per vosaltres un parlament europeu amb pes, vol dir un grup socialista fort. I Europa, sra de Madre no s’acaba amb el grup socialista, a part de vostès ni han d’altres opcions polítiques tan respectables o més que la seva, i CIU ,sra de Madre, es i serà present a Europa per defensar els interessos de Catalunya, com sempre ha fet, encara que a vostè no li agradi. I en Tremosa ben segur que ho farà.

En Tremosa certament va votar en contra de l’estatut de Catalunya, i va votar en contra de la constitució Europea, perquè va considerar que no s’avançava prou en la defensa de Catalunya, i no es reconeixia el català al Parlament Europeu
Potser sra de Madre, que es plantegi vostè com es que estant governant justament amb un partit polític que també va votar en contra de l’estatut i en contra de la constitució europea, i que això que vostè li critica al nostre candidat, no representa en canvi cap problema per sumar forces amb ERC i formar govern a Catalunya.
I Potser que ERC es plantegi d’una vegada que fan encara amb vostès governant, perquè tot el que vostès ens critiquen a nosaltres es una bufetada als morros a ERC, però ells estoicament segueixen aguantant, malgrat que ja els hi heu deixat la cara com un mapa .

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola! A veure, jo no sóc pas un expert eh, però crec que tots hauríem de pensar més en Catalunya i deixar de competir, tots a una...

Tresinores ha dit...

Tremosa és un encert. Guardans era bo però el seu perfil era massa tecnòcrata i políticament el seu discurs era homologable al d’altres partits. A la UE és diferent del parlament, també és cert, però calen candidat amb perfils ben determinats. La reacció de la resta de partits confirma l’encert.

Gerard Castells ha dit...

Aaaaahhhhhhh aaahhhhh!!!!!! Estic histèric...necessito lexatin.

Però crec que el Tremosa és una bona elecció per a CiU. Ell mai ha negat que era sobiranista i proper a CiU ideologicament tant nacionalment com econòmicament. On hi ha el problema de què es presenti?

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Cesc.
Diuen que no hi ha mes cec que el que no pot veure, i certament tu tens raó i tots els catalanistes hauríem d’anar units per defensar la nostra pàtria, Però la història es tossuda i ens demostra que aquesta entesa es difícil perquè actualment la ceguesa d’uns no els deixa veure mes enllà del tripartit, i no se’n adonen que van directe al pedregal, i no es poden fer ofertes per anar junts a Europa, i en canvi no serveix per anar junts a Catalunya perquè aquí ja estan a gust amb el psc-PSOE. Els ponts han de ser veritables ponts, no fer veure que fas un pont però la intenció es fel caure quants estiguis tu dalt.

Tresinores. Estic d’acord amb tu, tot i reconeixent la tasca feta per Guardans, ara a CIU calia un altra perfil, i en Tremosa, de profundes conviccions sobiranistes es un excel•lent candidat.

Gerard. Una mica histèrics i nerviosos si que esteu la gent del tripartit, sinó perquè tot l’enrenou que heu muntat, potser que es dediqueu mes a governar i deixar tranquil als candidats dels altres partits, perquè al cap i a la fí a vosaltres us haurien de preocupar els problemes dels ciutadans no pas perdre el temps intentant desqualificar al candidat de CIU.

L'home del sac ha dit...

Ja vaig dir que considero que l'heu clavat aquesta vegada! És normal que els del trist-partit estiguin nerviosos. Sobretot els d'ERC que em temo que aquesta vegada se la fotran de debò, perquè ni els que els votàvem amb l'excusa de que eren els únics independentistes ara ja no podem dir això. Potser és el millor que els pot passar, que se la fotin fort i vegin d'una vegada que la gent no els va votar per ocupar poltrones. Els d'ICV també estaria bé que se la fotessin, per no tornar a aixecar-se ja. I el PP-SOE molt em temo que continuarà igual... almenys no haver de tornar a patir la vergonya de veure al PP en segona posició a Catalunya i el PSOE gairebé amb majoria absoluta...

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Home del Sac. Coincideixo amb la teva consideració que fas.
I tot i que la Manuela, diu que CIU planteja les europees en clau catalana, cada cop son mes forts els rumors que diuen que com que a Montilla no li surten els números, al febrer sortirà la resolució negativa de l’estatut, i ERC cada cop perd mes oli per tot arreu, Montilla s’està plantejant convocar eleccions anticipades i fer-les coincidir amb les europees, per llavors aprofitar l’aparell del partit PSOE, unes eleccions catalanes que al PSC voldrien viure en clau espanyola, que es quant treuen els millors resultats.
Ja veurem com acaba la cosa, en tot cas estan buscant l’excusa per trencar el pacte de govern.

Assumpta ha dit...

Boníssim aquest article!! :-))

M'he fet un fart de riure amb això de la Manuela de Madre i "pensar en clau catalana"... mare meva, mare meva... si no pensem en clau catalana SEMPRE estem ben fomuts, eh?

Que el discurset de l'altre dia d'en Quim Monzó sobre la llengua catalana feia posar els pels de punta... una mica pessimista però no massa allunyat de la realitat.

Sempre, sempre hem de defensar lo nostre, i si des del PSC no ho veuen així, doncs malament... i si tampoc o veuen des d'ERC és que ja n'hi ha per llogar-hi cadires!!

Repeteixo, molt bon article :-))

Cesc. ha dit...

Bon post, molt bo, benvolgut Quim. Voldria felicitar des d' aquí a CDC per haver fet seva l' opció Tremosa per unanimitat.
M' agrada força aquest candidat, hem coincidit força.
Jo al referendum europeu també vaig votar NO, com en Tremosa, els holandesos i els francesos.
A l' estatut també, i et diré més, quan la direcció del meu Partit es va abstenir al Senat, no retornant l' estaut, i després van passar del sí, al sí crític, al blanc, al nul per arribar al NO lògic i natural, em van treure de polleguera.
M' alegra de saber que a la primera linea política hi arriben patriòtes amb les idees clares.
Felicitats per la part que et toca!
Salut i independència,
Cesc.

Kiko ha dit...

Yo puedo entender las discrepancias de ideas, pero lo que no puedo entender, es que no estemos unidos cuando se trata de asuntos y de temas fuera de nuestro país, por que la lógica me dice que fuera de nuestras fronteras tendríamos que ir todos a una, creo que seria lo correcto, pero ni por esas, bueno el tiempo dará y quitara razones.
Salud.

L'home del sac ha dit...

Quim, no estic d'acord en l'anàlisi que fas de que si coincidissin les europes amb les catalanes, això afavoriria al PSOE. En aquest cas les secundàries serien les europees i la gent que segurament en les anteriors es va abstenir, aquesta vegada aniria a votar en clau catalana a les eleccions catalanes i el més fàcil és que a les europees que en el fons no li importen massa, votés el mateix que ha votat a les catalanes.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Cesc gràcies pels elogis que ens fas. Ara només cal que els teus elogis es transformin en vots. No serveix només dir que es un bon candidat, el que val son els vots.
Avui al consell nacional de CDC en Tremosa ha estat escollit per unanimitat i això diu encara més fermesa i tancament de files al costat de la decisió d’Artur Mas al escollir en Tremosa. Quant els rivals polítics, sobre tot els socialistes es posen tant nerviosos, i des de que es va fer públic cada dia han estat fent declaracions criticant la nominació de Tremosa, vol dir que la decisió ha estat encertada i que tenim un excel•lent candidat, i per això estant tant i tant nerviosos, i n’estic segur que rebrà un suport electoral impressionant, que ens donarà ales per seguir fent gran la nostra casa gran del catalanisme, que malgrat les declaracions d’en Montilla, que no hi volia entrar ningú, la realitat es que cada vegada hi ha mes adeptes.

Kiko, depèn de quin país estiguis parlant, per a mi el país es Catalunya, i m’agradaria que tots els partits catalanistes anéssim junts, Però si al país que et refereixes es Espanya els interessos son diferents, perquè cada cop son més les coses que ens separen d’Espanya, i els interessos dels partits de caire estatal son completament diferents als nostres. Està clar que tard o d’hora haurà d’arribar el moment de plantejar la relació de Catalunya amb l’estat espanyol i els catalans ens haurem de plantejar el dret a decidir que volem ser. I no et càpigue cap dubte que aquesta decisió, aquest dret a decidir no tardarà gaire en ser una realitat

Cesc. ha dit...

No dubto gens que en Tremosa farà un bon resultat, capitalitzarà molta part del vot catalanista que darrerament desencissat s' abstenia. 350.000 pel cap baix. A més amb un candidat així les bases es mobilitzaran (no com amb en Duran o en Guardans) que és el que li cal al nacionalisme. Molt boca orella per arrencar la gent del sofà i portar-los a peu d' urna.
Amb la capacitat d' argumentació del candidat els intents anastèssics sociates seran inútils.
I només per això ja paga la pena.
Salut i independència,
Cesc.

Dessmond ha dit...

En certa manera trobo comprensible que el tripartit ataqui al candidat Tremosa, perquè -i per dir-ho finament- és el més normal en quan hom gasta una saludable fusta de perdedor. És la rabieta.
El que em costa més d'entendre és una rabieta d'intensitat semblant en l'òrbita de l'anomenat independentisme. Suposo que ha de ser perquè vocacionalment tenen en comú aquest desfici per esdevenir marginals. Amb total la pulcritud que vulguis, però d'una marginalitat extrema.

Josep (sl) ha dit...

Lo bo és què els atacs del PSC van encarats cap a Tremosa i el seu pèrfil. Però queden desautoritzats perquè ERC va votar en contra de l'estatut i la constitucio Europea.

Andreu ha dit...

Quim

La unanimitat d'ahir és simptomàtica.
Ara que els de la Vang. , independen-anticonver, i sociates diversos parlin de les divisions internes, he,he,

En Mas demostra, amb fets, que bé sap dur el transatlàntic cap a Ítaca!!. Estem lluny, i tant, però avança el gran vaixell.

I en Guardans, m'agradaria, passada la rabieta, i com a bon polític que es, que sapigui aprofitar el que li proposarà en Mas aviat.

Quan es recupera la iniciativa política, des de l'oposició forçada, s'incorporen gent valuosa al vaixell, i es manté la posició central, això es dificil que ho aturin. Per això estan tant emprenyats.

Cordialment,
Andreu

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Dessmond sense voler, els socialistes li estan fent la campanya en Tremosa, perquè tot allò que li retreuen, es justament el que ens farà pujar vots, i es una bufetada als morros a ERC.
Josep, encara no entenc com ERC aguanta al govern, perquè van votar en contra de L’estatut i en contra de la constitució europea, justament els grans atacs que està patint en Tremosa que va fer el mateix. Així que ERC malgrat tenir la cara tota vermella dels cops que rep del PSC, segueixen aguantant , ja s’ho faran..... i també ja s’ho trobaran...
Andreu gràcies per comentar al meu bloc, sigues benvingut, espero trobar-te mes vegades, la elecció d’en Tremosa efectivament ha estat per unanimitat, la gent de CDC ha tancat files al costat d’en Mas i la seva proposta, el vaixell convergent té el full de ruta ficat cap a la sobirania nacional i ja navega amb bona marxa.

Kiko ha dit...

Evidentemente me refiero al país de Cataluña y creo que es comparable por ejemplo con los sindicatos, en los empresas que están los sindicatos unidos, se consiguen un montón de cosas y beneficios para todos los trabajadores y en cambio, si le hacemos el juego a la patronal, esta nos divide y nos vence y eso es lo que creo que esta pasando, mientras existan partidos vinculados con el poder del partido dominante en España, no podrá haber unión y si no hay unión no hay fuerza.
Salud.

feliu ha dit...

Quim. tot molt bé, jo m'estimo més al Tremosa que al Guardans, però... però, sempre hem de anar a buscar la gent bona fora del partit(Tremosa, ja no ho era)Colom, tampoc, Lopez Tena tampoc. etc. al damunt surt en Oriol Pujol Ferrusola i diu que CDC no ha dit mai que sigui independentista (aquet nen no s'ha llegit la ponencia 1 del 15 Congrès). I per acavar, l'elecció va ser a la Bulgara Plus, o sigui sense proposta de candidats votaciò 100% d'afirmatius.
Quim un consell dels d'ERC no cas, ni aigua. que s'ho facin. Ull amb l'Assumpta, sembla que t'admira massa.