dimarts, 27 de gener de 2009

El govern tripartit de Catalunya mai assumeix responsabilitats.


Es molt trist el que ha passat aquest darrer cap de setmana, es molt dur per aquestes famílies la tràgica mort dels seus fills, i es molt difícil buscar una explicació a la seva mort.
Però sembla que per el govern de Catalunya i pels consellers Maragall i en Saura la gestió del govern davant del temporal de vent que ha assolat Catalunya ha estat correcta i que el govern ha actuat amb responsabilitat. Per Saura l’únic culpable de tot es el fort vent. No importa el mal estat del Polisportiu de Sant Boi, que es va esfondrar, ni per Maragall té cap importància totes les escoles que el vent s’han endut els sostres per un mal manteniment i que encara no han pogut obrir portes.
La trista realitat son els 8 morts a Catalunya a causa del vent, les tallades de llum a immenses poblacions de Catalunya, i tots els desperfectes causats pel temporal.
Quant a tot l’estat hi havia estat d’ alerta pel fort temporal de vent, i a Galícia i a Euskadi els seus governs van prohibir explícitament la pràctica de l’esport escolar el dissabte i diumenge, a Catalunya el govern no va prendre cap mesura preventiva, dissabte al matí eren molts els nens i nenes que tenien competició esportiva, van ésser les pròpies famílies les que decidien de motu propi si es quedaven a casa, o si portaven als nens a competir, perquè ningú havia dit rés. Nosaltres per exemple, el nostre fill Jordi tenia partit de futbol a Valls, i vam decidir de trucar a l’entrenador de que no anava a jugar perquè feia una ventada molt forta i crèiem que era perillós circular per la carretera o per la ciutat, inclòs consideràvem perillós la pràctica de esport a l’aire lliure. L’entrenador no tenia cap noticia de que fos res greu, ni de la suspensió del partit.
Fins que la desgràcia es va encebar a sant Boi, ningú va fer res, i llavors sí llavors van anunciar estat d’alarma i recomanacions de no sortir de casa si no era imprescindible, però perquè es va trigar tant en anunciar l’estat d’alarma general?.

Ja es hora que el govern assumeixi les seves responsabilitats, perquè les té.
Quant governava CIU, sempre que hi havia algun incendi, nevades, o fortes pluges, sempre li carregaven la culpa al govern de CIU i es demanava la dimissió del Conseller de Governació, per la mala gestió del conflicte.
Ara, aquests mateixos que demanaven responsabilitats i posaven el crit al cel, tenen responsabilitats de govern des de fa 5 anys, però sembla que la cosa no va amb ells, perquè resulta que ara, totes les culpes (menys mal, ja no son de CIU), son dels piròmans que provoquen el foc, del canvi climàtic i del temporal del vent, però ja no es tracta d’una mala gestió, perquè segons diuen la seva actuació davant de la situació ha estat modèlica.
Quin horror, i quina vergonya de govern, !!!.

7 comentaris:

Assumpta ha dit...

De fet, el que empipa no és que ara no assumeixin responsabilitats si no que abans les demanaven per tot. Qualsevol cosa era culpa de la Generalitat. Si un animal cremava un bosc era culpa de CiU... i ara ells res de res.

És estrany que si a altres parts de l'Estat es va prohibir la pràctica de l'esport a l'aire lliure el dissabte, aqui no es fes el mateix... ara bé, tampoc crec que poguem carregar les culpes de tot.

Les desgràcies, a vegades són això, desgràcies... tristes, molt tristes, però imprevisibles.

Assumpta ha dit...

Quan he dit "un animal cremava un bosc" em referia a una "PERSONA", clar, era una forma de parlar, un piròman o un irresponsable...

Anònim ha dit...

com es k els del pp sempre parlen be de l'aregio? avui el roca l'ha deixat molt be al seu bloc i el alejandro tambe sempre parla be. llastima k siguin del pp. els hauriau de fitxar. i a la judit k esta molt bona! jaja

L'home del sac ha dit...

Ara potser estàs fent el mateix que feia l'oposició quan governava CiU. No tot és culpa del govern i un temporal menys.
No crec que un govern s'hagi de posar a prohibir coses basant-se en previsions... No cal que arribin a intervenir fins a tal punt... Hi ha coses que són de sentit comú i cadascú ha de saber quan li convé o no o és perillós o no sortir de casa o anar a fer certes activitats. El que no crec que es pugui fer és el divendres prohibir qualsevol activitat el dissabte basant-se en previsions meteorològiques. Si ho haguessin fet i al final no hagués estat tant, ara hi hauria qui parlaria d'un govern intervencionista que ho vol controlar tot. Recordo a finals de desembre que hi va haver un temporal no tant fort i va sortir en Saura a les notícies dient que s'evitessin tots els desplaçaments en cotxe. Jo aquella tarda havia de fer un viatge en cotxe i em vaig espantar una mica, però finalment veient que no feia gens de mal temps el vaig fer. Al final no va fer gens de mal temps. Núvols, fred i alguna gotellada, però res més. Els polítics són polítics, no homes del temps, i la seva feina tampoc ha de ser prohibir coses que cadascú ja ha de saber si pot fer o no.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

l'home del sac:
El servei meterològic de Cat,a la força va avisar a interior del que es preparava i interior tenia l'obligació d'avisar a tots els municipis. I tots els Ajuntaments haguéssin avisat a la població d'immediat, poden evitar el pitjor, les morts.

El govern va actuar a remolc dels esdeveniments, no amb previsió. Tenia a les seves mans els instruments necessaris per afrontar una situació de màxima emergència i només va recomanar i alertar.
Les autopistes tampoc son de la Generalitat i quan al govern tripartit li ha convingut el peatge no s'ha pagat. Les carreteres son del estat espanyol i quan ha interessat al tripartit les ha tallat. Els boscos i terrenys son de propietat privada i quan ha volgut el tripartit hi ha plantat senyals per fer transvasaments. Els exemples son infinits per demostrat com el tripartit s'ha ficat en la vida privada familiar dels ciutadans
El que ha dit en Montilla que “la Generalitat no pot tancar instal•lacions que no són seves ni suspendre activitats no programades pel govern”, es un sofisme que l'oposició hauria de prendre'n bona nota.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Assumpta no calia la correcció, s'entenia perfectament a que et referies quant parlaves d'un animal...
Montilla acaba de mentir com un "bellaco" per televisió, la meva dona l'ha sentit per Antena 3 i està molt indignada, el mateix que els alcaldes de les poblacions del Baix Llobrega ( que a més son del PSC) que han sortit per desmentir a Montilla, dient que el fax on es recomanava la suspensió de les activitats esportives va arribar dissabte a la Tarda, després dels fets de sant Boi, i no divendres, tal i com ha dit Montilla, que a més de no afrontar les responsabilitats a més a més es un miserable mentider!!!.
MONTILLA DIMISSIÓ

Josep (sl) ha dit...

El Govern no és culpable del temporal perquè no el podia provocar ni controlar.
El que si estava en mans del govern era posar en marxa els protocols per fer què els riscoss per les persones, fossin els mínims necessaris.
Implantant mesures com evitar el trànsit de mercaderies perilloses i transit pesant o prohibir les activitats esportives al aire lliure. Com va fer el govern basc.