dissabte, 3 de gener de 2009

La pluja fina i els nuvolots negres!!!


Va ser en Jordi Pujol qui va encunyar la frase “Pal de paller” referint-se a que CIU hauria d’esdevenir la força política essencial de la realitat nacional, el pal de paller era l’eix vertebral del qual hauria de girar la nova realitat catalana. CIU doncs es convertia en la força central del catalanisme.
I així ho va entendre el poble de Catalunya, que ha dipositat la seva confiança elecció rere elecció en el projecte defensat per CIU.

Amb l’assoliment del govern de Catalunya pel tripartit , en Carod Rovira per defensar el mesquí segon tripartit va encunyar una altra frase, que volia substituir a la del pal de paller de Pujol, i ens va parlar de la pluja fina, referint-se que amb ERC al govern tripartit, el catalanisme aniria calant a poc a poc sense pausa, de fet ens va fer creure que si tancàvem els ulls, podíem somiar amb el soroll de fons de la pluja fina caient constantment i acompanyat d’una música celestial que ens murmura a les oïdes la paraula independència......
Però quant obres de nou els ulls, i veus la realitat, el que veus es a Montilla de president, el somni es converteix en malson , i la pluja fina esdevé negres nuvolots amb tempesta forta que et deixa xop, pelat de fred i que et diu a crits que qui mana a Catalunya es Zapatero i cafè para todos.

Ben mirat hem quedo amb el Pal de paller del president Pujol, que en aquest cas i adaptat als nous temps representa la casa gran del catalanisme d’en Mas, on tots els catalanistes tenen cabuda i on des de la convicció de construir un país millor i sobirà, aconseguirem de nou les cites somiades, no es qüestió de fe, es qüestió de perseverança i de la convicció que amb el tripartit a Catalunya hem perdut el temps, massa temps!!!.
Hem d’aconseguir acabar amb la desafecció dels ciutadans vers els polítics que ens governen. Hem de ser capaços de il·lusionar a tots els catalanistes al nostre projecte comú, hem de sumar forces, us necessitem a tots, no podem permetre per mes temps la perpetuació al poder d’aquests usurpadors de la sobirania popular dipositada en les urnes. El resultat ha de ser clar i contundent, perquè mai més els perdedors puguin sumar.

19 comentaris:

Jordi Roca ha dit...

Si Carod parla de pluja fina, li hauria de pagar royalties a Aznar, tot i que segurament no ho sabrà, un filòleg que és capaç de posar en boca del Quijote paraules que en Cervantes no va escriure.

Que 2009 sigui un bon any, Quim!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Jordi no sabia que l’Aznar també ho havia dit.
Bon any a tu també, he intentat deixar un missatge al teu bloc, però veig que has tancat els comentaris.

Cesc ha dit...

bé, la meta d'entusiasmar és difícil, crec que tots estem una mica desencantats després de la gestió que s'està realitzant... Una abraçada Quim!

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Precisament Cesc, hem de lluitar en contra d’aquest desencantament general, haurem de treballar per evitar que la gent es quedi a casa i que augmenti l’abstenció, perquè aquesta abstenció el que afavorirà es que les coses segueixin com fins ara, i que es perpetuïn els qui ara hi son i rés podrà canviar. Només aconseguint il•lusionar a la gent tornarem a canviar les coses.
CDC ha madurat, aquests anys a l’oposició han servit per treure’ns la son de les orelles, i per ser mes valents en els nostres plantejaments, sense fugir de la centralitat, treballarem en ferm per aconseguir sense embuts i sense dobles llenguatges que Catalunya tingui el dret a decidir, no hi ha volta de fulla, Catalunya tindrà el dret a decidir el seu futur.
Però per aconseguir-ho hem de ser molts els que ens ho creguem, creure es poder fer-ho, i si ho podem fer ho farem, no en dubtis gens ni mica.

Assumpta ha dit...

Caram, Quim!! :-)
L'altre dia et vaig llegir al meu blog que deies que havies descobert una sèrie de blogs on la gent escrivia molt bé i que tu no en sabies tant... Nooooo? Doncs a mi m'agrada molt com escrius, tant en el fons com en la forma...

A les darreres eleccions autonòmiques jo, votant, de CiU estava contenta cada vegada que els sondejos donaven nous escons per a nosaltres i també per a ERC, convençuda (pobre ingènua!) que ens podriem unir per Catalunya... en veure la decissió d'ERC la meva desil·lusió va ser tan gran, tan gran que no m'ho podia creure... però ahir mateix La Vanguardia duia unes enquestes on CiU puja :-))

Temps al temps...

Per cert... ha acabat el partit jejeje... Barça-3 Mallorca-1 :-))

Assumpta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Assumpta ha dit...

Per cert :-) Quin GRAN President en Pujol!!

Un amic meu, andalús, que viu a Bèlgica fa molts anys, em deia una vegada que al·lucinava en veure com un dia li feien una entrevista per un canal francès amb periodistes de diferents països i com ell responia perfectament en francès i com entenia sense cap traductor als que parlaven alemany...

Més val no fer comparacions...

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Assumpta 3-1, no està mal el resultat, no sempre es pot guanyar per 6-0
I també ha guanyat 3-0 el Nàstic, encara no ho ha dit tot el Nàstic enguany, ja veurem de que es capaç.
I mira nosaltres toquem de peus a terra, i sabem que l’única enquesta vàlida son els vots emesos a les urnes, però la enquesta de la vanguardia fa palès el que es palpa a nivell de carrer, la gent ja està cansada de la gran mentida que ha representat i representa el tripartit i per això CIU segons totes les enquestes puja, no pot ser d’altra manera, i això ho saben a can PSC i a can ERC, per això ERC torna a jugar de nou al joc de la equidistància, però ara ja no se’ls creu ningú.
Ara hem de treballar per combatre la desil•lusió, la desafecció vers els polítics i el desencantament generalitzat en que està immers el nostres país, si som capaços de sumar esforços, i de evitar que el dia de les eleccions la gent es quedi a casa, aconseguirem amb l’ajut de tots que el tripartit sigui ja història passada.
i no es per fer comparacions però entre Pujol i Montilla no hi ha color, i entre Mas i Montilla tampoc, el trist es que el pitjor candidat de tota la història de Catalunya, sense haver guanyat es president d'un país del que ni tants sols parla fluidament la seva llengua, esperem que aquest malson s'acabi aviat.

Tarragona La Bonica ha dit...

Hola sòc Tarragona la bonica i et donem el nostre suport per aquest bloc!!


Sort! i salut!

Kiko ha dit...

Quim,
No se de quien ha salido la idea de comparar a Pujol, con Carot R. o mejor dicho que intenta igualar la frase de Pujol, nunca mas lejos de la realidad, en este país y en su corta, pero amplia vida democrática hay bajo mi punto de vista 2 políticos que nunca se podrán igualar y para llegar a su nivel, habrá que sudar mucho y estos dos para mi son el honorable, PUJOL y el otro F. GONZÁLEZ, pese a quien pese, hasta fecha, ni aznares, ni zapateros, ni montillas, etc., pueden acercarse a ellos, políticamente.
Salud.

Kiko ha dit...

Por cierto Quim, hay una pregunta en mi blog, haber si sabes cual es la respuesta.
Salud.

Jordi Roca ha dit...

Kiko,

Lo de que no hay políticos comparables a F. González, lo dirás porque es el único presidente con Ministros en la cárcel, ¿no?

¿O te refieres en cuanto a fortuna (de caudales)?

Por cierto, "a ver" se escribe separado, sin hache y con uve. ¿O era un homenaje encubierto al clan de la tortilla.

Feliz Año.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Jordi ara m'has deixat descolocat, quin son el clan de la tortilla?

Efrem ha dit...

Si no es presenta la CUP, segurament acabaré votant a CiU encara que no hi confïi plenament (tema estatut), perquè els nivells de degradació on els socialistes estan portant Catalunya són ja de vergonya aliena, tens raó.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Efrem, entenc de com a jove, ara de moment els cants de sirena de les cup et puguin atraure, com en el seu moment ho devia de haver fet ERC.
Però del que es tracta ara es de desenvolupar un projecte comú que avanci amb pas fer i amb un bon suport popular darrera, i ara per ara aquest missatge només el pot donar CIU, les CUP no deixaran d’ésser una simple escissió de ERC, i per tant una minoria de la minoria, i així no avançarem

Kiko ha dit...

HABER, pese a quien pese, son los dos mejores, por esa regla de tres también podemos decir, que el hijo de Pujol, se monto la empresa de construcción y favoritismos por ser hijo de quien era, HABER, quien dice que por eso no es un buen político, por lo de mas ya digo pese a quien pese, HABER, quien los iguala en honestidad, trabajo y hechos, independientemente de sus ministros y colaboradores, que ellos no tienen culpa, HABER, quien hace las tortillas sin huevos, solo los del....
Salud.

runescape money ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
sticker ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
yiwu agent ha dit...

Shoes from Yiwu is very very cheap, China wholesale shoes in Yiwu.